Scott scale 40 VS Trek 8 series

Gribu jaunu rāmi…izvēle pie šitiem 2 apstajusies…pieņemot ka cenas ļoti līdzīgas…pastāstiet par + un -!?..Lietotajuprāt!?
http://www.scott-sports.com/us_en/product/10068/56750/218177
VS
rāmis no sitāda: http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/mountain/cross_country/8_series/8000#

Nekādu tehnisku atšķirību nav. Aizej uz veikalu un palūdz vai var izbraukt ar veselu velo, skaties, kas ērtāks pašam liekas.

tas skairds un jau darīts…jautaju tiem kas velo lieto ilgak par 10-15 minūtem?

Nebūs daudz cilvēki, kuri ir vienlīdz daudz braukuši gan ar TREK, gan SCOTT.
Es nostājos SCOTT pusē, jo jau 6 gadi tiek aizvadīti uz scale velo.

Man liekas abi ir ļoti labi, ar jebkuru no tiem nevar kļūdīties.

A kāpēc tieši šie te alumīnija? Šajā cenu kategorijā jau var sākt pameklēt karbonu… Pat jaunu var dabūt piemēram no šejienes http://on-one.co.uk/

[quote=IvarsM]Man liekas abi ir ļoti labi, ar jebkuru no tiem nevar kļūdīties.

A kāpēc tieši šie te alumīnija? Šajā cenu kategorijā jau var sākt pameklēt karbonu… Pat jaunu var dabūt piemēram no šejienes http://on-one.co.uk/[/quote]

nu paklausoties dažādus viedokļus, pagaidām esmu nolemis pie alumīnija tomer palikt…karbons ir sportistu rāmis, kuru nopietni reti kurš izmanto vairka par 2 gadiem…+ karbons torēt ir “kaprīzāks matreiāls”!..un svara atsķirība pagaidām neatsver cenas atšķirību!

[quote=Velomens]Nebūs daudz cilvēki, kuri ir vienlīdz daudz braukuši gan ar TREK, gan SCOTT.
Es nostājos SCOTT pusē, jo jau 6 gadi tiek aizvadīti uz scale velo.[/quote]

Zinu ka nedrīksti :D … bet varbūt pacuksti…pa 6 gadi esi kadu mīnusu maņijis, šovju problēmas, locīšanos utt…vairka interese tehniskas ķibeles?

[quote=emils]Alumīnija rāmji lieliem sportistiem nav domāti pat gadam. Alumīnijs ātri nogurst, turpretim karons savu elastību saglabā krietni ilgāk.
Pareizi uzbūvētu karbona rāmi var saualuzt tikai krītot.
Ej un pērc to, kas Tev patīk, trek rāmim ir mūža garantija, saplīsīs, varēsi dabūt jaunu.[/quote]

paldies Dievam…neesmu sportists :D

[quote=emils]Alumīnija rāmji lieliem sportistiem nav domāti pat gadam. Alumīnijs ātri nogurst, turpretim karons savu elastību saglabā krietni ilgāk.
Pareizi uzbūvētu karbona rāmi var saualuzt tikai krītot.
Ej un pērc to, kas Tev patīk, trek rāmim ir mūža garantija, saplīsīs, varēsi dabūt jaunu.[/quote]

Vispār gaidu komentārus par rāmi nevis pamācības! :P

[quote=emils]Ja neesi sportists, tad pietiks ar aspect vai trek 4000 sēriju ;)
Ietaupīsi naudu un gudrošanu.[/quote]

ATKāRTOšOS: Vispār gaidu komentārus par rāmi nevis pamācības! :P

Kas attiecas uz Scott, tad ieteiktu nebūt tik pieticīgam un izvēlēties 2012.g. modeli. Tas ir krietni modernāks, gan par savu priekšteci, gan Trek.

[quote=vasis8][quote=Velomens]Nebūs daudz cilvēki, kuri ir vienlīdz daudz braukuši gan ar TREK, gan SCOTT.

Zinu ka nedrīksti :D … bet varbūt pacuksti…pa 6 gadi esi kadu mīnusu maņijis, šovju problēmas, locīšanos utt…vairka interese tehniskas ķibeles?[/quote]

Šķiet, ka Velomens brauc ar karbonu. Tur nav ne locīšanās, ne šuvju problēmu. :)

[quote=vasis8][quote=Velomens]Nebūs daudz cilvēki, kuri ir vienlīdz daudz braukuši gan ar TREK, gan SCOTT.

Zinu ka nedrīksti :D … bet varbūt pacuksti…pa 6 gadi esi kadu mīnusu maņijis, šovju problēmas, locīšanos utt…vairka interese tehniskas ķibeles?[/quote]

FOXam taisnība, izmantoju tikai karbona scale rāmjus. Ģeometrija alu un karbona rāmjiem gan ir vienāda, toties reālais svars atšķiras vairāk kā par 500 gramiem.
Pa šiem gadiem ir notirgoti desmitiem alu scale. Redzēts tikai viens salauzts, tas pats ticis zem auto…

[quote=Velomens][quote=vasis8][quote=Velomens]Nebūs daudz cilvēki, kuri ir vienlīdz daudz braukuši gan ar TREK, gan SCOTT.

FOXam taisnība, izmantoju tikai karbona scale rāmjus. Ģeometrija alu un karbona rāmjiem gan ir vienāda, toties reālais svars atšķiras vairāk kā par 500 gramiem.
Pa šiem gadiem ir notirgoti desmitiem alu scale. Redzēts tikai viens salauzts, tas pats ticis zem auto…[/quote]

Oki…par karbonu aizmirstam…koncentrējamies uz Alu!!
Velomens…ja jau tirgo…zini ko tev stāsta klienti!?

Pieticīgums slēpjas budžetā (lai arīcik tas “dīvaini” neizklausītos)
Piedāvasi man Scale 40 2012 līdz 250ls? :)

Hmmmm…

lidz cik kg dzivsvara iesakat scott karbona rami?

Komandā ir braucējs, kura svars ir 115kg. Sacensības, treniņi, agresīva braukšana - nekas vēl nav salauzts :)
Scott karbona rāmjiem nav dokumentāli noteikts max lietotāja svars.

neboja tematu ar savu dzīvsvaru :D :D

[quote=vasis8]Gribu jaunu rāmi…izvēle pie šitiem 2 apstajusies…pieņemot ka cenas ļoti līdzīgas…pastāstiet par + un -!?
[/quote]
Tā kā arī esmu rāmja meklējumos labprāt dzirdētu kādu pozitīvu argumentu viena vai otra labā. Lai gan vērtēšanas kritēriji katram ir savi. Piemēram pārmērīgs rāmju vieglums personīgi manī rada neuzticību.

Šādu tādu atšķirību jau var atrast, piemēram stūres bļodiņu izmēri, Sēdekļa stutes diametrs. Tālāk parādās jautājums par to pieejamību.