Sveiki!
Jautājums:
kas varētu būt par lietu, ka priekšā ir 1 - 3 zobrata ir uzlikts 2zobrats (Shimano Acera, 42/32/22)

kasete Kasete MTB CS-HG40

kēde shimano HG50

uz 4 vai 5 ātruma, krakšķ kaut kas? bet uz citiem viss ir labi?
Kur ir kļūda, mana un ko vajag mainīt un kādi ieteikumi, lai zinātu, kāda ir savienojamība?
man ir 3/8 sistēma SRAM X4
jau iepriekš paldies :)
Iespējams, ka ķēde lec pāri 4. un 5. zobratam. ja uzlikta jauna ķēde uz pabraukātu kaseti, tad tā notiek. Sākumā jāizvairās slēgt ātrumus uz tiem zobratiem, kamēr ķēde tiks iebraukta.
Viss ir jauns! max 30km :(
varbūt ir kritēriji, ko likt, jo SEB braukšu, bet tas sāk tracinā! plāns minimums 500.tais tautas klasē!!
Strādāju uz kardio un spēku kājām! viena kāja spēj cel 130KG un otra 115KG :) un augu uz priekšu spēkā, bet katra krakšķēšana ir kaut kas nost, no AVG KM/H!
plānots ir XO vai X9 sram, bet pagaidām, jāsalabo šis, kas ir, jo resursi ir tik cik ir! ;)
Iesaku paarbaudiit vai ir taisna raamja kjepinja un vai paarsleedzeejs ir ideaali noreguleets.
Ja jau domaa richuku likt uz slodzi (trenninji un sachi vienaa) tad iesaku likt detaljas kuras buutu ar maksimaalo cenas/izturiibas attieciibu.
[quote=A Vanags]Iesaku paarbaudiit vai ir taisna raamja kjepinja un vai paarsleedzeejs ir ideaali noreguleets.
Ja jau domaa richuku likt uz slodzi (trenninji un sachi vienaa) tad iesaku likt detaljas kuras buutu ar maksimaalo cenas/izturiibas attieciibu.[/quote]
Liels paldies, par ieteikumiem:
- Pārbaudīšu ķepiņu, jo izdārās esot bijis (atceros), ka aizmugurē tika noņemts rats un tā arī stāvēja.
- Maksimālo cenas/izturību, piemēram, kādus piemērus!!!??? Man nav ne jausmas, apzinos Jūsu zināšanas :)
Jā ritenis man ir gan treniņiem, gan sačiem! Ikdienai ir ziemas velo, atstāts!
Man ir standarta TREK Wahoo 2011 ar pāris izmaiņām:
Rāmis Gold Series 6061 T6 aluminum, G2 geometry, butted and hydroformed tubing, cold-forged dropouts & bottom bracket
Dakšā FOX F100 RLC 2010
Rati
Rumbas SRAM X9
Aploce Alex Rims XD-lite 32
Riepas Swalbe Racing Ralfh, 26x2.25 EVO
Pārslēdzēji
SRAM X.4, 8 speed
priekšējais pārslēdzējs Shimano Altus
Aizmugurējais pārslēdzējs SRAM X.4
Sistēm Shimano Acera, 42/32/22
Kasete Shimano MTB CS-HG40 bija SRAM PG-820 11-32, 8 speed
pedāli No-name apmēram 600gr
bremes Promax 907, hydraulic disc, 6-bolt ,160mm clarck rotors
http://www.getprice.com.au/images/uploadimg/2108/66422.jpg
krēsls Bontrager Evoke 1
sēdekļa stute Bontrager SSR, 27.2mm, 20mm offset
Iznesums Bontrager SSR
stūre Bontrager Low Riser, 25mm rise, 9 degree sweep
rokturi Bontrager Race Lite
Stūre 1-1/8 threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings
Promax 907, hydraulic disc, 6-bolt
Ko no šī būtu jāmanina?
Es skatos uz SRAM X9 komplektu 3x9, tas būtu bremzes un slēdži un pārslēdzēji
Sturē, iznesums, speiseri un stute karbona. Tikai kā iedalās karbons un uz ko skatīties, paši dārgāko negribu!
Vieglaak buus ja piebrauksi ciemos, citaadaak te baigie palagi buus jaaraksta…
[quote=daugstinsh]Viss ir jauns! max 30km :(
varbūt ir kritēriji, ko likt, jo SEB braukšu, bet tas sāk tracinā! plāns minimums 500.tais tautas klasē!!
Strādāju uz kardio un spēku kājām! viena kāja spēj cel 130KG un otra 115KG :) un augu uz priekšu spēkā, bet katra krakšķēšana ir kaut kas nost, no AVG KM/H!
plānots ir XO vai X9 sram, bet pagaidām, jāsalabo šis, kas ir, jo resursi ir tik cik ir! ;)[/quote]
Hei-viennozīmīgi,jāpiebrauc .ķēde un kasete-vēl ķēdēs iekšā ir rūpnīcas smērs.
Var nedaudz paskalot,vai pamazgāt ar V-40-vai līdzīgu ķīmiju.
Slēdža slēgšanos tomērt pārbaudi,pie spečukiem.
[quote=WEF.spk]
Hei-viennozīmīgi,jāpiebrauc .ķēde un kasete-vēl ķēdēs iekšā ir rūpnīcas smērs.
Var nedaudz paskalot,vai pamazgāt ar V-40-vai līdzīgu ķīmiju.[/quote]
Kaada vella peec buutu no kjeedes aaraa jaamazgaa ruupniicas smeeri?? Vai braukt ar neiesmeereetu kjeedi buutu kas labs?
Luudzu paskaidro savu domu, citaadi es kautko ljoti nesaprotu.
Sveiki.
Nolēmu netaisīt jaunu tēmu, jo problēma diezgan līdzīga.
Tātad nesen velosipēdam tika nomainīta ķēde uz Shimano HG-50. iepriekš virsū stāvēja Shimano UG-51.
Velosipēds aprīkots ar Shimano Acera 8 ātrumu pārslēdzēju un Shimano CS HG-40 aizmugurējo zobratu kaseti.
Pēc ķēdes maiņas radās problēma, ka lielākajos pārnesumos (5,6,7,8), spēcīgāk uzminot pedāļus, ķēde it kā raujas nost/grib lekt uz cita zobrata, īsāk sakot, ik pa laikam mazliet nolec nost no zobrata. Ja šajos ātrumos pedāļus min salīdzinoši lēnāk, tas tik ļoti nav jūtams, taču tik un tā notiek. Pēc tam velosipēdam servisā tika saregulēts aizmugurējais ātrumu pārslēdzējs, kurš bija arī saliecies, taču šāda ķēdes raustīšanās joprojām saglabājās 5. un 6. ātrumā.
Varētu būt, ka tas tiešām ir tāpēc, ka ķēde vēl jāpiebrauc?
Jau iepriekš paldies.
kasete jāmaina vai jāpieslīpē(Šmerļa darbnīcā slīpē), HG40 kasete gan ir diezgan pašvaka, nākamreiz, ka liec, ņem HG50 kaseti.
vēl ir variants, ja lēkā tieši šie ātrumi, izjaukt kaseti un nomainīt tikai šos 2 zobratus,
[quote=despecs]kasete jāmaina vai jāpieslīpē(Šmerļa darbnīcā slīpē), HG40 kasete gan ir diezgan pašvaka, nākamreiz, ka liec, ņem HG50 kaseti.
vēl ir variants, ja lēkā tieši šie ātrumi, izjaukt kaseti un nomainīt tikai šos 2 zobratus,[/quote]
Skaidrs. Paldies par palīdzību ;)