seviciens!
kā kārtīgam jaunpienācējam pieklājas, izlasīju daudz tēmu, ko atrada meklētājs, šo to sapratu, šo to ne visai, līdz ar ko - viss jaunais ir labi aizmirsts vecais un, re, arī jauna tēma.
Situācija: ritenis ir braukts jau labu laiku, pienācis laiks mainīt aplokus un rumbas (šobrīd - deores, brīvrumba kkā dīvaini sākusi uzvesties, priekšējā arī sadilusi, īsāk sakot - tur nav ko labot, ir jāmaina).
Kā es braucu - vairāk jau tomēr pa asfaltu, šad tad pa mežu, retu reizi - slapjā laikā, ļoti reti pa dubļiem. Svars - ceru dabūt līdz 90 :). Ziemā braukts netiek.
Bremzes: V, par diskiem pagaidām nedomāju - varbūt vēlāk.
Palasīju tēmas, kurās cilvēki komplektē ratus par 800+ Ls; mnuuu, šai līgā es nespēlēšu, 100+Ls ir tas, cik es gribu atstāt par to prieku :)
Šobrīd karstākais jautājums ir par rumbām. XT, palasot atsauksmes, no potenciālajiem kandidātiem izsvītroju - pārāk daudz negatīvu viedokļu.
kā varianti šobrīd ir palikuši
- DT 370, komplektā ar xtreme airline aplokiem un dt competition spieķiem par labu cenu - bet forumiešiem ir bijusi nepozitīva pieredze arīdzan…
- SLX - rumba it kā disku bremzēm, šobrīd neaktuāli, bet iespēja tālākiem uzlabojumiem it kā netraucē… da ij aprakstu līmenī man tas slx liekas simpātisks
- Novatec. par šīm es līdz šodienai dzirdējis nebiju, bet laikam ir ok!
ar novatec situācija ir interesanta. līdz šim 95% no velolietām Latvijā ir dārgākas kā aizrobežā, pat ar visu sūtīšanu. jādomā, ka tā ir tendence, bet re - ZZK novatec ir neparasti lēti; pielietojot “indeksu”, novatec aizrobežā vispār būtu dabonams par padsmit eiro => uzprasās jautājums - kā tad tur ir ar kvalitāti? meklējot novatec ārzemju saitos - eiropā kkas atrodas vienīgi ebay, un tur ir krietni dārgāk… nav tā, ka es rautos maksāt pēc iespējas vairāk, bet interesanti ir.
Vēl viena lieta, par ko nevaru atrast info - xtreme aploki. izskatās ok, bet kā ir lietošanā - ziņu nav. variants, protams, ir mavic 317 vai 717 (ar šiem gan 100+ robeža tiek pārkāpta par kādiem 40ls :)).
derētu kāds komentārs, vai vismaz virziens ir pareizs? :)