Rumbas: SLX vs DTSwiss370 vs Novatec

seviciens!
kā kārtīgam jaunpienācējam pieklājas, izlasīju daudz tēmu, ko atrada meklētājs, šo to sapratu, šo to ne visai, līdz ar ko - viss jaunais ir labi aizmirsts vecais un, re, arī jauna tēma.

Situācija: ritenis ir braukts jau labu laiku, pienācis laiks mainīt aplokus un rumbas (šobrīd - deores, brīvrumba kkā dīvaini sākusi uzvesties, priekšējā arī sadilusi, īsāk sakot - tur nav ko labot, ir jāmaina).

Kā es braucu - vairāk jau tomēr pa asfaltu, šad tad pa mežu, retu reizi - slapjā laikā, ļoti reti pa dubļiem. Svars - ceru dabūt līdz 90 :). Ziemā braukts netiek.
Bremzes: V, par diskiem pagaidām nedomāju - varbūt vēlāk.

Palasīju tēmas, kurās cilvēki komplektē ratus par 800+ Ls; mnuuu, šai līgā es nespēlēšu, 100+Ls ir tas, cik es gribu atstāt par to prieku :)

Šobrīd karstākais jautājums ir par rumbām. XT, palasot atsauksmes, no potenciālajiem kandidātiem izsvītroju - pārāk daudz negatīvu viedokļu.
kā varianti šobrīd ir palikuši

• DT 370, komplektā ar xtreme airline aplokiem un dt competition spieķiem par labu cenu - bet forumiešiem ir bijusi nepozitīva pieredze arīdzan…
  • SLX - rumba it kā disku bremzēm, šobrīd neaktuāli, bet iespēja tālākiem uzlabojumiem it kā netraucē… da ij aprakstu līmenī man tas slx liekas simpātisks
  • Novatec. par šīm es līdz šodienai dzirdējis nebiju, bet laikam ir ok!

ar novatec situācija ir interesanta. līdz šim 95% no velolietām Latvijā ir dārgākas kā aizrobežā, pat ar visu sūtīšanu. jādomā, ka tā ir tendence, bet re - ZZK novatec ir neparasti lēti; pielietojot “indeksu”, novatec aizrobežā vispār būtu dabonams par padsmit eiro => uzprasās jautājums - kā tad tur ir ar kvalitāti? meklējot novatec ārzemju saitos - eiropā kkas atrodas vienīgi ebay, un tur ir krietni dārgāk… nav tā, ka es rautos maksāt pēc iespējas vairāk, bet interesanti ir.

Vēl viena lieta, par ko nevaru atrast info - xtreme aploki. izskatās ok, bet kā ir lietošanā - ziņu nav. variants, protams, ir mavic 317 vai 717 (ar šiem gan 100+ robeža tiek pārkāpta par kādiem 40ls :)).

derētu kāds komentārs, vai vismaz virziens ir pareizs? :)

Deores visdriizaak ka var atjaunot, arii tirkshkji, bet tas jau ir tehnisks jautaajums…

SLX ir labas rumbas ar forshu bliiveejumu, bet taas var njemt ja ir dabonamas par labu cenu.
Es gan domaaju ka no Shimano var njemt arii zemaakas klases rumbas (ja nebrauc ziemaa un kopj richuku kaa pienaakas), ripos vienaadi un starpiiba nebuus juutama.

Novatec ir labas rumbas, un ja apmierina svars un cena, tad peerc tik nost.

Par aplokiem - ir labaaka izveele par Mavic. Vismaz jaunie maviki ir baisi suudiigi, jo ir miiksti un maksaa pieklaajiigi. Alexrimi driizaak buutu labaaka izveele, protams arii no Rigida var ko labu atrast un citiem razjotaajiem ar kas ir.

Ja svars ir virs 90, tad aploki ir ljoti svariigi - 36spiekju varianti buus pareizaa izveele, bet par 32 vari aizmirst, ja tieshaam veelies izturiibu.
Spiekji - te nu der izveerteet ar veesu praatu, un neapreibt spozjo brendu reklaamaas un soliitajos vieglajos svaros - izturiiba tomeer ir pirmajaa vietaa, ja vien neciinies par chempiona titulu…

deores šobrīd ir ar 32 spieķiem un jā, astotniekus - ne katastrofālus, bet velkamus, dabūt ir relatīvi viegli :( līdz šim biju vainojis stock aplokus, bet tagad sāku domāt, ka varbūt pie vainas ir spieķu daudzums!

spieķus pat neskatos kkādus uuberos, 2mm visā garumā (vēl variants ir 2-1.8-2, bet tie ir dārgāki, ir jēga piemaksāt?)

SLX var dabūt par 17/26 eur, priekša/aizmugure, tā, manuprāt, ir ok cena… ieks www.roseversand.com; jau pāris lietas no turienes esmu pasūtījis, līdz šim viss ok

Spieķu skaitu kā tādu vainot pie astotniekiem ir vairāk kā nevietā… jā var uztaisīt tos ratus izturīgākus ar 32 vai 36 spieķiem, bet… es nobraucu 2 sezonas ar 24spieķu ratiem (Fulcrum RedMetal 5) un līdz pat avārijai tur no astotniekiem nebija ne miņas! Tas ar maniem ~90kg un ne pārāk saudzīgu braukšanu. Nevienu reizi nebija vajadzības šos ratus pieregulēt - kā no kastes izņēmu un uzliku uz velo tā arī braucu.

Ok tagad viens no ratiem ir ar nelielu astotnieku un pamatīgu “pieredzes” bagāžu, bet kas tur būtu noticis ar citiem aplokiem vel ir labs jautājums, jo uz viena no ratiem, avārijas laikā, uzbrauca auto…

Tā tāda neliela liriska atkāpe par spieķu skaitu :)

Novateki, atkariba kadi, letais bija jakopj jau pec nepilna menesha (ritenis netiek mazgats ar spiedienu)
Shimano, bumbinjgultnji, nezinu vai, kas ir mainijies pa gadiem, katra gadijuma nav dzirdets.
DT rumbas bus labas.
Iesaku izvertet kada stingraka aploka iespeju, v bremzem neliec mavic aplokus. Par spiekju skaitu, man pasha. Ir virs 90kg, 32 spiekji ar revalution spiekjiem un mavic 819 aplokiem tureja ideali. Agrak braucu ar 28 spiekju ratiem mavic crossride v bdemzem, nekadu sudzibu, tikai keramiskie kluci izeda aploku pa 4 gadiem.

Nezinu,kā ar izturību un apkopi,bet dikti patīk Sram X9 rumbas,cena arī tīri pieņemama.

Jaunās novatek ( tās super light weight ar sarkano strīpu ) ripo vienkārši brīnišķīgi, stipri labāk par vecajām novatek un tik vieglas.
Sram x9 domājams, ka arī ir labas, bet salīdzinājumā ar novatekiem krietni smagākas.

Man ir aizdomas, ka superlighti novatec būs maķenīt virs domātā budžeta :). ir saiti, kur ieteicams pameklēt?

Kūmiņ, ja nav steidzami, tad no ebeya var dabūt visai lēti … + kkādas lv aploces paņemt + spieķus un labi rati gatavi :)

http://cgi.ebay.com/2011-Novatec-A291SB-F292SB-Road-Hubs-20-24h-black-382g-/270652836002?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item3f042a88a2

Interesanti, pie kaada rezultaata beigaas nonaaks Kuuminjsh…

Nedaudz pareekjinaasim:
Ratiem ir vajadziigi spiekji, pienjemsim ka ir atrasts labs variants pa 20sant. un ir 36 spiekji ratam, taatad kopaa tas izmaksaas 14.40Ls.
Aplokus vajadzees labus, pienjemsim ka izdodas atrast ko superiigu pa 20Ls gabalaa, taatad kopaa uz aplokiem ir 40Ls.
Lai buutu vienkaarshaak reekjinaat, piemetiisim klaat vel saspiekjoshanu, tie buus vel kaadi 10Ls.
Taatad kopaa jau sanaak 64.40, attieciigi prieksh budzjeta skatoties, uz abaam rumbaam paliek 35.60…

p.s. ja mekleejot ratus pa daljaam shaadi reekjina liidzi, tad process kljuust daudz vienkaarshaaks…

[quote=Hermanis]Kūmiņ, ja nav steidzami, tad no ebeya var dabūt visai lēti … + kkādas lv aploces paņemt + spieķus un labi rati gatavi :)

http://cgi.ebay.com/2011-Novatec-A291SB-F292SB-Road-Hubs-20-24h-black-382g-/270652836002?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item3f042a88a2[/quote]

Uzmanību! Šīs ir šosejnieka rumbas, jo aizmugurējās platums ir 130 mm. Baikam vajag 135 mm.

ja jau 100+ par to prieku ir, kas notiek ar fulcrum? vai ta valstī beigušies?

ar to budžetu jau ir kā parasti; sāc ar kkādu summu X, kurā gribētu iekļauties, tad paklausies speciālistu viedokļus, šito nomainām pret to (+xx), šitā vietā labāk citu (+yy), rezultātā X kļūst par nX, kur n = 1.2 - 5 :D (ok, 5, protams, ir galējība, kurā negrasos mesties).

slx par 30+ latiem abas var dabūt aizdīķī; pat ja sūta tikai tās, būs zem 35ls.

Arī iedomājos par Fulcrum. Pats esmu smagā gala braucējs un tie 24 spieķi katrā ratā turas godam.

Fulcrum Red Metal 5 Tavā budžetā ierāptos. Vari meklēt ripuļus pie FOXa.

veloprofā vienīgie, kas paredzēti v-bremzēm, nostājās uz 590 :/ episks bremžu upgrade vēl nav domāts!

nus, par muzejiskām vērtībām kā vbreiki jau pienākas piemaksāt :D exclusive kā nekā :D

interesanti būs, kad pēc gada izdomāsi pāriet uz disku bremzēm un sapratīsi ka rumbas ta neder…