Kāds no tā visa kopsavilkums? Ja pareizi saprotu, tad tās nebūs obligātas, lai brauktu SEB, Vivus, utt. 20 EUR nav liela nauda, iekļauta “kaut kāda” apdrošināšana, nedaudz tiek pabalstīta federācija, kuras pienākumos ir rūpēties par mums tik tuvo sporta veidu.
Ui, nē!
Lai arī daudziem ir sāpīgi to atzīt, amatieru sports, it sevišķi tā zemais gals, ko sauc par tautas sportu, ir īstā sporta kroplais bērns.
Iedomājieties klavierkoncertu. Profesionāli pianisti viens pēc otra nospēlē Mocartu, Bēthovenu, Šopēnu, Čaikovski, Rahmaņinovu. Bet tad uz skatuves uztenterē vesels bars, kas sāk ar vienu vai diviem pirkstiem bakstīt sunīšu polku. Viņiem arī piedāvāsim amatieru pianistu licences?..
[quote=Andersons]Paldies tam tur augšā bet tas mani neskar jo kā līdz šim iegādāšos Masters licenci lai varētu startēt kopā ar sev līdzīgiem.8
Vienīgais ko es redzu, varbūt beidzot būs labi sakārtots amatieru sports. Jāatzīst ka arī lai gan amatieris vien esu bet tomēr man izdevīgāk startēt Masters.[/quote]
Nu bet vaitad ar ar tām jaunajām amatieru licenzēm nevarēs braukt senioru čempīti tu domā? Rakstā teikts, ka nevarēs tikai elitē… šo derētu precizēt jo vispār sanāk ka komplekts amatieru licenzei ir lētāks nekā senioru lic. + polise atsevišķi ne? Derētu precizēt detaļas…
Amatieru rangam iepriekš klīda projekts, kur punkti bija atkarīgi no dalībnieku skaita. Tur SEBs sanāca vērtīgākās sacensības. Punktus tajā variantā varēja nopelnīt pirmie 20-30 finišējušie.
es gan uz to nepretendēju , bet ja neņemšu šo licenci, tad startēju pie elites bez prblēmām, pat ja man tad tāda(elites) licence jānopērk, vai šī amatieru licence izslēdz iespēju startēt arī elitē, piemēram, Latvijas čempionātā, un kāds ir mērķis attiecībā uz tiem kuri paliks nelicencēti vispār( nākotnē domāju)
Federācija drusku nonāk pretrunās ar sevi - te saka, ka apdrošināšana ietilpst licences cenā, bet pie licences pieteikuma obligāti jāpievieno apdrošināšanas polises kopija (jau gatava). Nu nesamazinās taču licences izmaksu, ja apdrošināšana būs paņemta dārgāka (lai iekļautos minētajā licences summā)!
Turklāt interesanti palasīt LRF padomes lēmumus par licencēm - http://lrf.lv/images/Janvara_LRF_Padome_versija_.pdf
Tur var uzzināt šo to tādu, kas licenču noteikumos nav minēts. Piemēram, ka junioru licenču īpašnieki nedrīkstēs braukt tautas sacensībās, jauniešiem un zēniem noteiks sacensību skaita ierobežojumu (ļoti aizraujoši it īpaši jaunākajai zēnu - D grupai, kam federācija parasti rīko pusotru sacensību gadā :D ), ka vienas dienas licenču cena būšot 100% no gada licences cenas attiecīgajai grupai, bet “World Tour, elites, junioru un jauniešu grupu sportisti vienas dienas licenci saņemt nevar”.
Interesanti, kas ir primārs - padomes lēmums vai licenču noteikumi, un kāpēc padomes lēmumi netiek pilnībā atreferēti šajos noteikumos (ne visi taču izstudēs padomes sēdes protokolu)?
Nav problēmu. Ja gribi startēt LČ pie Elites, tad Tev jāņem Elites licence un miers. Attiecīgi nevarēsi braukt tautā. Tas arī loģiski. Ja esi elite, tautā tev nav ko darīt, bet ja īsta tauta, tev LČ elites grupā nav ko darīt.
Varbūt kāds var sakarīgi izskaidrot, kāpēc man tāda amatieru licence būtu jāpērk un ko es no tās iegūstu (zaudēju esot bez tās)? šobrīd nekādu ieguvumu no tās nespēju saskatīt.
man jau arī liekas, ka tās licences vajadzīgas tikai pašai federācijai, lai varētu iekāst kaut kādu papildu piķi no biezajiem MAMILiem ( MAMIL - middle-aged man in lycra ) amatieriem :)
Neatradu nevienu punktu,…ko es nevarētu dabūt/piedalīties/sacensties neesot man kabatā licenzei.Entos gadus braucu ar licenzi,…pagajuso gad bez,…nekadas starpibas.Kā licenzets sportists,…latvijas čempis sava senioru grupa aizgaju uz federaciju,…vot,…taisos braukt uz Eiropas čempi senioriem,…iedodiet formu,…aaaizdodiet,…Da Tu ko vēl gribēsi,…A pēc tam skaties forumos ,…jaunieši tirgo Latv izlases formas,…izdotās. Būtu jau labak atklati teikuši,…mums trūkst naudas un ieviešam vel vienu apmaksatu pakalpojumu,…kuru varbūt,…centisimies nodrosināt.
Bez licences Tev nebūs iespēja tikt iekļautam Latvijas amatieru rangā
Bez licences Tev nebūs iespēja kļūt par licencētu riteņbraucēju un saņemt oficiālu dokumentu
Bez licences Tev nebūs iespēja startēt Latvijas vadošo MTB un šosejas sporta braucienos
Bez licences Tev nebūs atlaides virknē Latvijas velo veikalos.
Bez licences Tev nebūs iespēja automātiski saņemt apdrošināšanu.
Bet, ja nopietnāk. Ja mēs iztēlojamies, ka braucēju kritiskā masa nopērk licenci un sāk uzrādīties amatieru rangā, tad pēc ranga var samērīties arī braucēji, kas brauc dažādos seriālos.
Nav piesolīts, bet ļoti vilinoši būtu, ja rangu ņemtu vērā, dalot starta koridorus. Bet tas katru sacensību organizatoru, nevis LRF, ziņā.
[quote=novērotājs]Federācija drusku nonāk pretrunās ar sevi - te saka, ka apdrošināšana ietilpst licences cenā, bet pie licences pieteikuma obligāti jāpievieno apdrošināšanas polises kopija (jau gatava). Nu nesamazinās taču licences izmaksu, ja apdrošināšana būs paņemta dārgāka (lai iekļautos minētajā licences summā)!
Turklāt interesanti palasīt LRF padomes lēmumus par licencēm - http://lrf.lv/images/Janvara_LRF_Padome_versija_.pdf
Tur var uzzināt šo to tādu, kas licenču noteikumos nav minēts. Piemēram, ka junioru licenču īpašnieki nedrīkstēs braukt tautas sacensībās, jauniešiem un zēniem noteiks sacensību skaita ierobežojumu (ļoti aizraujoši it īpaši jaunākajai zēnu - D grupai, kam federācija parasti rīko pusotru sacensību gadā :D ), ka vienas dienas licenču cena būšot 100% no gada licences cenas attiecīgajai grupai, bet “World Tour, elites, junioru un jauniešu grupu sportisti vienas dienas licenci saņemt nevar”.
Interesanti, kas ir primārs - padomes lēmums vai licenču noteikumi, un kāpēc padomes lēmumi netiek pilnībā atreferēti šajos noteikumos (ne visi taču izstudēs padomes sēdes protokolu)?[/quote]
Intresē kāds tad būs tads limits un vai vispār no tā ir kāda jēga ja šosejas sacensības notiek labi ja 2 reiz mēnesī jo mtb nedomāju ka ņems vērā. Nav Latvija Beļģija kur katru dienu gonkas var atrast.