riepu pirksana...

es brauksana ar mtb esmu jauninajs un nezinu ka likt riepas pareizi…
prieksa sauras un aizmugure platas vai abas platas?

liec vien abas platas ;) nav ko akstities ar dazaadaam riepaam :)

http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=1769

un ko tad cilvēks gaida? izsmeļošu apcerīgu stāstījumu par riepu pielietojumu/cenu/kvalitāti u.t.t? cilvēks ir par slinku lai meklētājā ierakstītu sev interesējošo tematu, bet cer ka citi tik pat slinki lasītāji viņam dos izsmeļošu atbildi?

bet padoms jau tika iedots :)

alus kaste uz bagažnieka nav pareizi nostiprināta :D

Konkrētajā gadījumā jautājums ir pārāk vispārīgs, autors nav pacenties skaidri definēt savu problēmu, kur nu vēl pats centies atrast atbildi.

Forums - jautājumi un atbildes tiek saglabāti, dalībnieku izpaudumus var pārlasit vēlāk.
Čats - jautājumi un atbildes reālā laikā, dalibnieku izpaudumi netiek saglabāti.

Tad priekš kam forumā tiek kautkas saglabāts, ja aicinājums parakāties vēsturē tiek uztverts kā apvainojums?..

vēlviens riepu temats:
http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=42

VISOS forumos labais tonis prasa papriekš paskatīties pašam, un tikai tad jautāt. Ja teikums būtu sākts “es mēģināju meklēt Google, arī šeit neko īsti neatradu, tikai to to un to, bet gribētu zināt vairāk, tapēc man ir jautājums par to to un to”, tad arī būtu normāla atbilde. Tieši tāpat arī otrā ieraksta autors ir spameris. Ja nav ko teikt, var labāk neteikt neko.

grey paskaidrosu jautajumu izsmeljosak…ka man pareizak butu jarikojas jatajuma par to vai prieksa jaliek piemeram 1.9 un aizmugure 2.3 ja es braukaju pa pilsetu…jo lielakoties to ari daru un viens draugs teica ka it ka jaliek aizmugure plata bet otrs saka pavisam savadak…

Ja tu braukā pa pilsētu, tad tev galvenais ir, lai labi ripotu - tātad gludas riepas un kārtīgi piepumpētas.
Teorētiski, jo šaurākas, jo labāk, bet platākas palīdzēs izvairīties no pārsišanas.

google plus pašiniciatīva meklējumos plus forumi plus veselais saprāts -mīnus “viens draugs teica” = varētu būt īstākais pasaules ORĀKULS visās lietās…

retoriski… jeb atkārtojoties :D
pēc loģiskiem apsvērumiem, neņemot vērā protektora zīmējumu, gudrās gumijas utt:

• jo platāka un raupjāka riepa, jo lielāka rites pretestība uz asfalta, mazāks risks pārsist uz pampakiem pie pareiza spiediena, lielāka amortizācija, labāka saķere un stabilitāte dubļos, lielāks braukšanas komforts praktiski uz jebkura seguma

• jo šaurāka riepa, jo labāk ripo pa asfaltu un citu gludu un cietu segumu, lielāks pārsišanas risks kaut vai uz tām pašām apmalēm, nekādas saķeres un stabilitātes dubļos (1,3" riepa vienkārši iegrimst), mazāks braukšanas komforts

te nu jāizdomā, kas nu kuram vajadzīgs priekšā, un kas - aizmugurē.

“braukājot pa pilsētu” vispār riepu izvēle ir samērā nesvarīga, liec kaut vai racing ralph, ja nav žēl plēst pa asfaltu. ja vienīgi neminies 10iem km dienā… tādā gadījumā - jo šaurāka, cietāka un gludāka, jo uz GLUDA asfalta labāk, bet atkal - būs uz viena x līkuma smiltiņas uz asfalta, un sāks priekšu nest prom. un uz asfalta priekšas un aizmugures riepas attiecība pēc tāda non-topica izklausās. abas vienādas, un nav ko āzēties. ja jautājums pārprasts, sorry.

cik nu esmu sapratis, liec abas 1.9 semi slick, bet nekas nenotiks, ja aizmugurē uzliksi plato… tokš reizēm kādā dobē arī iebrauksi…
p.s. ja pareizi saprotu, sacensibās nepiedalies, vizinies sava prieka pēc, tad arī abas platās būs OK

nu es pagaidam esmu iesacejs…nopirku vasara jaunu mtb un ljoti iepatikas gan vnk braukat, gan lekat…domaju vairak treneties bet prieks ta jauzlabo ritenis tapec ari ta paprasiju…=D

[quote=Skotu amerikānis]Ja tu braukā pa pilsētu, tad tev galvenais ir, lai labi ripotu - tātad gludas riepas un kārtīgi piepumpētas.
Teorētiski, jo šaurākas, jo labāk, bet platākas palīdzēs izvairīties no pārsišanas.[/quote]
Ja runa iet par “braukāšanos pa pilsētu” un šī pilsēta ir Rīga vai vairums citu LV pilsētu ar viņu bedrainajām ielām, tad viens no pārbaudīti labiem un pavisam nedārgiem variantiem ir likt platās riepas praktiski bez protektoria (kaut kas līdzīgs te), kas laikam ietilpst “Cruiser” riepu kategorijā. Kādus divus gadus atpakaļ nopirku šādas Trekā pie jaunās Ģertrūdes baznīcas burtiski par pāris latiem un nav nācies nožēlot cik nu ar viņām ir braukts. Ideālas izbraucienam Rīga-Jūrmala un tālāk par pludmali patīkamā kompānijā. Tā kā tagad nav pie rokas, tad ražotāju nepateikšu (Ķīna vai Taivāna laikam). Platums arī pamatīgs.

Plusi ir labā ripošana pa asvaltu, smiltīm un puslīdz sausiem zemes ceļiem un noturība pret pārsišanu. Pa slapjām sūnām un dubļiem vairs nav tik labi bet nav arī tā, ka galīgi uz priekšu nevar tikt, kā tas ir ar šaurajām šosejniecēm ja ne tur iebrauc.

jā, starp citu - plata riepa bez protektora varētu būt laba alternatīva Rīgā ar mūsu “domājošajām” ceļu daļām un jaukajām apmalēm… dažkārt nav skaidrs, kā māmiņas ar ratiņiem tiek tam visam pāri, ja ar ričuku jau tā ir, kā ir… cik reizes nav gadījies pārsist tieši uz apmales, kaut arī šķiet jau, ka pieredzes gona un braukšana apmaļu tuvumā lēna un uzmanīga… šaurā riepiņa, kaut ar 4 atmosfērām, ir dikti jūtīga.

es vakar, jau otro reizi divu nedēļu laikā pārdūru riepas, braucot pa vizuāli tīru asfaltu . pirmo reizi pārsprāga pie Botāniskā dārza, gaiss izgāja pāris sekunšu laikā līdz tāda stadijai ka nebija iespējams pat pastumt, negribējās sabojāt riepu, stiepu velo uz pleca līdz pat mājām (Lienes/Avotu iela).

otro reizi pārsprāga vakar, uz Lāča plēsēja/Valmieras ielas, bet gaisu nenolaida tik fiksi, aizstūmos līdz Statoil un nomainīju.

vai nu riepa pārāk plāna (Hutchinson Piranha) vai sētnieki vēl nav sākuši lielo pavasara tīrīšanu un ielas ir pilnas ar sīkajiem ziemas stikliem.

tas ir sava veida mazohisms? braukt pa apmalēm un bruģi ar šādām ripelītēm? :)

Pēc šādiem pārgājieniem senie latvieši izdomāja vazāt līdzi rezerves kameras, lāpstiņas un pumpi. Vienmēr. ;))
(Dažreiz neglābj ari tas - pērn vienā Siguldas braucienā bija līdzi 3 kameras, saduros 4x ;)

Nez, kā Tu ar velosipēdu domā sab.tr. iespraukties, pierīgas mežos arī dzelzceļš vēl visur nav ievilkts. Bet pardesmit km soļošana ari nav slikta, ja vien velotupele neberž ;)

nu nez, svara vērotāji izdzirdot šādu piedāvājumu nošaujas :)

ikdienā braukājot pa Rīgu ērtāk visa šī komplekta vietā līdzi vadāt makau ar naudu sabiedriskā transporta biļetei, arī braucot uz Jūrmalu ik pa gabaliņam ir dzelzceļa stacijas.

pērn visas sezonas laikā nepārdūru nevienu riepu, tapēc labāk vienu reizi čotroties ka neesi paņēmis rezerves komplektu, nevis pē katra izbrauciena čotroties par līdzi vadāto kravu.