Veikalos esmu redzējis divu veidu riepas - tādas, kuras nesalocītas stāv sakrautas vienā čupā un tādas, kuras karājas salocītas. Līdz šim esmu lietojis tās nesalocītās riepas, saprotu, ka nesalocītas viņas ir tāpēc, ka viņās ir pacieta stieple iekšā. Bet par salocītajām gan nekā daudz nezinu, ir tikai doma tādas iegādāt, jo man šķiet pievilcīgi vienu tādu iemest somā kā rezervi. Tikai man ir jautājums par viņu izturību - vai tās ir tikpat izturīgas kā parastās riepas? Un kā ir ar nodilumu - dilst ātrāk/lēnāk vai tāpat, salīdzinot ar parastajām riepām?
Izturībā/dilšanā īpašu atšķirību šajā tehnoloģijā nav(ja ņem 2 vienādas riepas ar stiepli un lokāmās), starpība ir iespējā salocīt, svarā(salokāmās parasti vieglākas), cenā(salokāmās dārgākas)
Nu skaidrs, tagad tikai jāsteidz tādas iegādāt:).
Mēdz doties garos tūrisma braucienos?
Mēdz doties garos tūrisma braucienos?[/quote]
Nju uz katriem 5 tūkstošiem jau vajadzētu kādu rezervi!
Tāds pagars tūrisma izbrauciens gaidāms!
Mēdz doties garos tūrisma braucienos?[/quote]
Jā, šad un tad tādus pats sev noorgnizēju. Doma sākt līdzi vadāt riepu dzima kopš tā brīža, kad Lietuvā pie Jaunakmenes bezcerīgi sagriezu priekšējo riepu uz sasistas pudeles. Tīrā laime, ka mājās vajadzēja iet tikai kādus 5 km, jo pārējo gabalu sekmīgi izdevās veikt ar autostopiem.
Ja riepa ir tā sagriezta, ka kamera lien laukā, tad ir tāda lieta, ko angliski sauc par “tire boot” - tāds liels ielāps riepai (nevis kamerai). Neesmu lietojis, bet velo remontkomplektā, ko pavasarī nopirku, tāds ietilpa. Nav gan laikam domāts pasta’vīgai lietošanai, bet līdz mājām vai tuvākajm velo veikalam droši vien varētu tikt.
Izklausās pēc interesantas lietas. Nezinu, vai toreizējā gadījumā tāds ielāps būtu palīzējis, jo riepa bija sagriezta vienkārši ģeniālā veidā - kad nomainīju kameru, kuru vienmēr vadāju līdzi, un sāku pumpēt to, riepa sāka irt pa diegiem kā veca lupata. Rezultātā skaisti pa diagonāli bija teju pārplīsusi uz pusēm, to kopā saturēja tikai biezās gumijas apmales. Anyway, manuprāt, drošāk ir vadāt līdzi veselu riepu, ja to atļauj brīvā vieta somās un nesatrauc vairāki lieki grami, jo nekad nevar zināt, kā riepa plīsīs. Tiesa, tik pretdabisku riepas sagriešanas gadījumu es vēl nebiju redzējis, laikam kas tāds gadās tikai ar lētajām riepām un ļoti, ļoti reti.
Cik veca bij tā plīstošā riepa ?
Pirkta ap 2005. gadu, bet dies’ viņu zin, cik ilgi noliktavā vēl stāvējusi. Ja nemaldos, tad IRC ražojums.
ja tikai dēļ salocīšanas, tad arī riepu ar stiepli var satīt nelielā ripulī - youtube bija pat video - riepu saloka divos astotniekos un izmērā zem 25 cm diametrā.