Revolūcija kameras risinājumam.

30!!! piepumpējami spilventiņi aizstāj klasisko kameru.
No drošības viedokļa risinājums labs. Bet kā ar apkopi?
Uzturēt visos spilventiņos vienādu spiedienu nav tas pats kā piepumpēt caur vienu ventīli.
Arī uzmontēt šādu paketi nav viegli.
avots šeit: http://www.tireballs.com/mountainbike.html

ja nu izdodās sapumpēt vienādu spiedienu, bet izdur vienu spilventiņu - iedomājies ~7cm robu riepā. uz priekšu jau tiksi (ar maziem palēcieniem)…

Tā jau gan nav, pārējie “veselie” spilventiņi vienmērīgi izkārtojas pa aploci, saspiežot tukšo.

Nē… viņi visu laiku kustēsies pa riņķi un robs būs! … vismaz man pāris reizes šosejniekam pārdurta kamera bija nu un braucu ar tukšo kameru… visa kamera sastumjās vienā rimbulī kā čūska. Un tad ir ne tikai palēcieni, bet arī “sitiens” uz sānu… Braucu vienu reizi pa slapju asfaltu (nesen) un riktīga sānslīde, ka nevar noturēt stūri.

Katrā ziņā es šitādu gribētu šosejniekam :)

es laikam kaut ko palaidu garām… .kā šitie montējas? nav tak iespējams uzmontēt piepumpētu kameru, un, ja viņiem visiem ir mazs ventīlīts, kurš ir katrā spilvenā, bet kuram nevar piekļūt no ārienes… viņi nevar būt visi savienoti ar vienu, kura ventīlis iziet ārpus aploces, tad tam zūd jēga…

Gluži pretēji - jēga ir daudz lielāka, bet problēmas arī ir - montēšana, vienāds spiediens. Ja spiediens tāds štrunts, tad montēšana gan būtu galvassāpe parastam braucējam… Iekš video arī nav parādīts, ka montē tādu riepu.

Tā riepa diez normāli ripo? Tomēr tie spilventīni ir noapaļoti un pārejā starp diviem sanāk bedre… Montē drošvien savelkot vairākas siksnas. Kopumā izskatās no sērijas “Mēs nemeklējam vieglus ceļus”…

oi es pārteicos - jēga zūd tādā gadījumā, ja visi spilveni ir savienoti ar vienu galveno spilvenu, kuram, savukārt, ir ventilis, kurš uzpumpējams tajā pašā vietā, kur parastās kameras ventilis. o - varētu tā, sākumā ieliec tādu šļauganu pēc garuma nogrieztu čūsku, kas sastāv no spilveniem, riepā, uzliec bez probz riepu, piepūt, no tā viena spilvena pa starpsienu pārvadu saiet gaiss visos spilvenos, kas izraisa ķīmisku reakciju, kuras rezultātā šie te starpspilvenu savienojumi aizaug ciet 2 minūtēs :D

vai arī, visi spilveni savienoti ar ventiļi, kas gaisu pie zināma spiediena padod tikai vienā virzienā - uz priekšu, tālāk nākamajam spilvenam. ieliec čūsku, pirmais spilvens ar parastu schrader ventili, kad tas piepumpējas līdz 2,5 atm, tas sāk dot gaisu tālāk, un tā tālāk, līdz visi spilveni cieti, bet otrādākā virzienā šis te starpspilvenu savienojums gaisu nelaiž - lai būtu jēga pie punctures. beeeeeeet tie spilveni neizskatījās kaut kādā veidā savienoti, vienkārši vienreiz - pirms montāžas - uzpumpējami, un viss - tad kā vispār notiek montāža…??? uzmontēt piepumpētu riepu, man šķiet, neviens vēl nav mēģinājis

Nē nē - ventīļi neder, kā tad tu vienmērīgi piempumpēsi visus balonus ja ventīļa caurlaidība ir 2.5atm? :D

A citādi murgaina ideja - arī tie 30baloni noteikti radīs bruģa efektu, kur nu vēl ja pamanīsies pārbliezt pārīti.

Feel diference? Tikai ar + vai - zīmi, vienīgais pluss, kas varēt būt ir tas, ka riepa vairs nav apaļa, bet ovāla ar lielāko rādiusupret zemi = lielāks virsmas laukums, labāka saķere… (varbūt)
p.s.
Varbūt varētu mēģināt riepu piepūst ar makrofleksu? viegla, vesadurama,… droši vien ka arī neripo :)

piepumpē vienu spilvenu līdz 2,5 atm, atveras ventīlis un pāriet uz nākamo, līdz nākamajā ir 2,5 atm, un tā līdz kamēr visā spilvenu virknē ir 2,5 atm… bet tā ir tukša spriedelēšana, jo tie spilveni nav savienoti savā starpā.

Jāsametas un jānopērk viens komplekts. ;)

piepumpē vienu spilvenu līdz 2,5 atm, atveras ventīlis un pāriet uz nākamo, līdz nākamajā ir 2,5 atm, un tā līdz kamēr visā spilvenu virknē ir 2,5 atm… bet tā ir tukša spriedelēšana, jo tie spilveni nav savienoti savā starpā.[/quote]
Šādā veidā piepumpēsi 1. un 2. baloniņu - ar 3. nāksies pamocīties, nerunājot par pārējiem. Nereāls risinājums, man šķiet.
Un video var redzēt, ka pumpē atsevišķi vienu baloniņu.

nu jā, tas nav gluži kā ūdens, kas pārlīst no trauka traukā pa virkni, bet ar to pamocīšanos būtu jāpatestē.

tur jau tā lieta, ka var redzēt, ka ir piepumēts atsevišķs baloniņš un pat ielikts aplocē un riepā - bet kā īsto riepu uzmontēt, izņemot šeit pieminētās saites, ar ko tos, varbūt nospriego, bet tas arī neizklausās reāli. droši vien viņiem ir kāds trick up in their sleeve

Ja guglē ievada TIRE BALLS, tad ir diezgan daudz saitu, kuri izskaidro minētās sistēmas + & -, vairāk gan ir plusi…

Jūs uztraucieties, lai visos spilventiņos būtu vienādi spiedieni, taču man tā šķiet ne pārāk liela problēma. Vajag tikai tos spilventiņus pietiekami cieši piespiest vienu otram galā, un tad spiedieni vienādosies paši no sevis - cietākais vairāk iespiedīsies mīkstākajā. Tas ir kā gumijas piepūšamā laiva ar garenisko starpsienu - starpsiena pati izveidos mazu vēderu uz vienu vai otru tilpumu, lai spiedieni sanāku vienādi.
Skatoties klipu, arī man liekas aizdomīgi, ka netiek rādīta tāda riepa uzlikta uz aploka, un visbeidzot, ka vellītis ar tādām riepām normāli ripo. Lai tas normāli ripotu, spilventiņiem jābūt ar tik elastīgām sieniņām, ka virs zemes tie piespiežas viens otram blakus absolūti, t.i., neatstājot brīvā gaisa tilpumu, kas nav zem spiediena. Skatoties no sāna, spilventiņiem jāpārvēršas par taisnstūrīšiem ar tikai mazliet noapaļotiem stūrīšiem. Jautājums lielā mērā reducējas uz to, vai tik labs spilventiņu materiāls ir tehnoloģiska problēma (?).