RDSD ideju talkas pasākums 28.10.2009

Satiksmes departaments aicina Jūs uz ideju talkas pasākumu š. g. 28. oktobrī plkst. 18.00, Satiksmes departamenta Sēžu zālē, Rīgā, Ģertrūdes ielā 36, 6. stāvā.

Pasākumā piedalīsies ideju talkā iesūtīto ideju autori un pārstāvji no Satiksmes departamenta. Ja arī Jūsu draugu lokā ir aktīvi cilvēki, kuri būtu gatavi iesaistīties un atbalstīt ideju īstenošanu, droši nāciet uz ideju talku kopā ar viņiem (vēlams ne vairāk kā pieci cilvēki).
Ideju talkas mērķis ir pulcināt aktīvus cilvēkus ar radošām idejām, kuri vēlētos šīs idejas īstenot, un radīt iespējas ideju autoriem ideju talkas laikā rast papildus resursus, domubiedrus, kontaktus idejas īstenošanai.
Atbilstoši šīs ideju talkas pamatjautājumam „Kā mēs paši varam veicināt saticību uz ceļa starp gājējiem, velosipēdistiem un autobraucējiem?” katrs idejas autors iepazīstinās klātesošos ar savu ideju, kā arī to, kas būtu nepieciešams tās īstenošanai. Ideju talkas laikā ideju autoriem būs iespēja izveidot arī savas idejas videoprofilu, ko tālāk izmantot, lai piesaistītu resursus idejas īstenošanai.

Iepriekš jāpiesakās sazinoties pa e-pastu ar veloriga.lv pārstāvi Margaritu marrgita@navigator.lv līdz 26.10 !

paskaidrojums paviršākiem foruma lasītājiem:

1. oktobrī paredzētais pasākums ir turpinājums virtuālajai ideju talkai, par kuru runāts tepat blakus tēmā.

Ati, es pieļauju, ka Tu tur būsi un prezentēsi forumā izskanējušos viedokļus? :)

kāda doma šim pasākumam? vnk papļāpāt? vai arī paklausīties no satiksmes departamenta par to, ka nav naudas?
tēmas ir konkrētas - Jūrmalas veloceliņš vai vispār velo attīstība Rīgā?

Man, atklāti sakot, lika nodot šo te informāciju. Pašam īsti laika nav. Varbūt arī būšu.
Bet nu te taču ir daudz cilvēku, kam šī lieta interesē, un kuri varētu paust savu viedokli.
Es saprotu, ka tur tiek aicināti tie, kuriem ir tās idejas. Bet te tad ir iespēja aiziet uz šo pasākumu tāpat, neesot idejas autoram.

[quote=metalpower]kāda doma šim pasākumam? vnk papļāpāt? vai arī paklausīties no satiksmes departamenta par to, ka nav naudas?
tēmas ir konkrētas - Jūrmalas veloceliņš vai vispār velo attīstība Rīgā?[/quote]
Tēma ir: „Kā mēs paši varam veicināt saticību uz ceļa starp gājējiem, velosipēdistiem un autobraucējiem?”
Vairāk neko nezinu.

tēma kas mani vairāk uztrauc - velotransports Rīgā in general: velo celiņi, NORMĀLS veloceliņu marķējums (pašlaik zīmes vienkārši rakom saliktas), augsto apmaļu problēma (bieži redzēts, ka kāpj nost un stumj virsū), drošas velonovietnes, drošība in general - vienota zagto velo datubāze, lombardu ņemšana pie dziesmas, par zagtu mantu tirdzniecību.

ja tēma ir TIKAI “velobraucēji VS autobraucēji” tad tā ir kārtējā tukšo salmu kulšana, kas sliktākajā gadījumā realizēsies miljonus vērtā bezjēdzīgā reklāmas kampaņā.

Es labprāt piedalītos, bet man trešdienu vakari ir aizņemti. Varbūt kāds uz mutes nekritis, bet vienlaikus konstruktīvi noskaņots foruma dalībnieks var pieteikties un aiziet, lai nesanāk tā, ka forumā izpļāpājāmies krustu šķērsu, bet beigās nekur tālāk tas nenonāk?

es aizietu, ja tēma būtu plašāka, respektīvi - tas par ko es rakstīju postā augstāk. vienīgi mani +/- viss apmierina, esmu samierinājies, ka savu velo vispār nekur nedrīkst atstāt, ka gājēji tevi ignorē, uz apmalēm arī sanāk lekt. par cik braucu pamatā pa trotuāriem tad ar autovadītājiem arī nav problēmu - protams ir bijusi pirkstu mētāšana un pa muti solīšana, kad kāds nebremzējot taisa pagriezienus iekš pagalmiem vai krustojumiem, bet nu minimāli (tfu tfu tfu).

btw ierasties ar velo varēs?! :)))

Esmu sabīdījis savu grafiku un aiziešu uz to pasākumu.

Manuprāt vienkāršākais ko var idarīt ir:
Atjaunot horizontālos apzīmējumus uz veloceliņiem. Iespējms, pat papildināt ar jauniem, lai visem ir skaidrs kur ir veloceliņš, kur ir, piemēram, jutā zona, kur zona gājējiem. Paralēli tam kontrolēt velobraucējus, lai tie ievēro normālu braukšanas kultūru, braukšanas virzienus uz veloceliņiem, un gājējus kontolēt un informēt, ka pārvieoties pa veloceliņu, bez lielas nepieciešamības nav vēlams.
Pagaidām, kad tie apzīmējumi nav (ir sen izdzisuši, vai vispār nav vēl tajā vietā bijuši), tad ne no viena nevar nekādu noteikumu ievērošanu prasīt, jo vietām pat nav skaidrs vai tur iet celiņš vai nē.
Ja šīs lietas sakārtotu, tad jau arī tā pieklājība starp gājējiem un velosipēdistiem pieaugtu.
Ar autobraucēju un velosipēdistu attiecībām ir sarežģētāk…

kas tur ir sarežģītāks? imho tieši autovodjilas ir vieglāk sodīt par rupjībam pret velo. tas, ka tauta vazājas pa “sarkano” celiņa daļu mani neuztrauc - neesmu tramvajs un neesmu tik principiāls. bet tas, ka iet 2 - 4 cilvēki pilnā platumā pa trotuāru, tas gan ir garām.

es centīšos aiziet, imho ir jāpaceļ ar tēmu nesaistīti jautājumi - jau manis pieminētie kā arī Jūrmalas veloceliņa apsaimniekošanas problēma.

Es aiziešu, redzēs kā būs. Domāju, ka galvenais būtu izveidot interfeisu uz domi, lai var celt augšā būtiskus jautājumus, kas attiecas uz velosipēdu infrastruktūru un satiksmes drošību.

nav jaagaida uz augshaam, bet vinjas jaabiida un jaabaksta. reali cilveks pats neko nevar izdarit, bet var meginat radit attieksmi citos.
piemeram taadi “pro” brauceeji (labi richuki, specializets velo apgeerbs), kas stumj gaajeejus un velobraucejus nost no velocelinjiem lamaajoties matom 5-staavos nerada vispar nekadu respektu, bet tieshi otradak. tas ir tas pats kas ar kritisko masu - grib, lai vinjus ciena, bet pashi uz celja uzvedas kaa vaajpraatiigie. nu nav labi taa. izradi pozitiivu un labu attieksmi pret gaajeejiem un autobrauceejiem un tu to pashu sanjemsi arii pretii. es regulaari pasmaidu vai pamaaju kadam autobraucejam vai pasaku paldies gaajeejam, kursh mani palaizh, nav tak gruuti :)

metalpower, +1

kungi, tas ir lieliski un briiinishkjiigi, ka jums ir idejas, kuras juus sheit rakstaat. buus veel lieliskaak un briiinishkjiigaak un arii noderiigaak, ja juus aiziesiet treshdien uz pasaakumu un izstaastiisiet taas satiksmes departamentam.
metalpower un varbuut veel kaads, kam nav iisti skaidra pasaakuma teema - luudzu spiest uz pirmaa linka manaa ieprieksheejaa postaa, nokljuustot ideju talkas lapaa, kur viss smuki izlasaams.

atvainojos, slinkums bija lasīt :) nu +/- saprotams, tiks nocoverotas visas tēmas es domāju. man plānotājā ir ierakstīts, tā kā ceru, ka būšu!

nu un kur tad visi mūsu gudrie runātāji šovakar bija? :)

Man pasākums nebija veltīgs. Radās priekšstats par RDSD viedokli vairākos jautājumos. Redzu arī reālu tālāku sadrbību.
Izteicu savu personīgo ideju, izteicu arī šeit biežāk izskanējušās problēmas: Braukšana pa braucamo daļu, ja blakus atrodas veloceliņš; apstāšnās pie sarkanās gaismas; velosipēdista priekšroka (ja tas pārvietojas pa veloceliņu) attiecībā pret autovadītāju, ja tas nogriežas no galvenā ceļa jeb velo stumšna pa gājēju pāreju.
Vēl gribētu īpaši atzīmēt to, ka pasākuma mērķis bija, ne tikai uzklausīt idejas, bet arī piesaistīt darbīgus cilvēkus, kas kautkādā veidā turpmāk varētu ieguldīt savas pūles projektu (ideju) realizācijā. Tā ka tur tikai ar pliku problēmu un ideju izklāstīšanu vien ir par maz.

man jau ar patika, žēl bija jāskrien prom pirms pašām beigām. es ļoti ceru, ka RDSD darbosies aktīvāk, nevis gaidīs kad to darīs citi :) man pašam pēc pasākuma ir pāris idejas, kuras centīšos realizēt. bija prieks iepazīties ar citiem dalībniekiem :)

Diemžēl vakar nebija iespēju apmeklēt šo pasākumu. Vai šim pasākumam ir paredzēts kāds turpinājums?