pumpis.. Kādu???

Sveiki!
Pirms pāris dienām sanāca šaize ar kameru… Izlaida gaisu tieši vistālākajā maršruta vietā! Tas mani izaudzināja un sapratu, ka braukājot tālāk no mājām vajag ņemt līdz kameru un pumpi, lai nebūtu lieku problēmu!
Tagad meklēju pumpi un saskāros ar problēmu - pumpju tik daudz, arī cenas baigi dažādās. Gribu nopirkt pumpi, kurš ir viegls, ērti stiprinās pie velo (stingri un droši) un lai viegli būtu pumpēt.
Nāku pie Jums pēc rekomendācijām - kur, kādu pirkt, lai nebūtu baigās investīcijas nepieciešamas…
Paldies jau iepriekš un jauku dienu!!

esmu daudzus pumpīšus izmēģinājis. secinājumi - pumpītim naudu nedrīkst žēlot, jo, ietaupot pāris latus veikalā, vari nonākt pie tāda paša rezultāta, kā bez pumpja (no maršruta tālākā gala čāpo kājām). lētajiem pumpjiem visu laiku uznāk kaut kādas šaizes: tie izjūk, kaut kas salūzt, pumpīša virzulis vai vārsts sāk laist gaisu utt. Man neviens no pumpjiem ilgāk par pussezonu nav kalpojis, kaut arī lietoju tos labi ja reizi mēnesī. Pašlaik lietoju Brontager MTB pumpīti (paskaties www.trek.lv) - ļoti mazs un viegls, korpuss un būtiskākās daļas no alumīnija. ļoti droša stiprināšana pie rāmja un arī pumpējot, tā kā korpuss ir tievs, vieglāk iepumpēt lielākas atmosfēras (vispār pumpējas ļoti viegli, bet ne īpaši ātri). vienīgais trūkums - caurumiņam, kurā iet kameras ventīlis iekšā, nav vāciņš, tāpēc iekšā var iekļūt netīrumi. To esmu atrisinājis, stiprinot pumpi pie rāmja ar caurumiņu uz augšu. pēc 2 mēnešu lietošanas nekādas problēmas nav konstatētas un pumpīša uzvedība ļauj cerēt, ka tas būs tas īstais, kas kalpos ilgi :)

Priekš izbraucienu drošības es ieteiktu nevis pumpi bet CO2 baloniņu.
Varbūt ir dārgāk par pumpi, bet vieglāks un daudz mazāks un nav jākabina pie ričuka - var iemest velokrekla kabatā.

[quote=Udzha]Priekš izbraucienu drošības es ieteiktu nevis pumpi bet CO2 baloniņu.
Varbūt ir dārgāk par pumpi, bet vieglāks un daudz mazāks un nav jākabina pie ričuka - var iemest velokrekla kabatā.[/quote]
Nav tā, ka CO2 baloniņam arī vajadzīgs speciāls pumpis, kuram liek klāt to baloniņu?

Yap - Komplekts ir maziņš pumpīts un baloniņš.
Viss kopā smuki iet kabatā. un nepieciešamības gadījumā viņš riepu piepumpē ātrāk kā tu paspēj pateikt baklažāns ;)

lietoju sks pumpi kādus 3 gadus - nav ne vainas. noder 2 pumpēšanas režīmi, bloķējot pumpja pilnu gājienu tas darbojas īsākā, kas dod augstāku spiedienu.

tipa, lai pabeigtu pumpēšanu, pārejam uz augstāka spiediena režīmu.
http://www.sks-germany.com/sks.php?l=en&a=product&i=7391250000

Esmu lietojis tikai paša lētākā gala pumpi. Viens pluss tam ir, ka to var ielikt somiņā zem sēdekļa. Te ir jāpiekrīt, egils13 par to, ka tad, kad vajag, tad kaut kas izjūk. Pagaidām esmu ar savām rokām to salāpijis. Vajadzīgo minimālo spiedienu var uzpumpēt, bet ne vairāk. Tā ka arī domāju nopirkt kaut ko labāku.

Jautājums ir tāds, vai arī “normāliem” pumpjiem presta tipa nipelis bāžās gumijas gredzenā?

Vai tas ir pietiekami ilgmūžīgs. Jautājums ir tāds, jo lētajam pumpim tas gumijas gredzens no lietošanas ļoti ātri bojājās.

SKS Rookie XL
Labs un lēts, ērts rokturis bez kustīgām daļām, stingri stiprinājumi rāmim.
Neizturīga ir uzgaļa vītnīte, kas var salūzt. Tad var pagriezt gumiju vajadzīgajā virzienā un salīmēt ar superlīmi un turpmāk pumpēt tikai viena veida ventīlus. Tā kā velo lietoju tikai viena veda kameras, tad tā nav problēma!

http://www.bikesbaltic.com/product_info.php?cPath=65_80&products_id=314
Vadāju sēdekļa somiņā līdzi, kopā ar kameru un pāris baloniņiem. Ļoti kompakts variants, tikai jārēķinās, ka katrs baloniņš maksā > 1.50Ls.

+1 par SKS Rookie XL. lēts, vienkāršs un uzticams, viegls un mazs. epizodiski pumpējot, kalpo jau vismaz 5 gadus.

http://www.ravx.com/2009_product_pages/mini_pumps/econo_x.html

mazs, viegls, savu funkciju pilda, lēts - 6Ls.

No pumpjiem ieteiktu teleskopisku - ir tādi kuriem izvelkot ir 3 vai 4 posmiņi (Šķiet tas bija sks ražojums). Pumpis pats mazs pēc izmēra, bet pateicoties daudzajiem posmiem, viena pumpējiena (spiediena) rezultātā viarāka gaisa var iedzīt.
Otrkārt - iesaku pirkt tādu, kuram ir galā abu veidu ventīļu caurumi (mazais /sporta/ un resnais /auto/) - noder visādās dzīves situācijās, un arī trasē aizdodot citiem braucējiem nebūs jāzīlē kāds viņiem riepai ventilis.

paldies :)