Pulss vakarā pēc treniņa

izskatīju visas tēmas par un ap pulsu, bet visās tiek apspriesti pulsi treniņa laikā. man pašam pulsametrs nav, tāpēc treniņos vairāk vados pēc pašsajūtas. bet vakar pirms gulētiešanas intereses pēc izmērīju pulsu un biju nepatīkami pārsteigts - saskaitīju 87 sitienus minūtē… pirms tam biju braucis treniņā - ~40 km ar vidējo ātrumu ~25 kmh (~50% grants un 50% asfalts).

Tātad jautājums - vai tik augsts pulss miera stāvoklī apmēram 2,5 stundas pēc treniņa ir normāls (piemēram, tagad man pulss ir ~60 sitieni minūtē)?

jā, man ir 27 gadi (domāju, ka tas arī varētu būt svarīgs).

Man visu laiku ap 80…90 :)

[nedaudz offtopik - šodien pei zobārsta gulēju uz tā krēsla un pat varēja redzēt, kā viss kustējās/trīcēja (tas nebija dēļ uztraukuma :P) - lampa un urbjamo plaukts]

Nē, tas nav normāli, bet domāju, ka vakar neatradies īsti miera stāvoklī.

[quote=egils13]izskatīju visas tēmas par un ap pulsu, bet visās tiek apspriesti pulsi treniņa laikā. man pašam pulsametrs nav, tāpēc treniņos vairāk vados pēc pašsajūtas. bet vakar pirms gulētiešanas intereses pēc izmērīju pulsu un biju nepatīkami pārsteigts - saskaitīju 87 sitienus minūtē… pirms tam biju braucis treniņā - ~40 km ar vidējo ātrumu ~25 kmh (~50% grants un 50% asfalts).

Tātad jautājums - vai tik augsts pulss miera stāvoklī apmēram 2,5 stundas pēc treniņa ir normāls (piemēram, tagad man pulss ir ~60 sitieni minūtē)?

jā, man ir 27 gadi (domāju, ka tas arī varētu būt svarīgs).[/quote]
jaa tas ir normaali.
nav atkariigs no taa cik daudz km tu nobrauci, bet not cik lielus resursus tas no tevis prasiija, cik biezhi tu to dari, vai eedi, needi vai shkjidrumu dzeeri u.t.t.
ar vecumu pulsam ir jaapaliek zemaakam.

arī visu laiku 80, vismaz tad, kad 3 dienas pēc kārtas 2 - 3 krūzītes kafijas dienā dzēris. Tad kādu laiku nedzert, un pulss būt mierīgs laikam, bet sīkāk pateiks tie, kas vairāk zina

jautājums par aerobās bāzes būvēšanu pirms sezonas - 26 gadu vecumā kādam būtu jābūt pulsam lēnajiem un ilgajiem treniņiem… 130 bpm?

[quote=burkanbeins]arī visu laiku 80, vismaz tad, kad 3 dienas pēc kārtas 2 - 3 krūzītes kafijas dienā dzēris. Tad kādu laiku nedzert, un pulss būt mierīgs laikam, bet sīkāk pateiks tie, kas vairāk zina

jautājums par aerobās bāzes būvēšanu pirms sezonas - 26 gadu vecumā kādam būtu jābūt pulsam lēnajiem un ilgajiem treniņiem… 130 bpm?[/quote]
120-130

[quote=kasio]jaa tas ir normaali.
nav atkariigs no taa cik daudz km tu nobrauci, bet not cik lielus resursus tas no tevis prasiija, cik biezhi tu to dari, vai eedi, needi vai shkjidrumu dzeeri u.t.t.
ar vecumu pulsam ir jaapaliek zemaakam.[/quote]
nu braukt tikko atsāku pēc ziemas. nobraukti ir tikai ~200 km. braukt cenšos 3-4 reizes nedēļā (katru otro dienu). brauciena laikā izdzeru ap 0,5l cukurūdens (2 karotes uz 0,7l - tas tā - garšai, sporta dzērienus nolēmu sākt lietot, kad nedaudz iebraukšos). treniņa laikā neko neēdu (liekas, ka ja zem divām stundām treniņš, tad var iztikt). nu tā - īsumā.

Grey, kāpēc tas nav normāli? (kā redzi, domas dalās, tāpēc gribētu izlasīt pamatojumu)

Pasīt un atbildēt kaut kādus ciparus par pulsu ir pilnīgi bezjēdzīgi. KATRAM tas interpretējams individuāli. Vienam miera pulss ir 35 sitieni (TdF līmenis), kamēr citam var būt arī 85, un abi ir pilnīgi veseli cilvēki.

tāpēc arī uzrakstīju, kāds pulss man ir pašlaik, un uzskatu, ka pašlaik esmu miera stāvoklī.

pie reizes papildus jautājums zinātājiem: kad labāk iet uz pārbaudēm, kur nosaka anairobo slieksni (sezonas sākumā,sezonas beigās, ziemā, vai pašā sezonas karstumā)?

tāpēc arī uzrakstīju, kāds pulss man ir pašlaik, un uzskatu, ka pašlaik esmu miera stāvoklī.

pie reizes papildus jautājums zinātājiem: kad labāk iet uz pārbaudēm, kur nosaka anairobo slieksni (sezonas sākumā,sezonas beigās, ziemā, vai pašā sezonas karstumā)?[/quote]
pirms sagatavoshanaas etapa(baazes). un peec taa. tie sliekshnji vajadziigi treninju maksimizaacijai(meerkjis guut maksimaalu efektu no treninjos ieguldiitaa darba)

[quote=egils13][quote=kasio]jaa tas ir normaali.
ar vecumu pulsam ir jaapaliek zemaakam.[/quote]
nu braukt tikko atsāku pēc ziemas. nobraukti ir tikai ~200 km. braukt cenšos 3-4 reizes nedēļā (katru otro dienu). brauciena laikā izdzeru ap 0,5l cukurūdens (2 karotes uz 0,7l - tas tā - garšai, sporta dzērienus nolēmu sākt lietot, kad nedaudz iebraukšos). treniņa laikā neko neēdu (liekas, ka ja zem divām stundām treniņš, tad var iztikt). nu tā - īsumā.

Grey, kāpēc tas nav normāli? (kā redzi, domas dalās, tāpēc gribētu izlasīt pamatojumu)[/quote]
normaali tas nav ja tu buutu sakraajis aerobo baazi.

taa kaa tu esi nobraucis vai nu mazaak par 2 nedeeljaam(~7 treninji=(200km)), vai arii liidz shim neesi braucis tik garus treninjus tad tas ir normaali, ka tavam organismam ir gruuti atjaunoties.
eeshanu un dzershanu es biju domaajis peec treninja, jo tas buutiski var ietekmeet tavu pulsu it sevishkji peec gruuta treninja.
veel iespeejams ka parasti guleet ej veelaak un organisms veel nav pieradis pie jaunaa ritma(pulss uz nakti arii nokriitas).

Egil, man liekas, ka tas nav īsti normāli, jo ja miera stāvoklī tev ir ~60bpm, pirms gulētiešanas ~90bpm man šķiet par augstu. Bet nevajag pēc vienas reizes izdarīt kaut kādus secinājumus. Ievies burtnīciņu, pamēri katru vakaru un no rīta, paskaties kā variējas pulss dienās, kad bijuši treniņi un kad nav. Ja joprojām liekas, ka kaut kas nav tā kā vajadzētu būt, pajautā kādam kompetentam cilvēkam.

Pulss jau ir ļoti jūtīga lieta, mazākā trauksme vai slodze un uzreiz +20bpm. ;)

[quote=FOX][quote=burkanbeins]arī visu laiku 80, vismaz tad, kad 3 dienas pēc kārtas 2 - 3 krūzītes kafijas dienā dzēris. Tad kādu laiku nedzert, un pulss būt mierīgs laikam, bet sīkāk pateiks tie, kas vairāk zina

jautājums par aerobās bāzes būvēšanu pirms sezonas - 26 gadu vecumā kādam būtu jābūt pulsam lēnajiem un ilgajiem treniņiem… 130 bpm?[/quote]
120-130[/quote]
Man ir 30+ gadi un testaa paraadiija 140. Labaak jau notesteeties, ja grib preciizaak,var leekaat + - 20 bpm, ja njem par piemeeru standarta formulas (220-vecums).6-(220-vecums).75

paldies par vērtīgiem padomiem Greyam un kasio.

Kā ar tādu pulsu var pabraukt vispār, t.i., kā tik zemu var dabūt? OK, uz trenežiera varu, bet kā uzkāpju uz velo, tā vidēji 140 īpaši netrakojot.

Pabraukt jau var, MTB nav problēmu atrast vieglāku pārnesumu, bet problēma jau laikam tajā, ka tik lēni negribas braukt ;) Vislabāk ir bezvēja rītos ar šosejnieku, pulss forši sēž lejā

šo svētdien viens garāks brauciens, jāpapēta. ideāli būtu FOXa nosauktie

offtopic: burkanbein, tu pastu lasi?

aha… pa retam ;)

Nu par to pirmo es gan stipri šaubos:)))