Labdien tautieši, man ir kārtējais jautājums. Es neko neatradu par viņu tāpēc izveidoju tēmu!
Cik maksā vidēji labs pulsometrs, ne īsti iesācējam, bet lai sacensībās to izmantotu un nesagandētu savu veselību :( ???
Varētu arī ieteikt kādu veikalu, kur var iegādāties :)
mani meklējumi beidzās ar Polar CS300 ko iegādājos Ebayā jaunu par apmeram 110Ls ar piegādi. letāku variantu, kam būtu gan pulsa, gan ātruma funkcijas un savienojums ar datoru es neatradu.
Drusku lētāks ir Polar CS 200 cad, kurš stiprināms tikai uz stūres iznesuma, atšķirībā no CS 300 modeļa, kuru var valkāt arī uz rokas. Taču 200-tā priekšrocība ir vienlaicīgi 4 rādījumi uz ekrāna. Iespējams, ka 300 modelis būtu vairāk piemērots triatlonistiem, jo paredz lietošanu ūdenī un ietver visas nepieciešamas velo funkcijas. Esmu lietojis abus. Ja plānots lietot tikai riteņbraukšanas treniņiem, tad iesaku CS 200 cad.
Vidēji labs pulsametrs maksās ap 100 LVL. J Kā plānots lietot? Ja tikai ar ričuku, optimāli ir CS200. Ja dara vēl ko - uz rokas nēsājamais piemēram CS300. Abi minētie ļaus pārsūtīt datus (laikus, km, vid. ātrumu, vid. pulsu, pulsa sadalījumu pa zonām, kalorijas), uz individuālo webu. Veidojas tīri smuka dienasgrāmata. Tomēr ja ir interese to visu skatītes uz kompja un ir finansiāla iespēja iesaku iegādāties kādu no dārgajiem pulsametriem (S725x/CS400), kas ieraksta ne tikai vidējos rādītājus, bet visu (ātrumu, pulsu, distanci, laiku, augstumu utt) reālā laikā. Ja intereses ko skatīties uz kompja nav, droši var ņemt lētāko piemēram CS100
Pie datora liekas arī CS200, tikai datu pāraide notiek ar pīkstieniem. Tos savukārt Polar programma pārraida uz polarpersonaltreiner.com, kur Tu pēc tam vari apskatīt. CS400 un CS 600 datus laikam pārraida caur IRda un paliek datorā kur caur Polar ProTrainer 5 vari apskatīt.
Nu tā - ar pīkstieniem. Palaid Polar Weblink softu, palaid sinhronizāciju pulsametrā, pieliec pie kompja mikofona un pulsametrs nopīkstinās datus kas tiks aizsūtīti uz somu webu. Tas reāli arī strādā :)
Būtiskā atšķirība starp CS200 un CS400\600 ir tā, ka pirmais var nosūtīt uz polarpersonaltrainer.com tikai datus par VIDĒJO pulsu, ātrumu utl. CS400\600 saglabā ( un pārsūta uz kompi) VISUS datus. T.i. pulsametrs ik pēc 5, 15 vai 60 sekundēm pieraksta visus datus, pulsu, ātrumu, augstumu utt. Datus caur Irda nosūta uz kompi. To tad tam pēc līknes vaidā var skatīties ar Polar softu. No šiem datiem var taisīt arī visādas atskaites.
CS 300 arī ar pīkstieniem. Tas ir caur mikrofonu. Bet nu baigā mocīšanās kaut kā sanāk. Tas mikrofons man švaks, vai kas cits, nezinu. Bateriju nesen speciāli tam nomainīju, bet nekas labāks nav palicis.
Drusku čakars ir. Ne jau katru dienu sinhronizē. Parasti reizi nedēļā vai divās. A treniņu datus var pīkstināt tikai pa vienam. Apmēram viens no trijiem pīkstinājumiem neaiziet… Tas arī bija viens no iemesliem kāpēc nomainīju RS200 pret S725x. Pēdējam var visu nosinhronizēt vienā piegājienā un bez kļūmēm. Tāpēc es arī iesaku ja grib taisīt dienasgrāmatu uz kompja iegādāties dārgāku modeli.
Es iegādājos lēto variantu iesācējiem VDO HC 12.6 (no FOXa par ļoti pievilcīgu cenu). te pat forumā Grey to ir labi aprakstījis. pulsometra funkcijas pilda labi. sākumā arī apsvēru domu par kaut ko advancētu, lai datorā var kaut ko tur pētīt, bet tad sapratu, ka ikdienā treniņiem laiku ir grūti atlicināt, kur nu vēl atrast to iegūto treniņu datu pētīšanai :) katrā ziņā tā nav tā lieta, uz kuru parastam tautas klases vai sporta klases otrā simta braucējam būtu jāiespringst. protams, ja rocība atļauj, var iepriecināt sevi ar tādu spēlmantiņu.