Pulsometrs meitenei ;)

Sveiki!
Vadoties no forumā lasītā, aizgāju uz savu darbaspēju pārbaudi, tagad zinu, pie kura pulsa jātrenē izturība, pie kura - ātrums. Patiešām lietderīgi iztērēta nauda.
Tātad tagad man vajag pulsometru, lai varu lietderīgi izmantot iegūto informāciju savos treniņos, tikai gribās skaistu , ērtu un par saprātīgu cenu.
Man iepatikās Trelock BT 1000.
http://www.trelock.de/trelock/t2/en/produktdetails.php?id=bt1000&pfad=info
Pulsometrs ir nepieciešams velotreniņiem un ikdienas braucieniem uz darbu, kad attīstīšu savu izturību un man būs jāzin, ka pulss nepārsniedz 145/min.
Pagaidām nevēlos kļūt par nopietnu sportisti, tāpēc Polar pulsometru, kas visbiežāk forumā tiek apspriests, šobrīd nevēlos pirkt.
Vai kādam jau ir tāds vai līdzīgs, kādas ir atsauksmes?

kāda tam pulsometram cena?

Latvijaa 70-74 ls, vienaa no vaacu internetveikaliem laikam 30% mazaak, jeb liidziiga cena tikai eiro, uz sitienu nepateikshu.

lai gan teici ka POLAR neinteresē, paskaties šīs cenas

ūū jā, CS sērija nemaz nav dārga… Labāk par Polaru +10Ls, nekā daudz gļukojošo aparātu. Vismaz wireless Polaram teicami strādā.

šī mīta dēļ arī es izvēlos Polar :)

Kā noprotu, Polar ir atzīts gana labs tieši savu tehnisko parametru dēļ, mums daudzām meitenēm bieži vien nospēlē cits faktors-skaistums, taapeec dizaina dēļ patīk Trelock un SUUNTO. Tikai otrs ir krietni dārgāks :(
Es esmu no taam trakajām estētiķēm, kas var nopirkt riteni tikai un vienīgi dizaina vai krāsas pēc. Tāpēc, kad būs vairāk naudiņas pirkshu cakaino Contesu 40, man ilgi nācās meklēt veloķiveri, kas patīk un vienalga es cenšos neskatīties spogulī, kad tas pelēkais brīnums man ir galvā :DDDD

jautājumu un ieteikumu vairs nav.

Ok, laikam sapratu gan Aivara, gan Delfīna viedokli.
Ja vēlies ērti pārskatāmu un lietojamu pulsometru, kuram nebūs darbības traucējumi, izvēlies POLAR un maksā vidēji virs 100Ls, jo skopais maksā divreiz.
Ja vēlies kaut ko skaistu un nelielu nopirkt, kas nesit pa kabatu, tad neceri, ka tas štrunts tev kalpos ilgāk par gadu, un beigu beigās tu to lietosi kā parastu pulksteni nevis kā pulsometru.

:(

Uz rokas (un ne tikai) s725x ar karbona apdari taču izskatās tik sexīgi… :P … ar sarkanu lielo podziņu.

padalies, lūdzu, kur gāji pārbaudīt savas darbspējas un cik tas maksāja :) Paldies!

kaada vaina Sigmaam? es savu pirku pa kaadiem 30Ls, straadaaja bez probleemaam, esteetiskumam arii ne vainas.

Dizainiski labs sievietei ir no Sigma Sport Onyx sērijas. Labi izskatās arī dzīvē!

http://www.baltsport.lv/?l=1&c=193&id=1946

Tamai, reaktorā var pārbaudīt pie kāda pulsa, cik daudz laktāta asinīs, kā arī cik ātri tā līmenis asinīs krīt.
Tas notiek sekojoši:iesildies 10-15 minūtes, tad minies kaadas 40 minūtes, kuru laikā tiek fiksēts pulss pie konstanta pedāļu apgriezienu skaita( 80/ min) un no pirksta tiek njemtas asinis ik pēc 2 minūtēm, un tad 15-20 min atsildīšanās.
kad esi svaiga un pārģērbusies treneris, izdrukā pulsa/ laktāta un slodzes diagrammas. Kā arī pastāsta kāpēc iz nepieciešami tieši šādi mērījumi. tad iet īsais teorētiskais kurss par enerģētiskajiem procesiem un kā tos var izmantot savā labā. Protams vari uzdot katru tev interesējoshu jautājumu, arī stulbu un tev atbildēs.
Man pastāstīja, kā treniņos var attīstīt izturību un kā ātrumu un cik regulāri ar to jānodarbojas, lai tad, kad uzsākshu piedalīties sacensībās, varētu justies spēcīga trasē un nejustos kā uz miršanas sliekšņa pēc trases.

Tas prieks maksaaja 30 Ls, ceru, ka to apmaksaas apdroshinātāji, kā arī ir nopietnākas pārbaudes, piemēram, kaut kāda laboratorija pie Sporta akadēmijas, bija kaut kur forumā.
Kas meklē, tas atrod!

Delfīn,
tev ir humorinsh - Polar S725X™ Heart Rate Monitor £220.05!

Ja jau polar, tad jau shitaadu:
http://www.healthchecksystems.com/images/polar_s725_c.jpg

Nesatraucies, muza! Dažiem te ir uzskats, ka arī velosipēds zem tūkstoša nav nekas, bet neņem galvā.
Es arī lietoju Sigmu, tiesa gan par 50 ls un esmu apmierināta. Var jau braukt ar Mersedesu, bet neviens nesaka, ka arī VW ir slikta mašīna.
Vienīgi pulsametra dizains gan bij pēdējais uz ko skatījos ;)

Alias, paldies par moraalu atbalstu! :)
Padalies lūdzu kaads tev modelis un kuru iemeslu vai funkciju dēlj izvēlējies tieshi savējo?

Runājot par naudām, katrs izvēlas riteni, velodatoru, ķiveri un citas lietas hobijam atkarībā no maka iespējām. Līdz ar to, ka neatbalstu liizingus un dziivoshanu uz kredīta, tad pērku tikai to , ko varu atļauties, jo nedzīvoju uz vecāku vai kāda biezā onkuļa rēķina.
Jo arī nav vērts pirkt iekārtu, no kuras funkcijām izmanto tikai kaadus 10-20%.

http://www.dealsdirect.com.au/p/sigma-sport-pc-800-heart-rate-monitor-sports-watch-blue-white/
tikai oranžs nevis zils. izvēle bij baigi vienkārša - spontāns lēmums, bija tanī vietā un laikā 800, 1300 un 1600 [laikam], paņēmu lētāko. bez gaismas (jo bij doma, ka tiks lietots tikai labā apgaismojumā). bez max heart rate, bez min heart rate. citu atšķirību [ja neskaita krāsu] neatceros.
tai daļai, kas uz rokas, pēc kādiem 4 gadiem saplīsa siksniņa. jostiņai uzraksts dilst nost, drīz nevarēs redzēt neko, ja nekas netiks darīts lietas labā.

bet vispār jau nav svarīgi - meitenei vai puikam to pulsometru pērk. lai gan lasīts, ka smalkākām rokām nederot … hmm, neatceros, laikam Garmin tas bij. sikniņu varētu nomainīt, bet nu - ja tas aparāts izrādās platāks par roku, diezi kas nav.

Humors humoram, bet ja jau pulsometrs un attiecīgi manta maksās virs 50Ls, tad es labāk izvēlēšos to, kurš kalpos 10-iem gadu, nevis salūzīs dēļ smalka dizaina… imho, bet … un diez vai treniņā Tu pievērsīsi tam vispār uzmanību (parasti tas backgroundā raksta info vai pīkst pie HR-zonas augšējā sliekšņa).

Kaska/apģērbs nu tā jau pavisam cita štelle :)

Muza, tie Sigma Onyx patiesiibaa ir ljoti labi pulsametri. Un nekas tur vinjam neizjuks un nebuus sevishki vaargaaks par Polar. Batoni tas viss.