Gribēju pajautāt, vai pulsometriem baterijas mainat paši vai arī ir kāda vieta kur to izdara profesionāli, lai jostā vai pulkstenī netiktu iekšā mitrums. Man pulspometrs Suunto T6.
Neiesaku bateriju pašam mainīt nevienam ūdensdrošam pulkstenim. Vai vismaz pēc tam aiznest uz pulksteņu darbnīcu pārbaudīt hermetiskumu.
muļķības, ja rokas aug no pareizās vietas tad viss ir iespējams.
Delfins: man jau ar tā liekas :), bet emu dzirdējis no kolēģa, kurš to ir darījis un pēc tam izmetis pulsometru, jo tur bija tikuši iekšā sviedri un viss bija oksidējies. Maksātu tas pulsometrs līdz 50 ls, tā arī darītu.
Varbut kāds var ieteikt kādu pulksteņdarbnīcu, kur sporta pulksteņiem maina bačas?
p.s. man sieva vienreiz mainīja parastā pulksteņdarbnīcā, it kā ar ūdensdrošibu viss normāli, bet pulsometra baterijas vāciņš izskatījās nedaudz izvarots pēc tam.
jāiet pie meistariem, kas nodarbojās ar ļoti smalku darbu - viņiem ir instrumenti daudz labāki. ar nepareizu skrūvgriezi var jebkuru skrūvi izčakarēt.
universālas mobi-zābak-pulsteņ-atslēdznieka darbnīca nederēs :)
PS: sviedri pēc uzlikšanas? nu vajadzēja ar fēnu pasildīt tā kārtīgi - kā zināms no fizikas, ja vielas/ķermeņa/etc temp. ir lielāka par atmosfēras, tad citas vielas izkūp/iztvaiko… tas ir pirms salikšanas. mans S725X gan turās jau gadus 3…
SIGMA onix fit. Jostai mainīju pats. Pulkstenim darbnīcā. Komplektā nāca līdz speciāls štrunc ar ko var atvērt baterijas nodalījumu, bet kad vajadzēja pulkstenim mainīt, tad tuvāk bija darbnīca, tāpēc mainīju tur, bet ja būtu bača noteikti mainītu pats. Jostā sviedri laikam tikuši iekšā nav tfu tfu tfu, jo nu jau vairāk kā gadu strādā bez problēmām. Tas pats ar pulksteni. esmu šovasar arī peldējies ar viņu…
pats mainu bateriju,jo skruvites nenak manam modelim atgriez vacinu un nomaini bateriju,man POLAS RS 800
ja bailes pašam, tad labāk nes uz darbnīcu, bet citādi nav tur nekā sarežģīta - pirms liec kopā pārbaudi vai nav kāds smlšu graudiņš ieķēries pie gumijas un vai gumija ir savā vietā
Ja ir piemēroti instrumenti atvēršanai, jaunas baterijas un nav divas kreisās rokas, tad var mainīt arī pats bateriju gan pukstenim gan jostai
Tīrības ievērošana ir obligāta, bet nepietiekama, jo ar to būs par maz.
Gumijas blīvgredzeni pirms aizvēršanas jāiesmērē ar silikonu
Silikona baloniņus var iegādāties auto kosmētikas veikalos un tie nodērēs ne tikai pulsometram, bet arī pašam auto apstrādei pirms uznāks sals, lai nepiesalst durvu blīvgumijas :-)
Domāju, ka vari aiznest pie Viestura Izaka, Polar tirgotāja. Viņam ir tāda parikte, ar ko pārbauda hermētiskumu pēc baterijas nomaiņas. Droši vien darbojas arī ar citiem pulsomeriem.
Atcerējos neseno gadījumu, kad pa 9Ls nopirku pulsometru un pa 5.50 LS nomainīju bateriju darbnīcā. Darbnīcā viņi liek Sony bateriju. Tāda Sony oficiālaja Sony veikalā varētu maksāt max 1.5Ls. Tā, ka pēc tam bija mazliet žēl iztērētās naudas, bet nu droši vien labāk tomēr ir pulksteņu darbnīcā. Tur jau tāpat arī ūd. necaurlaidīgajiem pulksteņiem baterijas maina, tā ka pulsometrs vai pulkstenis, šajā ziņā nav starpības.
Depo nopirku mikro skrūvgrižu komplektu pa 35 vai 36 santīmi, precīzi neatceros ;)
gribēju pateikt, ka es pats tomēr nopirku bateriju, saņēmos un nomainīju. Nekādu gēlu nelietoju, vienkārši visu kārtīgi noslaucīju un aizskrūvēju. Pulsometrs stradā bez problēmām.