Sveiki!
Es, varētu teikt, esmu riteņbraukšanas amatieris. Nesen man bija caura riepa, tādēļ devos uz servisu nopirkt jaunu. Lai pašam mājās nebūtu jāčakarējas ar savu švako pumpi, aiznesu arī riteni, lai jau uz vietas uzliek. Riepa bija diezgan lēta, uzlikšana arī, tāpēc man palika pāri pietiekami naudas jaunai riepai [lai nebūtu jāiet par jaunu pirkt ja otrai kas notiek]. Kādu nedēļu laimīgs pabraukāju, bet tad pamanīju, ka riepa palikusi mīksta. Mēģināju uzpumpēt, bet neizdevās. Ļoti šaubos, ka tā varētu būt caura, drīzāk man liekas, ka iesmērēts nepareizais izmērs - izskatās, ka starp riepu un riteni ir neliela šķirbiņa. Lūdzu ekspertus pateikt, vai tur varētu būt tā vaina, tāpēc ka uz servisu atpakaļ vest negribās - tas ir tālu, un gadījumā ja man tiešām iesmērēja nepareizās, tikuntā čeks nav saglabājies. Bet, varbūt gaiss izgājis maģiskā veidā un vaina ir pumpī, kas jau arī ir cienījamā vecumā?
Lūk, dažas bildes:
varat jau teikt, lai vienkārši eju un pērku jaunas, bet ziniet, nauda no zila gaisa nenāk, tādēļ es patiešām vēlētos uzzināt vai vaina ir riepās vai pumpī?
Nu pirmkārt jāizšķir 2 lietas. Riepas un kameras. Varbūt vecas (sabojātas, cauras) kameras. Nomaini kameras un varbūt varēs braukt arī ar vecajām riepām!
Riepai viss ir kārtībā, pats gandrā paņēmu šitos brīnumus pa pilsētu ko braukt, nav nekādas vainas. Dari tākā Atis saka pārbaudi riepu/aploci un kameru… , ja viss būs kārtībā normāli sapumpēsi un ai dā ;)
uzpumpē (pieļaujamais spiediens raxtīts uz riepas malas), ieliec ūdenī un ātri atradīsi vietu kur gaiss iet ārā. Citreiz gadās ka kamera vesela, bet gar ventīli laiž garām, pārbaudi arī vai ventīlī viducītis ir riktīgi ieskrūvēts
nu, paldies veči par ieteikumiem. kalns_rsi, es arī pirku gandrā, ja jau tev ir tāpat tad vismaz prieks par to :)
soldony, es tomēr tam pumpim neuzticos [zināmu iemeslu dēļ].
bet nu jā, varbūt arī kamera tiešām ir caura - ritenis stāv uz balkona pagājušā gadsimta daudzstāvenē un arhitektiem bija ienākusi prētā ģeniāla doma māju papildināt ar ziliem stikliņiem, kuri tagad krīt nost. itkā jau cenšos, pirms riteni tur likt notīrīt, bet, kā nekā, arī pie iepriekšējā kameras cauruma vainīgs bija tieši stikliņš.