Nelieku šo diskusiju pie pērk, meklē pagaidām tamdēļ, ka nav īsti skaidrs ko tieši pirkt.
Esu apskatīju dažādu interneta veikala piedāvājumus, apskatījis šādas tādas ražotāju mājas lapas un vēl palasījis tepat forumā jau rakstīto par priekšējām dakšām. Un secinājums man ir viens - es neko neesmu sapratis, pilnībā. Tāpēc lūdzu palīdziet.
Ir MTB ritenis ar kuru braukāju pa Mežaparku, Baložu mežiem. Piedalos tais pašos velokrosos, Trek rīkotajās sacensībās, un tamlīdzīgi. Neesmu SEB cienītājs, jo patīk meži, mazi pauguriņi, lecieni. Nepatīk gari gabali ar lielu mīšanos, bet dažkārt braucu. Uz riteņa (GT Avalanche) stāv RS Judy no 2004 (!? - laikam) gada. Nežēlīgi smaga un nekam nederīga, jo tās gājiens maksimāli ir kādi 2 - 3 cm vairs. Tāpēc vajag to nomainīt. Uz cieto dakšu gan laikam nē (tomēr tas ir MTB ritenis). Tātad tā saucamo ‘mīksto’. Ko ņemt, kādu naudu ieguldīt. Saprotu ka 100 LVL nav nekas, 200 LVL ir kaut kā sākums un 300 LVL ir noteikti maksimums ko varētu atdod no savas kabatas. Taču arī tas tomēr ir daudz priekš tādas lietas kā dakša - nu neesmu es profesionālis. Tāpēc saprotu, ka uz Fox man tomēr neskatīties, un SIDI, Rebas man pa kabatai nebūs. Reāli es vēlos, man vajag ko pavisam vienkāršu (varu iztikt bez Lockautiem, U turniem, u.t.t), bet tai pašā laikā - uzticamu, kvalitatīvu, par attiecīgo cenu labāko iespējamo. Gājienā visdrīzāk 80 - 120 mm, ar V-brake stiprinājumiem, ideāli ja ap 1500g svarā, baltu =D Ko varat man ieteikt, piedāvāt? Jau iepriekš paldies!
P.S Gribu vēl piesviest tādu informāciju, ka ar sakarīgu amortizējošo dakšu nekad dzīvē neesmu braucis.
No budžeta dakšām slikta nav TORA man uz sievas riteņa tāda stāv. Ir laba.
savukārt pats esmu pārdevis un bieši redzēti sludinājumi par ~180-250LS FOX, RS, Manitou resnā gala dakšām tepat forumā.
sākumā izvēlies: jauna vai lietota. tad maksimālo summu (ko laikam jau esi izdarījis) un tad attiecīgi pērc. ja jaunu ņemsi, būs nedaudz vieglāk, jo ir plašs klāsts - lasi internetā atsauksmes un apskatus. par lietotām - reizēm gadās ļoti labi piedāvājumi, bet tas ir reizēm… + skaties vai V breikus var uzlikt, jo dārgā gala dakšām tāda “extra” visbiežāk nav pieejama. 1500 grami… baigi neorientējos, bet man liekas, ka nereāli par tavu ciparu :)
Izvēli ir jauna, maksimālā summa kā jau teicu 200 - 300 LVL. Saprotu, ka visu gribēt nevar. Lētu, vieglu un labu dakšu nav. Taču gribētos zināt kādu konkrētu viedokli par to, ko tieši lietderīgāk būtu pirkt man. Ir n-tās dakšas @-veikalos šajā cenu diapozonā.
skatoties kādas. ja mehāniskās tad pašas bremzes ar rotoriem man liekas kkas ap 60-70 ls par komplektu bija (avid bb7). ja hidrauliskās, tad skaiti puslīdz normālas no 100 ls par komplektu. ņem vērā, ka, ja tev ir kombinētie slēdzēji (pārslēdzējs ar bremzēm kopā), tad pie hidraulikas tie būs jāmaina, kas ir ieberziens vēl uz papildus ~30-50 ls (un uz augšu). + ja tev nav rumbas paredzētas disku bremzēm (nav rotoru skrūvju vietu) tad vēl jaunas rumbas - normāls novatec variants par priekšu bija laikam ap 16 ls, aizmugure ap 35 ls. + nomaiņa ~8ls par katru ratu + normāli spieķi ap 5-8 ls uz ratu.
Ja negribaas tereties uz Foxu, varbut tomer apsvert ideju par labu cieto , piemeram Trigon karbona MTB dakshu, analogs Ritchey WSC carbon, Svars ~500 grami , cena ~120-140 ls
Ja man būtu jāizvēlas, tad uz R7 vispār neskatītos. Tehniskas problēmas ir vajājušas no pirmās dienas. Taisīta, taisīta, tā arī nesataisīta. Izniekota nauda un laiks remontējot.
Problemātiskā dakša ir R7 Absolute 80mm, 2008.gada modelis. Laboja Fubar, bet tā nav antireklāma. Dakša krakšķēja kolīdz nobrauca no līdzena ceļa. Tā viņa krakšķ arī pēc remonta, varbūt mazliet mazāk. Tas nav normāli.
Divus gadus braucu ar Manitou R7 Absolute 100mm (pirkta jauna). Neliels krakšķis braucot pa bezceļu vienmēr ir bijis (arī pilnīgi jaunai). Nobraukti ar to ir kādi 4500 km, bet negatīvas izmaiņas darbībā neesmu novērojis. Subjektīvi šķiet, ka strādā tāpat, kā jauna. Tā kā mani nepatīk dažādas “nestandarta” skaņas, kas nāk no velo at to braucot, tad arī no sākuma interesējos, vai to var novērst, bet kā sapratu, tad tā ir šo dakšu īpatnība, ar kuru ir jāsamierinās. Citādi nekādas problēmas nav bijušas. Galvenai pluss ir tās nelielais svars.