Polar savietojamība ar Sigma

tā nu gadījies ka īpašumā nonācis Polar RS 800 un taisos iegādāties Sigma Bike Computer BC 1909 HR un radās sekojoši jautājumi

kā no abiem datus sagrūst vienā programmā? Vai polar trainer atpazīst sigmu un otrādi?
moška ir kāda trešā ražotāja programma, kas atpazīst abus? Vai viņi atpazīst viens otra pulsa devējus (wear link wind polaram).

PS pats saprotu ka labāk būtu ņemt polar velo kompjūteru, bet nu tā ir sanācis, ka izdevīgāk varu dabūt Sigmu.

vai nav vienkāršāk dabūt velo devējus priekš Polar (tad tas mācēs noteikt gan ātrumu, gan kadenci, gan visu pārējo, ko Sigma)

neder, vēlos datus redzēt pie stūres. nav ne laika ne īsti iespējas skatīties ciparus uz rokas.
PS Velo kompis vajadzīgs veloleģendas braukšanai, savādāk pilnīgi varu iztikt ar rokas pulksteni.

polar rs 800 ir liekams uz stūres, vajag tik stiprinājumu dabūt

Kāds ir lietojis tā RS 800? runa iet par RS nevis RS 800 CX sēriju.

Nezinu, ar ko tas RS 800 tik īpašs, bet es savu pulsometru vienkārši pielieku blakus velodatoram, apliekot siksnu ap luktura turētāju (lukturis, protams, noņemts).

tas būtu stulbi no ražotāja puses

esmu kādu laiku sen sen iesācis rakstīt web lai derētu jebkādiem datiem analīzei - bet paskatījos - tādu jau ir daudz gatavu (bet liekas pa minimālu samaksu)

Nekreņķējies, ņem Polar RS800 vai S725X un tur viss iekšā, strādā bez problēmām. Ekrāns varbūt nav tik liels un nerāda tik daudz info vienlaicīgi - bet tas ir 100% pietiekoši jebkuram treniņam. neredzu jēgu pirkt 2 kompjus. (725X rāda vienlaicīgi pulsu/ātrumu/(dist./laiku/kad./alt.))

PS: Ja vajag GPS+velo kompi, tad vislabākais škiet Garmin risinājums (GPS, cadence, speed, power, heart-rate) - http://www.trisports.com/garmin-edge-705-heart-rate-monitor.html

Delfin, nebremzē, cilvēkam RS800 jau ir!

K19- tavs RS800 ir jauns? vai tas ir kāds 15 gadus vecs pulsometrs?

Ja tam ir W.I.N.D. pulsa devējs (devējs klipsējas uz drānas josliņas un tam virsū rakstīts “POLAR WearLink W.I.N.D.”), tad tam RS800 var pieslēgt dajebko no Polar WIND devējiem, ieskaitot ātruma, kadences un pat jaudas sensorus. Arī skriešanas sensoru, ja dikti gribas.

Un jebkuru pulksteņa veida pulsometru var uzstuķēt uz stūres. Vai nu apliekot ap stūri, vai (ja stūre par tievu), tad stūrei uzlikt jebko, kas to padarīs resnāku (sākot ar luktura turētāju un beidzot ar smuku švammītes gabalu)

Orientēšanai galvenais ir ar vienu pogu nomest tekošo distanci. Protams, ka Polar tādu fīču nav izveidojis, toties var uzstādīt uz ekrāna, lai rāda tekošā apļa distanci un tad tik spiest Lielo Sarkano Pogu!

mani tikai mulsina, ka polar mājas lapā pie CS Speed / Cadence / Power Sensor W.I.N.D. rakstīts saderība ar RS800CX + CS sērijām, tāpēc bremzēju iepirkt šo mantu, lai nesanāk pēc tam nolikt plauktā:)
RS 800 un RS 800CX jaunajai versijai gan jau atšķiras programmas, jo piemēram no vecā nevar GPS koordinātes nokačāt un līdz ar to atlikt pārvietojumu uz kartes, bet jaunajam var.

bet kāds tam RS 800 ir pulsa devējs? Ir vai nav ar WIND tehnoloģiju?

Ja esi Rīgā vai tuvumā, vai būsi Smiltenē, varam pārbaudīt saderību ar maniem WIND devējiem!

http://www.orient.lv/polar/citi_pulsometri_sportam.htm

var jau piezvanīt Viesturam, bet izskatās ka šis polar velo funkcijas neatbalsta.

jā, pēc manuāla, RS800 “Running Computer” nemācēs darboties ar velo-devējiem (kauns Polaram, ka ražo tādas bezjēdzīgas mantas!)

Tad var lietot Polar pulsa pierakstam un datus no Sigmas (praktiski, tikai distanci) vadīt Polar programmā ar roku

Es daru to pašu, kad ikdienā braucu ar velo bez sensoriem. CS600 raksta pulsu un augstumu, distanci savadu ar roku. Principā, analīzei pietiek, tik pazūd daži labumi, ka ātrums konkrētā posmā. Bet lietot var.

P.S. Sigma 1909 klāt pie Polara pirkt nav jēgas, jo divi pulsometri ir lieka greznība. Pietiktu ar kādu 1609 (ātrums un kadence). To nedaudzo info, ko var no Sigmas iegūt, Polar programmā var vienkārši savadīt ar roku

Jā. jāatzīst ka Polar ir diezgan slikts price/performance attiecība. man piemēram RS 800 ir trīs reizes jau saplīsis, bet gods un slava vienmēr ir salabots garantijas remontā.

Vēl no sigmas varu dabūt Sigma Bike Computer BC 1106 http://www.sigmasport.com/en/produkte/bikecomputer/topline_wired/bc1106/?punkt=features

laikam tad būs jāvada dati ar rokām.

Man ir trīs gadus jau ir CS600 un ne reizi nav saplīsis. Nevinu citu devēju nevajag un sigmas esmu jau aizmirsis. Pilnīgi peitiek ar visu to ko POLAR’s pieraksta. ES viņu pat skriešanas laikā izmantoju, vai nu turu rokā vai ielieku kabatā lai pīkst kad pārkāpju zonu.

tas, ka tev konkrētais eksemplārs 3x noplīsa nenozīmē ka price/perfomance slikts, jo visiem pārējiem 95% (cipars no gaisa) Polar kalpo X gadus bez problēmām un visādi gļūki kā Sigmām un etc.
Turklāt opciju ziņā viss ir kā vajag kā jebkurai prof. tehnikai.

POLAR kvalitāte ir tāda pati, kā jebkurai Ķīnā ražotai mantai (t.i. kā paveiksies)

Labākā Polar īpašība ir ProTrainer5, pārējais nav labāks kā citiem konkurentiem.

man 725X kalpo jau 4. gadu bez problēmām gan bezvadu versijā- ar ātruma un pedalēšanas sensoriem, gan vadu versijā- ar jaudas sensoru. Laikam baigi paveicies :).