Platformas vs. klipshu pedaali.

Nu taa,visu muuzhu esmu minis ar parastajiem platformu pedaaliem,bet uz vecumu izdomaaju pameeginaat klipsu pedaalus,vai tiesaam sie ir labaaki gariem gabaliem ?(Man, tas vareetu buut ap 80-100 km dienaa).Par cik ,sad tad gribaas arii kaadu,niknaaku kalnu nosturmeet,tad esmu noskatiijis taadu kaa kompromisa variantu TIME Z klipsu pedaali,kuriem ir gana liels atbalsta laukums,lai tos lietotu arii ar parastajiem apaviem.Un varbuut kaadi ir viedokli par siem pedaaliisiem un kaadas alternatiivas.Skiet TIME pedaalu klipsu ATAC tehnologija ir viena no labaakajaam dublu neaizkepshanas zinjaa?

Ar klipšu pedāļiem braucu 3 gadus (uz vecumu) un tie ir labāki gan uz īsākiem , gan garākiem gabaliem. Arī pēc citu pieredzes, ja jau reiz velokurpes ir nopirktas, tad arī tikai tās tiek lietotas, tāpēc platformai, manuprāt, maza nozīme. Alternatīva par saprātīgu cenu -Shimano M520, (analogs arī Ritchey ražojums), turklāt tie ir regulējami.

Taisnība tumšais 100 %. Platformu nevajag, ja ir velokurpes. Lielāks svars un cena tiem pedāļiem. Lai aizķeptu, jābūt baigajiem dubļiem, SPD ir izplatītāka sistēma, ATAC arī nav slikta.

Modelis nav pilnīgi jauns, taču tehniskais risinājums ģeniāls. Pedāļi ir viscaur no CrMo tērauda, taču svars ir starp kosmosu un ikdienu (zelta vidusceļš). Par gultņiem neko nezinu, bet zemā profila korpuss ir uzmanības vērts. Tāpat var pamanīt to ka ir darīts viss lai dubļi nebūtu šķērslis. Tuvāk apskatīt šeit: http://www.bike24.net/1.php?content=8;product=3378;pid=91;menuid1=2;menuid2=142;ID=992e3ede73da0911be945da4c1f30681

Šitos jau biju noskatījis, taču nesanāca pasūtīt. Tagad nolēmu iemēģināt un iegādāju TIME pedāļus, varu teikt ka subjektīvi ir drošāka sajūta ka neatāķēsies… taču jāpieliek lielāks spēks/pagrieziens lai izāķētos no tiem. Par dubļiem vēl neko nevaru teikt, pavasarī redzēs. Interesē uzvedība tieši mālainos dubļos, kad ar SPD bija problēmas ieklipsēties, dažkārt arī izklipsēties ;) tad vien bij jākrīt zemē ))

Būtu labi ja kāds varētu uzraxtīt kādu atsauksmi par TIME pedāļiem, + un mīnusi pēc ilgākas lietošanas etc.

Ja nav nosleepums, kuru modeli Tu iepirki?

Man arii buus jaapeerk pedaalji, un arii es papeetiiju tos TIME, bet raadaas, ka palikshu pie SPD sisteemas. Eggbeateri ir nepamatoti daargi, TIME it kaa ir drusku leetaaki, bet tomeer daargi, ja paskataas, piemeeram, cenu atskjiriibu starp SPD un ATAC kurpju dzelziishiem. Manupraat, dublju probleemas ar SPD pastaav tikai ar iesaaceeju pedaaljiem - daargaakiem modeljiem sho probleemu nav. Galvenais apsveerums pastarpinaati cenai kaapeec tomeer njemsu SPD ir tas, ka visi paareejie lieto SPD. Ja nu gadaas kautkaadas tehniskas kjibeles, taas vieglaak buus atrisinaat. Taapat nebuus probleemu pameegjinaat draugu braucamos, ja radiisies taada veelme.

Pilnīgi piekrītu Grey rakstītam, pluss vēl esmu dzirdējis ka Time kurpju dzelzīši ātri nodilst un ir relatīvi dārgi.

nuus, man nebūs probl. mēģināt draugu braucamos, jo vecās kurpes paliek ar SPD ;)
iepirku vislētāko modeli -TIME ALIUM (pie Arkādija), domāju jāpamēģina TIME sistēma darbībā, ja nepatiks var atstāt kā treniņbaikam.
vienu reizi izbraucot patika, bet tas uz šosejas, nezin kā būs pa mežu, jo atāķēties ir grūtāk, jāpierod laikam.
kaut gan vecie SPD bija noregulēti stingri, atāķēties bij vieglāk, bet tas varbūt tikai pieradums. taču ar Taimiem, sajūta tā kārtīgi uzminot ir ok.

Atāķēties ir grūti tikai sākumā kad viss ir jauns, piestrādāsies un būs ok. Bet par kurpju dzelzīšiem un dilšanu varu pateikt, ka tas dilst atsperes spiešanas virzienā un sakabē izmaiņas ir nenozīmīgas pie kam tas ir pēc divarpus sezonu lietošanas.
Un tos dzelzīšus var uzmontēt divējādi, no kā arī atkarīgs atāķēšanās vieglums, bet to jau jūs droši vien zinat.
TIME rullē!

Man ar ir TIME - viss patīk ļoti labi. Dzelzītis sezonu nobrauca - nekādas vainas.
Viegli ieklipsēties - tik uzliec kāju precīzi virsū un klik. Nost dabūšana arī ātri (pēc pirmā kritiena pie apstāšanās) iemācās :D
Un extrēmālās situācijās es pat esmu pamanījies tos klipšus izraut ārā pilnīgi vertikāli uz augšu (nu mož ne pilnīgi 100% vertikāli,
ai neatceros - tak teicu extremālā situācijās…)

Un nekad vēl nēsmu bijis spiesc atrunāties, ka vot gonkas vidū no dubļiem klipši palika savādāki, aizlipa, grūti iekšā lien utt., ko attiecīgi
dažreiz var dzirdēt no shimano nometnes braucējiem ;)

Bet fakts, ka jāņem starp draugiem/komandas biedriem izplatītākais varianc, gan ir apdomājams. Mazums, kas var gadīties braucot
komandā, var gribās citu velo pamēģināties/salīdzināt vai kā… :]

Time atac alium tiek sekmiigi lietoti 2 sezonas laikam… viss kljova… krutaak nekaa kaiminjam ar to shimano sisteemu… viegli var iekaapt un izkaapt, a ja ir sakjepis kkas tad vaig nedaudz vairaak spiest…
shogad testeeshu atac xs alloy… izskataas ceertami…

Sacensībā SPD vs ATAC savu balsi atdodu par ATAC sistēmu.
Pirmkārt, nesalīdzināmi vieglāk ieklipsēties ar dubļainām kurpēm/pedāļiem. Lai gan nekas nav ideāls - Lemānā bija problēmas arī ar TIME. Eggbeateri kā iespējamais risinājums šobrīd netiek apskatīti. Varbūt vajadzētu?
Otrkārt, šķietami grūtā atāķēšanās traucē tikai sākumā. Kā Mareks pareizi teica, piestrādāsies un būs oki.
Pēc 1+ sezonas novērotā dzelzīšu dilšana ir saprāta robežās, ja ne vel mazāka.
Jāsaka, ka gan no no SPD, gan TIME esmu lietojis tikai lēto galu un grūti teikt, cik daudz labāk strādā modeļi no ‘augšējā plaukta’.

Nu nav nekādu problēmu dubļainos apstākļos ieklipsēties spd pedāļos sākot ar 520 modeli. Nu nav!!!

Tieši TĀ!!!

pievienojos Fox un LOOK. esmu braucis arii dh ar 540tajiem, kas saliidzinoshi ir slikti apstaaklji kvadraataa.
nav suudziibu pret jauno SPD (vecaa bija briesmiiga) . liidz ar to nav absoluuti nekaadas motivacijas paariet uz daargaako, ljodziigaako (briivgaajiens) un neizturiigaako (dilst kluciishi un luuzt sliediites) TIME sisteemu.

Platformaam -PRINCIPAA NEE. nekaadas jeegas, tikai traucee ieklipseeties.
tas pats DH- krata kriminaali, kaaju iznjeemi- gaidi mieriigaaku vietu lai ieklipseetu atpakalj.
ja parastie veel meedz ieklipseeties, ja vien esi daudzmaz uzlicis kaaju atpakalj vietaa, tad platformas to pasaakumu reaali apgruutina. man eksperimentam bija SHIMANO DX, kas ir DH un BMX paredzeeti pedeelji, bet aatri vien tika uzlikti atpakalj 540tie.

Nu tad tur laikam arī ir izskaidrojums tām dažādajām atsauksmēm…

Tikko apskatījos savus pedāļus - M520. Dažreiz gan varētu tomēr vēlēties labāku ieklipsēšanu ķēpīgos apstākļos, bet pāris uzsitieni pa pedāli ar zoli un viss aiziet. Man šķiet, ka tur zināma nozīme arī ir pašām kurpēm un kurpju protektoram. Man diezgan lētas šimano, laikam frīraidam domātas un tur tāda anatomija, ka dubļiem ir liela izvēle, kur aizķerties un saķepināties.

Gaumes lieta. Man savukārt ir tieši Time ATAC sistēma, ko izvēlējos pēc rūpīgiem apsvērumiem. Ko Fubar raksta kā mīnusu- brīvgājiens, es savukārt, un arī pats TIME raksturo kā savu pedāļu plusu. Kāja var pieņemt ērtāko novietojumu, un līdz mazāk iemetās visāds nogurums un sāpēšanas kāju locītavās…

Salūzis arī vēl nekas nav, lai vairākas reizes esmu trāpījis gan pret celmiem, gan Alpu akmeņiem, tā ka ričuks aiziet gandrīz šķērsām. Kluči gan dilst, bet kam tad nedilst?

tas briivgaajiens tieshaam ir gaumes lieta.
lai gan shitmano arii ir diezgan liels, un kaajas poziiciju var pamainiit. bet veel lielaaku es toch negribeetu, jo tad lielaaks raaviens buutu vajadziigs, lai aatri atbriivotu kaaju.
kam nedilst? vot shitmano kak raz arii nedilst :) jau tresho gadu braucu ar tiem pashiem kluchiem, pedaaljus gan 3 reizes nomainiiju. un ja taa turpinaasies, braukshu arii 4to un pat varbuut 5to. kurpes toch izjuks pirmaas :)

ai lav mai pedalz.

No sporta fizioloģijas viedokļa tas brīvgājiens (saprāta robežās) ir ļoti apsveicama lieta. Ja nav brīvgājiena, tad sajūta patiešām ir stabilāka un stingrāka, kas varbūt dod kaut kādus plusus mīšanās efektivitātē, bet tas savukārt pamatīgi spiež uz ceļiem. Katrā ziņā pie pirmajām ceļu sāpēm, kas parasti tomēr sāk parādīties pēc tādas lielākas kilometru bagāžas, vajadzētu pāriet uz pedāļiem ar brīvgājienu.