“Triatel xRace” ir piedzīvojumu sacensības, kas šogad Latvijā norisinās otro gadu pēc kārtas. Šīs sacensības ir izaicinošas gan profesionāliem sportistiem, gan iesācējiem, gan ģimenēm un draugiem, kam patīk atraktīvi pavadīt nedēļas nogali.
Šo sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar kalnu velosipēdu, airēšana, peldēšana un stratēģiskā plānošana, kā arī citi aizraujoši un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. Sacensību uzdevumi prasīs dalībnieku drosmi, attapību un sadarbību kopējās stratēģijas veidošanā. Būtiskākā atšķirība no citām Latvijā organizētajām sacensībām ir tā, ka “Triatel xRace” ir vienas dienas piedzīvojumu sacensības, kas nozīmē, ka komandu pavadītais laiks trasē ir no 1,5 - 8 stundām.
Pieteikties nākamajiem „Triatel xRace" posmiem - 9.jūlijā Cēsīs, 20.augustā Rīgā vai 17. septembrī Siguldā, kur norisināsies Baltic Adenture Race Championships, - var sacensību mājas lapā www.xrace.lv.
Pēdējā Dobeles posmā trasē pavadītais laiks bija ~3h mini klases ātrākajiem, ~7h tautas klasei un ~9h sporta klasei attiecīgi :) Lēnākie vienkārši kontrollaikā neiekļāvās :) Jācer, ka nākamais posms būs līdzīgs.
Es savukārt biju mazliet vīlies, ka līdz laivām netiku, protams pirmā reize un jāmācās orientēties, bet ja programmā rakstīs, ka līderi finišē 4h, pārējiem kontrollaiks 8h, tad man it kā tanīs 8h iekļāujoties gribētos pamēģināt visu, nevis beigās izrādās, ka līderiem virs 7h un nomācoša lielākā daļa nav varējusi iekļauties konrollaikā…
Protams, ka pasākums patika un nevienam nenovēlu tur ierasties šortās + vēl sava slinkuma pēc (negribēju smērēt somu) aiziet kāju posmā ar MTB velo kurpēm :D :D :D
es domāju, ka xrace forumā cepšanās par finiša laiku iet pamatoti augstos toņos, tomēr jāpiekrīt arī tiem, kas saka, ka piedzīvojums ir piedzīvojums. mums, kas nepretendēja uz pirmajām vietām, 8h svaigā gaisā patika.
NarchiX, izrādās, ka es Tev pēc tam mēģināju nepareizi iestāstīt par sodiem - pilnībā nepaņemts KP bija vienādi sāpīgs, nebija no svara - 1SI vai 3SI. tāpēc priecājos, ka mana komanda izvēlējās laivas [ar pamatojumu - ja reiz tāpat visu nepaspējam, tad ņemam interesantāko].