Pie ventiļa visu laiku caura kamera.

Problēma sekojoša - dubultajam aplokam pie ventiļa aizmugurējam ratam nemitīgi rodas caurums pie paša ventiļa, galvenais to caurumu nevar aizlīmēt, jo tas ir pie paša ventiļa. Kādu 1,5 gadu nebija nekādu problēmu, pagāušajā sezonā caurās kameras uzsāka savu uzvaras gājienu. Kopš tā laika esmu nomainījis jau četras kameras ar vienu un to pašu problēmu. It kā izvīlēju aplokam ventiļu vietu plūstošu un maigu kā bērna vaigs, bet tas nedeva īpašus rezultātus, jo pirms nedēļas atkal nomainīju kameru. Piebildīšu, ka esmu lietojis dažādu klašu kameras, bet ar visām notiek viens un tas pats. Varbūt kādam specam ir idejas, kas varētu būt pie vainas?
P.S. Runa iet par sporta ventili.

Ja runa IR, tad ir variants ka pati riepa shljuuc pa aploku, un rezultaataa tas ventiilis tiek griezts nost, vai shajaa gadijumaa - durts cauri tieshi pie pasha ventilja.
Taa kaa neredzu kaa iisti ir, neko vairaak pateikt nevar.

Iespējams, ka ir taspats kas bija man http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=6666

jā, sporta ventili var labi stingri pieskrūvēt ar uzgriezni, tad tas stāv mierā, kamēr kamera ar apvalku slidinās :)
varbūt var palīdzēt kartupeļu ciete starp apvalku un kameru.

ar šo kaiti pāgājušo pavasari nomocījos, izurbu lielāku caurumu, lai iet auto ventīlis cauri un ar to problēma bija atrisināta. Iespējams nav labākais variants, bet kā treniņritenim ir pat ļoti OK.

Paldies par padomiem, pagaidām mēģināšu paārstēties ar kartupeļu cieti un superlīmi:) Domu, ka kamera varētu šļūkāt gandrīz izslēdzu, jo riepas man parasti ir cietas, cietas, bet laikam jau nu tomēr…

Ar ko un kā tu pumpē to kameru? Varbūt ar pārāk lielu spēku ārā rauj to ventīli, vai pārāk stingri pievelc ar skrūvi vai arī pumpējot saņurci. Es ar reiz ar mazo velo pumpi ātri pumpējot sačakarēju plāno kameru tieši ventīļa rajonā, jo redz jāsteidzas bija … :|

KKTK - kā Tu zināji, ka pumpēju ar mazo pumpīti :D Kad es ar to pumpēju, tad es viņu atbalstu pret izcilni sienā un it kā nekāda slodze uz ventili nav, skruve arī nav zvērīgi pievilkta… Vismaz šī teorija pagaidām lieliski strādā uz priekšējo ratu, kuram ir tāds pats ventilis :D Jāteic gan, ka vienreiz mežiņā nolēmu ātri uzpumpēt riepu vēl cietāku, rezultātā brutāli nolauzu ventili un gaiss ar skaistiem audiālajiem efektiem pameta kameras telpu…

Tie, kas briinaas, kaapeec richukam shaadas probleemas notiek faktiski tikai ar vienu no abiem ratiem, nebriinaties!
Viss joks ir tajaa, kaa juus bremzeejat! Lielaakaa dalja cilveeku bremzee ar aizmugureejaam bremzeem, taapeec taa sanaak…
Jo tiesi bremzeeshanas briidii, deelj slodzes, riepa saak shljuukt pa aploku. Un tur nu nav starpiibas, cik cieta riepa piepumpeeta…

pēc tavas teorijas, lielākajai daļai riteņbraucēju ir šādas problēmas. nepiekrītu.
priekšas ratam ir redzēts, ka ventīlu rauj iekšā tā, ka tas noliecas uz aizmuguri, kad atrodas apakšā. tas ir pretēji bremžu radītai apvalka/diska slīdēšanai.

Vai nomainīji,starp aploci un kameru- saucamo gumijas-plastikāta lentu,uz aplocēm ražotāja dati-ieteicamie riepu izmēri.
Var arī lietot arī atbilstošu izolācijas lentu uz aploces.

r_s, nu bet es izsakos par lielaako dalju, bet Tu par “ir redzeets”… camon veciit!
Vot kaapeec ventiilis liecas preteejaa virzienaa, to nu gan gudrs netieku…

[quote=WEF.spk]Vai nomainīji,starp aploci un kameru- saucamo gumijas-plastikāta lentu,uz aplocēm ražotāja dati-ieteicamie riepu izmēri.
Var arī lietot arī atbilstošu izolācijas lentu uz aploces.[/quote]
Tā gan man stāv oriģinālā un izskatās esam ļoti labā kondīcijā. Varbūt Tu varētu paskaidrot, kādēļ tā lenta ir jāmaina?

Parasti-pumpēju spiedienu-nedaudz zem rūpnīcas atļautā.Vai neesi braucis ar pustukšu riepu(nodeldējis riepai maliņas).
Spriežot pēc sporta ventīļiem-nau spiediena mērāmā.
Arī auto ik pēc 15 dienām jā no kontrolē spiediens riepās.
ZZK-darbnīcā neatsaka-tas aizņems Tev pāris minūtes-pats lietoju auto .v.bet Satoilā-var arī pārpumpēt
Varbūt ieved ratu šmerlī pie spečukiem

neiesaku tanku pumpjus. kādu precizitāti var gaidīt no manometra, kurš regulāri tiek atdauzīts pret novietni?
nopērc pa 10Ls pumpi ar diviem galiem auto/velo. meklē zzk (pašam tāds), FOX arī kaut kādus te piedāvā http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=6814
varēsi arī īsi pirms svarīga brauciena iepumpēt vajadzīgo spiedienu!

WEF’s pareizi saka, spiedienu vajag pārbaudīt kā velo, tā arī auto (neaizmirsti rezerves ratu) un to vislabāk izdarīt ar savu pumpi!

pēc tavas teorijas, lielākajai daļai riteņbraucēju ir šādas problēmas. nepiekrītu.
priekšas ratam ir redzēts, ka ventīlu rauj iekšā tā, ka tas noliecas uz aizmuguri, kad atrodas apakšā. tas ir pretēji bremžu radītai apvalka/diska slīdēšanai.[/quote]
tas tāpēc, ka pustukša, vai tukša kamera. :) “redzēts…”

Man nav gadījies tāds joks ar normāli piepumpētām riepām, bet ja spiediens ir kaut pusatmosfēra mazāka ka ietericamais un vēl riepai mīkstākas maliņas(Dārgas un vieglās) tad nav prāta darbs lielā ātrumā izņemt asus līkumus, rezultāts ir tieši tāds pats - paliec bez kameras ar caurumu pie ventiļa.