Pēdējās dienās smagas traumas guvuši vairāki riteņbraucēji

Raksts iekš Tvnet:

http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/327253-pedejas_dienas_smagas_traumas_guvusi_vairaki_ritenbrauceji

Ja gribas sabojāt sev dienu, tad palasiet komentārus!

nekas neparasts komentētāju vidū, ka visu veidu transportlīdzekļu vadītāji viens otru uzskata par durikiem

nosauc man vismaz vienu iemeslu lasīt komentārus?

Palasīju komentārus, varbūt esmu imūns pret viņiem, bet neko tur pieminēšanas cienīgu neatradu. Nezinu par to sievieti uz gājēju ceļa, bet te vairāk izskatās pēc melnajiem, tumšajiem, līganajiem tēliem uz sagrabējuša velo.

metalpower: gadās ka dažos ir vērtīgas atziņas… bet tas ir tiem, kuri var ātrumā noskipot visu drazu un izlasīt to graudu. Ja nav vērts lasīt komentārus, nav vērts lasīt arī rakstus, jo pie šodienas līmeņa pat nevar pateikt, kas ir jēdzīgāk.

šis raksts ir tīri faktuāls atspoguļojums par negadījumiem uz ceļiem. komentārus lielajos portālos par 98% raksta cilvēki, kuri ļoti grib seksu, bet pēdējos 10 un nākamos 20 gadus viņiem tāds nebūs, līdz ar ko viņu seksuālā enerģija sublimējas citos enerģijas veidos. savukārt smadzeņu trūkums un padsmitnieku vecums liedz novirzīt sublimēto enerģiju pozitīvā un lietderīgā gultnē.

es lasu komentārus šeit un te ir pietiekami sakarīgi viedokļi un prāti, tāpēc neredzu jēgu lasīt drazu un bojāt sev dienu ar tām visām negācijām

[quote=metalpower]… komentārus lielajos portālos par 98% raksta cilvēki, kuri ļoti grib seksu, bet pēdējos 10 un nākamos 20 gadus viņiem tāds nebūs, līdz ar ko viņu seksuālā enerģija sublimējas citos enerģijas veidos. savukārt smadzeņu trūkums un padsmitnieku vecums liedz novirzīt sublimēto enerģiju pozitīvā un lietderīgā gultnē.
[/quote]

Cepums!

Tas jau sen ir skaidrs, ka ritenjbrauceeji shajaa valstii ir viszemaakaa kategorija… arii peec kaajaamgaajeejiem un peec suniishiem…

…vispirms jāizvērtē, cik drošs ir maršruts un vai nepastāv risks, ka kāda garāmbraucoša mašīna varētu riteni aizķert…
Risks vienmēr pastāv :DD un it īpaši Rīgas ielās.
Bet komentāri labie. Vislabāk patika: “Nemetiet pa logiem sū…s.Nevajadzēs talkas rīkot”

biju iekš Zviedrijas nesen un kā reiz paņēmām velo izbraukt pa pilsētu. teiksim tā - nevienu neuztrauc kur un kā tu brauc un neviens tevi netaisās laist nekur. tur ir ļoti attīstīta velo kultūra tādā ziņā, ka velobraucēji uzvedas ļoti paklausīgi. stundas brauciena laikā par mani izrādīja sašutumu vismaz 2 cilvēki, kuriem nobraucu laikam pārāk tuvu, lai gan attālums bija vismaz metrs… Rīgā atkal ir tā, ka gājēji ir iebaidīti ar to, ka velo ir jāciena nu un velobraucēji attiecīgi to izmanto. salīdzinājumam: Stokholmā braucu pāri laukumam, kurš pilns ar cilvēkiem, praktiski neviens nelikās ne zinis un nācās bremzēt un izgrozīties, lai tiktu uz priekšu. savukārt Rīgā kad brauc velosipēdists tad visi pamūk malā :D

par veloceliņiem runājot - nezinu kāpēc iekš LV visi grib būvēt velolielceļus par n-miljoniem latu kilometrā. Stokholmā piemēram vienkārši - tur kur nevar velo tikt pa trotuāru, uz pārdesmit metriem baltās līnijas tiek uzvilktas vienkārši uz braucamās daļas, bez nekāda stresa. un tas noteikti ir arī lētāk.

Vienvārdsakot, nevajag gaidīt, kad tevi cienīs un laidīs citi - sāc pats to darīt! Nevar gaidīt un dusmoties par to, ka pasaule ap tevi nemainās - pašam jāmainās!

+100 :) šodien gan man patrāpījās ceļā pāris cilvēki, kuri iet rindā pa visu trotuāru, skatās tev virsū un nepalaiž, bet pēdējā brīdī ar skaļu kliedzienu mūk kur nu kurais :)) varbūt jauna slimība - veloblindness - noteiktā attālumā neredzēt riteņbraucējus.

Pēc viena-otra-divdesmitā šāda gadījuma sāc braukt pa ielu :)

Bet uz ielas reizēm mašīnas velkās kā sēnes, ja vēl kāds mācībnieks gadās, tad vispār vāks. Un sastrēgumstundās masīnas visu ielu nobloķējušas, ar resnāku, mazāk manevrētspējīgu riteni nekur nevar tikt cauri.
Tāda ir dzīve - nekur nav labi. ;)

Tieši otrādi - visur ir labi, čallendžīgi un neder viens universālrisinājums - jābrauc atkarībā no situācijas uz ceļa, jāpielāgojas.

averza - jap, sāku pamazām radināties pie ielām un šosejām. lai gan jautri ir pa trotuāriem, kā tāda šķēršļu josla :)

Nebūs jautri kad kāds bus izlīdis tieši priekšā no piebraucamā ceļa pagalmam ( cauruma mājas sienā), jo to nevar redzēt kamēra tas nav izlīdis, kā ari šoferītis ari neredz neko kamēr nav izlīdis no cauruma.
( un apziņa, ka vainīgs bija vadītās, jo nepalūdz citu palīdzību, jo pats nespēj pārredzēt situvāciju nepalīdzēs,)veiksies ja tiksi cauri tikai ar skrāpējumiem uz sevis un buktēm uz auto.
Un varianst, kā skolaspuikas nesās uz kādi 30 pa trotuāru padara šo situvāciju nāvējošu

Ar vienu tādu gadījumu man pietika ( pāršļūcu tikai pāri kapotam, jo ātrums bija minimāls), tagad tikai pa ielu, ja gadās, ka nākas pa trotuāru, tad iespējami tuvāk ielai!

Dzintar - esmu arī baudījis šos priekus, tāpēc gar šādām bīstamām vietām (iebrauktuves/izbrauktuves) braucu ar līkumu un lēnāk.

Vieniigais mans shads troubls bija kad pa vartruumi izbrauca auto es tieshi testeeeju savu jaunieguuto amsterdamaas veljuku kuram bija tikai priekseeeja bremze nu vot man ricuks no bremzeshanas skersam slideja pa celju bet paspeeju apstaaties. Onka vel teica ka man jaskataas vai kads nebrauc araa.

Citās mājās ir normāli izveidots, ka ir nedaudz (pāris cm) uz ārpusi izvirzīts metāla stabiņš, ja pacelts - tātad var droši braukt, neviens tevie nenonesīs.

Šodien minos aiz Ķekavas apļa pa Tallinas šoseju uz Salaspils pusi, viens idiots ar Volvo V40 speciali nobrauca gar pashu stuuri un veel pakaljaa seedoshais pasažieris atmarozoks, meeginaaja atveert durvis, lai itkaa mani pakertu ar durviim, ta kaaa idiootu uz celja netruukst!!!Asinis vaarijaas, buutu nokeeris taadu idiotu izsmeereetu pret asfaltu ar seju!!!:)