...pārstāja pukstēt Lindas Fūrmanes sirsniņa...

Mani sasniedza šāda ziņa: http://mickys.id.lv/2010/07/30/palidzesim-lindai-furmanei/

p.s. kam ir iespējas, palīdzam.

Raimi, pirmajā lapā jau ir šī ziņa. Protams, dubults neplīst un cerams, ka Linda būs uz kājām!
http://www.xc.lv/index.php?itemid=246

Zinu, bet ļoti liela daļa iet forumā uzreiz (pirmo lapu neredzot).

Andra Fūrmaņa izvadīšana.
Tā notiks Beverīnas novada, Trikātas pagastā,
jeb “Trikātas kapos” 2010.gada 06.augustā plkst.13:00 (piektdien)

p.s. Kā nokļūt Trikātā:

1. braucot no Valmieras caur Brenguļiem (~20km no tiem 10km zemesceļš -normālā stāvoklī) ceļš pirms
    pašas Trikātas ved cauri kapsētai;
  2. var braukt caur Strenčiem, Strenčos pāri Gaujas tiltam Smiltenes virzienā un sekot norādei “Trikāta” (~30km no Valmieras pa asfaltu), Trikātas centrā pagriežam pa labi uz Valmieru (Brenguļiem) un pēc 300m esam klāt.

kontakttālrunis - divi6522260 Māris Fūrmanis

Jūtu līdzi! :(

Ja iepriekš Latvijā nav nodotas asinis, vai arī tad šīs asinis nonāks līdz mērķim, vai tomēr tas viss apstājas pie asins paraugu pārbaudēm? No ceturdienas uz pāris dienām būšu Latvijā, tad arī labprāt nodotu asinis Lindai.

Un vai kāds zin, cik daudz laika asins nodošana Gaiļezerā prasa?

Šodien bijām nodot Valmierā,papīru procedūra,asins noņemšana ir ok,bet sistēma kā pieteikties un kad maigi izsakoties ir pilnīgās auzās ,cik ievācu info tad VADC šī visa lieta ir labāk sakārtota.
Valmierā pieņem 1d. un 3d. no 8.00-10.30 tikai ar iepriekšēju pierakstu(kādi 7cilv. šorīt bez rindas tikām pie stobra vēnā),pierakstījušies uz 3d. un 1d. ir vēl kādi 12cilv.
VADC info:
Sēlpils iela 6, Rīga
Darba laiks: 9:00 - 17:00
Sestdienās, svētdienās: slēgts
Tālr.: 67 471472 begin_of_the_skype_highlighting
citās pilsētās http://www.vadc.gov.lv/?&id=178&sa=,178&id=205&sub=0
http://www.vadc.gov.lv/

Mīļie cilvēki! Cik sapratu, jādodas uz Gaiļezera slimnīcu ar pasi un to var darīt šodien līdz 16:00, un visiem darbiniekiem simtreiz jāatkārto, ka tas ir Lindai? Varbūt vēl kaut kas?

Pats nodošanas process aizņem ~30min.
Svarīgi, lai donors nebūtu jebkad slimojis ar hepatītu A,B,C - tādas asinis nodot nevar.\

visa informācija: http://donors.lv

Atkārtot nav nepieciešams. Aptaujas/reģistrācijas formā jāaizpilda lauki ar cilvēka vārdu, uzvārdu, kuram ziedo asinis, un atrašanās vietu (slimnīcu).

• Ja to darīsi Gaiļezerā, pietiekot norādīt vārdu, uzvārdu, un pašu slimnīcu “Rīgas Austrumu KUS” - pārējo noskaidrošot paši slimnīcas darbinieki,
  • Ja nodosi asinis citur, jānorāda ne tikai vārdu, uzvārdu, un “Rīgas Austrumu KUS”, bet vēlams arī slimnīcas nodaļa.
    Sīkāku info var atrast tur, kur tā atrodas: www.vadc.gov.lv vai 8000 0003.
    Veiksmi!

Izziņas par asins nodošanu Lindai varat atdot man centrā Gogoļa ielā 3 (Satiksmes ministrijas ēka, Centrālās stacijas tuneļu Centrāltirgus galā), nogādāšu tās tālāk!
Kad esat klāt, zvaniet 29144121! Norādītajā adresē esmu no plkst. 8.00 līdz 17:30!
Paldies!
Gints

[quote=Ginbox]Izziņas par asins nodošanu Lindai varat atdot man centrā Gogoļa ielā 3 (Satiksmes ministrijas ēka, Centrālās stacijas tuneļu Centrāltirgus galā), nogādāšu tās tālāk!
Kad esat klāt, zvaniet 29144121 begin_of_the_skype_highlighting 29144121 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 29144121 end_of_the_skype_highlighting! Norādītajā adresē esmu no plkst. 8.00 līdz 17:30!
Paldies!
Gints[/quote]
Tālāk izziņas jānogādā Gaiļezera slimnīcas reanimācijas nodaļā.
Pie Ginta varam šīs izziņas savākt no cilvēkiem kas nodevuši asinis dienas laikā un ap plkst.17.00 kāds no Velokurjeriem viņas nogādātu uz Gaiļezeru,šādā veidā katram kurš saņēmis izziņu nebūtu jādodas uz Gaiļezeru.

Kāda nodaļa ir jānorāda?

Reanimācijas nodaļa.
Asins nodošanas centrā Gaiļezerā par Lindu jau zin. Vakardien ļoti daudz cilvēku esot bijis nodod asinis Lindai.

Iepriekš jau tika rakstīts, ka Valsts Asinsdonoru centra izdotās izziņas par asins nodošanu Lindai Fūrmanei jānogādā Gaiļezera slimnīcas Reanimācijas nodaļā (Hipokrāta iela 2, Rīga (Mežciems)) vai arī tās var atdot Rīgas centrā iepriekš norādītajā adresē: Gogoļa ielā 3 no plkst 8.00-17.30.

Šodien biju aizbraucis uz Gaiļezera slimnīcas tā saucamo Asins sagatavošanas nodaļu, kur gribēju nodot asinis Lindai. Dakterīte mani ieraudzīja ar ģipsi uz rokas un uzreiz nokomandēja: “Apkārt griezties! Soļos marš!” Respektīvi, tādus ar traumām nemaz neņemot. Es jau gan iebildu, ka man tikai neliels plīsums un ka man ir vajadzīgā asinsgrupa. Ārsta nostāja bija nelokāma - nē! Tā pati daktere teica, ka pat ar zilumu zem acs nevar nodot asinis. Sanāca aplauziens! Tomēr, kā minēja medmāsa, patreiz asiņu pietiekot, kas nemaz nav slikti. Uz jautājumu, vai kaut ko zinot par Lindas stāvokli, neko nevarēja atbildēt - saka, ka jāprasot Reanimācijas nodaļā. Turēsim par Lindu īkšķus!
Gaiļezera slimnīcā asinis var nodot no pirmdienas līdz piektdienai laikā, ja nemaldos, no plkst. 8:00 līdz 14:00.

Līdz 15:30.

[quote=Kalvis]Ja iepriekš Latvijā nav nodotas asinis, vai arī tad šīs asinis nonāks līdz mērķim, vai tomēr tas viss apstājas pie asins paraugu pārbaudēm? No ceturdienas uz pāris dienām būšu Latvijā, tad arī labprāt nodotu asinis Lindai.

Un vai kāds zin, cik daudz laika asins nodošana Gaiļezerā prasa?[/quote]

Oficiāli ir paredzēta 7 dienu karantīna, pēc ierašanās no jebkuras Eiropas valsts (bailes no cūku gripas :D)
Tad nu ir 2 varianti - teikt vai neteikt…
Paraugus paņem reizē ar asins nodošanu. Pārbauda pēc tam.

Šovakar bija slimnīca. Atdeva 2 donora lapas (savējais un no draudzenes).

Pajautāja pie reanimācijas nodaļa dežuranta ārste, ka ir Lindiņaj.

Viņa pateica tā- Viņa nav kontaktā, pieslēdza pie plaušu palīgvēdināšanas. Bet viņa ir jauna un stipra! Viss bus labi. Tā laika tur bija kopa ar viņu māmiņa.

Sorry par manu “francu” valodu…

Visas vakardienas laikā saņemtās izziņas, par asins nodošanu Lindai, vakar vakarā nogādāju un nodevu rokās Gaiļezera slimnīcas Reanimācijas nodaļas dežūrārstam. Lielais paldies donoriem!

Cik vakar uzzināju slimnīcā, Lindas stāvoklis joprojām ir nemainīgs, viņa joprojām cīnās un viņai ir jācīnās! Linda, turies un esi stipra!

Lindas ģimene teic milzīgu paldies par mūsu visu atbalstu! Mūsu gaišās domas, vēlējumi un lūgšanas ļoti palīdz gan Lindai, gan viņas ģimenei!