pārslēdzēji

Vajadzētu sagatavot riteni vasarai. Kā saeļļot pārslēdzējus? Ko drīkst jaukt un eļļot, ko nē?

pārslēdzējus parasti neeļļo!

Tad iztīrīt?

Visdrīzāk, ka vajag iztīrīt (nomainīt) troses un apvalkus, nevis jaukt ārā slēdžus!

Troses noņēmu, bet nepatika, kā pārslēdzējs staigā? Atkal būšu pārcenties?

Kas taa tagad par modi uznakusi, laikam krizes iespaidaa, meginat darit to, par ko pasam nav pat elementaras sajegas?
Un vel labdaris FOX ieteica nomainit troses un apvalkus. :) Ja viss atradaa un sledzas, nav tur ko bazties.
Mans ieteikums - nem rokas lupatu un pucee braucamo kamer spid, kamer nekur nav ne dublju, ne puteklju. Satiri kjeedi, iepumpee riepaas pavasara gaisu, izbrauc, parbaudi, ja viss stradaa, sledzas, bremzejas, negrab un neklab, tad lieki nelien nekur ieksaa un neko neskruvee, ja nezini kas un kaa darams. :)

[quote=Roberts]Kas taa tagad par modi uznakusi, laikam krizes iespaidaa, meginat darit to, par ko pasam nav pat elementaras sajegas?
Un vel labdaris FOX ieteica nomainit troses un apvalkus. :) Ja viss atradaa un sledzas, nav tur ko bazties.
Mans ieteikums - nem rokas lupatu un pucee braucamo kamer spid, kamer nekur nav ne dublju, ne puteklju. Satiri kjeedi, iepumpee riepaas pavasara gaisu, izbrauc, parbaudi, ja viss stradaa, sledzas, bremzejas, negrab un neklab, tad lieki nelien nekur ieksaa un neko neskruvee, ja nezini kas un kaa darams. :)[/quote]

Calm down, cilveekam radaas aizdomas, ka sleedzis nestraadaa kaa vajag, paprasiija padomu. Velo nav pulkstenjmenaanisms, tamdeelj jebkursh kuram kautcik normaala galva uz pleciem, var izjaukt jebkuru velo dalju un to peec tam ar google, xc.lv vai cita cilveeka paliidziibu salikt atpakalj :)

Es zinu cilveekus, kas lampinju baidaas nomainiit (vairums gan ne no lv), jo baidaas dabuut pa “knagjiem” un sauc specializeetu “lampinju” nomainjas vieniibu.

Par to, ka sledzis nestradaa ka vajag, tur nav ne varda. Ir runa tikai par braucamaa sagatavosanu vasarai.
Protams, ja neko nedarisi, tad nekad arii neko nemacesi.
Piekritu, ka rokam ir jabut pareizajaa vietaa, bet jaizvertee savas spejas un varesana, lai nesanak taa, ka pec pasa remonta paliek maiss ar salauztam detalam un nebraucams velo.

pārbaudi arī savērsi, izplūdes gāzes un neaizmirsti iepumpēt riepās vasaras gaisu :))

Ir risinājums pārslēdzēju problēmai:

http://www.youtube.com/watch?v=93M9lvl8LM8

Ir jau 2 maisi ar lūžņiem, bet tak patīk man jaukt! Paldies par padomiem.

Ak, šīs tehnokrātiskās izvirtības. :)

Nepiekrītu par pulksteņmehānismu, jo pulksteņmehānismam ir tikai divas opcijas, vai nu tu saliec un iet vai arī nesaliec, pa vidam nevar dabūt, a toties ritenim visādi brīnumi dažiem sanāk, un man lieks tev viens tāds top kaut kur pa pusei…

Jaunu diskusiju tik vienkāršam jautājumam veidot nevēlos, tāpēc iepostēju pirmajā pēc nosaukuma līdzīgajā.

Man ir Shimano XT M770 (ja nemaldos) aizmugurējais pārslēdzējs.
Un vēl es ienīstu pārslēdzēju uzstādīšanu un regulēšanu.
Tāpēc jautāju, jo manuālī, ko piedāvā Shimano mājas lapa, īsti atbildi neatradu.

Priekšā ķēdei esot uz vidējā zobrata (kopā trīs), bet aizmugurē uz sestā (kopā deviņi), pārslēdzējs ĻOTI negribīgi met ķēdi zemē uz septīto zobratu.
Jautājums: kura skrūve uz kuru pusi un cik man ir jāpagriež? Paldies =)

[quote=xde]Jaunu diskusiju tik vienkāršam jautājumam veidot nevēlos, tāpēc iepostēju pirmajā pēc nosaukuma līdzīgajā.

Man ir Shimano XT M770 (ja nemaldos) aizmugurējais pārslēdzējs.
Un vēl es ienīstu pārslēdzēju uzstādīšanu un regulēšanu.
Tāpēc jautāju, jo manuālī, ko piedāvā Shimano mājas lapa, īsti atbildi neatradu.

Priekšā ķēdei esot uz vidējā zobrata (kopā trīs), bet aizmugurē uz sestā (kopā deviņi), pārslēdzējs ĻOTI negribīgi met ķēdi zemē uz septīto zobratu.
Jautājums: kura skrūve uz kuru pusi un cik man ir jāpagriež? Paldies =)[/quote]

Jāgriež tā skrūve kas pievelk/atslābina trosi ( caur viņu iet tev trosīte pārslēdzējā)
Noprotu, ka ja tev tā skrūvīte nedaudz jāpagriež tā,lai pārsēdzēja kājiņa pārvietotos nedaudz uz rata pusi!

DzintarP, vai nav lietas ko Tu māki darīt uz visiem 100%, tad dari TO un pilnveidojies tajā virzienā!

Īstenībā, labāks jautājums ir kādi tev ir šifteri.
Šifteriem, kur pienāk trose ir tādi sūdiņi, ar ko var minimāli regulēt trosi. Nedaudz ar to paspēlējies un lieta būs darīta. (Pievelc/Atlaid)

[quote=Edzz]Īstenībā, labāks jautājums ir kādi tev ir šifteri.
Šifteriem, kur pienāk trose ir tādi sūdiņi, ar ko var minimāli regulēt trosi. Nedaudz ar to paspēlējies un lieta būs darīta. (Pievelc/Atlaid)[/quote]
Nupat šo pašu variantu jau ieteica (pagriezt pretēji pulkstenim par 1/4). Paldies par padomu.
Šifteri 03 - 04 gada Deore.

Neiebraucu pārmetumā, kaut gan ideja ir pilnīgi pareiza, tikai aprakstīta ne pārāk. Jebkurā gadijumā pārslēdzēju regulē ar troses nospriegošanu/atslābināšanu gan pie pārslēdzēja gan pie šifteriem. Ar mazajām skrūvītēm ieregulē tikai galējos stāvokļus !
FOXa piedāvātais variants ar trošu nomaiņu ir pats izplatītākais risinājums pie sliktas slēgšanās, jo putekļu un dubļu kārta kas ir uz trosītes brauciena laikā, kā abrazīvs iedarbojas uz apvalka iekšpusē esošo kaprona caurulīti. Un jūs varat pucēt un eļļot to trosīti cik gribat, tāpat viņa iekšā ķersies.

man tas pārslēdzējs pats sevī ķeras, gan kājas atspere, gan kur stiprināts pie rāmja.