Sveiki. Man ričukam pārlec ķēde aizmugurējiem diviem mazākajiem zobratiem. Man liekas ka jāregulē L un H skrūvītes< bet kā to pareizi izdarīt nezinu. Ritens ir apmēram gadu vecs, tā ka nevajadzēdu būt nodilušiem jo nav pārāk aktīvi braukts.
L un H regulē galējos stāvokļus pārslēdzējam, ja jāregulē, tad jāregulē trosītes garums(ja pārlec no viena zobrata uz otru). Pārbaudi vai trosīte brīvi staigā…
ja Shimano, tad varbūt noderēs šis
http://cycle.shimano-eu.com/publish/content/cycle/seh/nl/en/technical_service/faq_s/general_faq_s/how_to_adjust_the.html
http://cycle.shimano-eu.com/publish/content/cycle/seh/nl/en/technical_service/faq_s/general_faq_s/how_to_adjust_the0.html
2 linki atttiecīgi top/low normal pārslēdzējiem
, ja vien trosīte neķeras …
arī YouTube var atrast daudz noderīga
nu tāda sajūta ka pārlec pa kādu vienu zobu uz priekšu, tāds kā tukš miniens sanāk un tāds krakšķis.
aizmugurējais man ir sram X.7
Manuprāt ir nodiluši tie zobrati, kuriem pārlec ķēde. Vai nesen esi mainījis ķēdi?
man bij ar ta 1x
parliku vello uz muguras.un tad minu pedaljus apakalj.atradu kas par lietu.
lieta bij tada ka 1 posms bija loti stingri kopa un delj taa ejot caur zobratiem tie 2 kjedes posmi itka negriezas pa zobratiem.
Izejot tiem 2 posmiem caur aizm.parsledzeju vinj tur kkur kjeeraas un tapec likaas ka paarlec.
panjemu kjedes izspiedeju,bik to posmu pamociju shurpu turp,ellinju un vualja ! :)
Philips maratonā Smiltenē piemeklēja līdzīga problēma,pēc lidojoša sprunguļa, ko pacāla cits velosipēds, sāka itkā pārlekt ķēde uz 4-5 mazākajiem zobratiem, bija salocijusies ķēde. Nācās izņemt divus posmus.
iespējams ka zobrati vai ķēde ir pa daudz nodiluši…vi arī ja kautko esi no šiem komponentiem nomainījis tad arī tā mēdz gadīties…
sinii gadiijumaa var buut vairaakas probleemas, labaak uz servisu
Es gan zinu kas tur ir…man vienam čalim tā bija…tieši 300 DJ…jāpiezīmē ka puisim nereāla ciska un zvērīgs miniens…tad nu pie jaunas kasetes un 300 vai 400 km šams aprāva abiem maziem zobratiem zobus. Varbūt ka kasetei tāda brāķa sērija bija, kas to lai zin?
JAmaina ricuks! :)
ja tev pārlec no viena zobrata uz citu (kļūst vieglāk/grūtāk mīt), tad vaina regulējumā/pārslēdzējā.
ir vēl iespēja, ka ķēde slodzē pārceļas pāri zobu galiem un rodas tukšais miniens uz mirkli. tad visticamāk jāmaina kasete, ķēde un pr.zobrati.
p.s. izsludinam konkursu - kurš izraks vecāko topiku!
Vēl variants - pašiem lētākajiem tirkšķiem un kasetēm jau no rūpnīcas nāk ar līkiem zobiem, kas ceļ ķēdi, doma, ka pastāv iespēja lietošanas procesā mehāniski pabojāt zobus.
Bet protams vislabāk aizvest velo atrādīt savam mīļākajam meham, tas pēc kasetes pateiks kā, kur un kad tu brauc.
Gāzies ar to riteni nēesi? Varbūt ričuks uzkritis uz pārslēdzēja un tas ir nedaudz nolocīts… Tad tur var regulēt atspēries, ja slēdzēja leņķis nepareizs, vienā kasetes galā lēks pāri…
Tādi paši brīnumi man parādijās pēc ķēdes maiņas. Pārleca tikai pie abiem mazajiem zobiem. Iemesls- “meistars” uzlicis par 1mm platāku ķēdi, kura sāk ķerties aiz kasetes blakus zobratiem.
Nu varbūt paziņo, kurš bija tas “meistars”, lai citiem līdzīga ziepe nesanāk…
“Meistars”(vairākumam par mierinājumu) nedarbojas Rīgā. Var jau cilvēku saprast, jo pārsvarā iznāk darbošanās ar Maximā pirktajiem velo.