Pārbūve uz 2 priekšējiem zobratiem

Sveiki,
tātad ir iešāvusies prātā ideja pāriet uz 2 priekšējiem zobratiem MTB ričukam, mazo attiecīgi noņemt, ar to problēmu itkā nebūtu…
bet kā paliek ar priekšējo šifteri, negribas kādā gonkā nejauši nomest ķēdi, ceru ka domu sapratāt.
Kā pareizāk veikt šādu pārbūvi, iespējams kāds padalīsies ar pieredzi, ričukam deore/xt aprīkojums.

At skrūvīti noregulē apakšējo robežu, slēdzis zemāk neaizies, bet pie kratīšanas ķēde var pārlekt lejā un tad tik ar rokām dabūs uz augšējā.

Pārslēdzēju ar skrūvīti - ja nezini, tad diez vai vajag tev vnk ņemt nost mazo zobratu… Pāriet uz diviem ir vērts ja liek kaut ko līdzīgu 28 zobrati mazais un 40 lielais vai ko līdzīgu…

[quote=ready]Sveiki,
tātad ir iešāvusies prātā ideja pāriet uz 2 priekšējiem zobratiem MTB ričukam, mazo attiecīgi noņemt, ar to problēmu itkā nebūtu…
bet kā paliek ar priekšējo šifteri, negribas kādā gonkā nejauši nomest ķēdi, ceru ka domu sapratāt.
Kā pareizāk veikt šādu pārbūvi, iespējams kāds padalīsies ar pieredzi, ričukam deore/xt aprīkojums.[/quote]

tiešām tik ļoti traucē tie daži grami??

Filozofējot par tēmu…mani, piemēram, dažreiz nokaitina priekšējo pārslēdzēju kruķīt. Pārejot uz diviem priekšējo slēdzi vajadzēs mazāk slēgt un ķēdi arī tā nelauzīs.

Vai tā tiešām ir, ņemot vērā, ka ne jau visas kombinācijas dzīvē tiek izmantotas? Reiz jau uzdevu jautājumu - ja priekšā viens zobrats, vai ir normāli aizmugurē lietot visus ±9 ātrumus - vai nesanāk pārāk liels lauziens, kad uzslēdz pirmo vai pēdējo zobratu. (atbildi nesagaidīju)

Atbildu no prakses- visu sezonu esmu nobraucis ar vienu 40T zobratu priekšā, un 11-34 kaseti aizmugurē. Sistēma strādā lieliski, ja arī lauziens ir, tad tas neko netraucē, viss turpina slēgties lieliski un kombinācijā ar MRP rīku ķēdi nost nemet. Pats Ozolkalnā taču redzēji manu velo, vai ne?

Mazā zobrata nahrenizēšna tak nemaina atlikušo zobratu pozīciju, tāpēc ķēdes lauzšana paliek, kāda bijusi.

Uzliku 2 zobratus ( 28 un 40 zobi) un esmu laimīgs! 28 liekas uz mazo un 40 uz vidējo. Zobrati iz Specialites TA ( laikam tā saucas), liku uz XT klaņiem un zobratus pirku Trek veikalā pie Baltā. Pārslēdzējam tik piegriež skrūvītes un viss ČIKI - PIKI!!!
p.s. 28 nav par lielu!!! ( pie nosacījuma ja neesi č_i_i_s :D )

40t nav par īsu griežamajos gabalos?

40 nav par īsu! Parketa gonkās mierīgi var vilkt grupā šķiet ap 40 bij un vairāk! 40 x 11 x 110 kadence un uz priekšu ;)

Man arī ir 40, un nav par īsu. Livelo krosu braucu ar 36T, nedēļu vēlāk pirms Sportlat Ogres aprāvu vienu no skrūvēm un nācās arī to nobraukt ar 36nieku. Tad gan bija grūti, kad sākumā tika vilkts pa granti 38-40 kmh. Bet neko, noturējos.