Manam ričukam ir pamatīgi nodilis lielais priekšējais zobrats un 3., 4. mazākie aizmugurējie zobrati kā arī apakšējais pārslēdzēja rullīts. Nobraukti gandrīz 7000km, vairākas (neatceros cik) reizes mainīta ķēde, aizmugurējais 4 zobrats, jo salūza, laikam no slodzes, iespējams, ka aizmugurējo kaseti man ar ir mainījuši, bet izdzertais alus ir izdzēsis no galvas tādus sīkumus.
Jautājums: vai ir iespējas iegādāt minētās detaļas atsevišķi? Pirkt veselu kaseti, priekšējos visus zobratus un jaunu pārslēdzēju krupīts žmiedz, vidējais un mazais priekšējie ir pēc paskata diezgan svaigi.
Baiks ir Giant XTC3, 2004. gada, kasete SRAM 11-34T, priekšējie zobrati Kaut kāds Shimano, īsti nesakrīt ar 2004. gada speceni.
Gribās to visu mainīt pašam, gan lai rokas pataisnotu, gan negribās uz ilgu laiku bez ričuka palikt (vairāk par 2 dienām ;)
Teorētiski kasetei var kaut ko kombinēt, lai gan nezinu, vai izdotos kko sakarīgu piemeklēt. Mans ieteikums tomēr uzlikt jaunu kaseti - tā ir lieta, kas nemaksā nemaz tik daudz. Ir man LX klaņu lielais zobrats! Pārslēdzēja rullīši arī man ir.
Pirms kāda gada Trek Brīvības ielā 111 vitrīnā blakus kasei stāvēja izjaukta SRAM kasete. Es pat pajautāju, vai tās daļas pārdod pa vienai, man teica, ka jā. Nobrīnījos, ka viņiem tas varētu būt izdevīgi, jo vidējiem zobratiem taču noiets daudz lielāks nekā lielākajiem un gredzeniem.
Priekšējo lielo zobratu ir vērts pirkt atsevišķi, bet ar kaseti gan es nečakarētos un nopirktu visu jaunu. Rullīšus arī var nopirkt atsevišķi, ja pārslēdzējs visādi citādi labs.
Labai kasetei zobrati atsevišķi arī maksā dārgi, manuprāt nav vērts čakarēties.
Bet ja nu baigi gribas…Winsporta redzēju ka liela izvēle kasetes zobr. atsevišķi.
un kā ir ar tiem keramiskajiem gultnīšiem? es savam XT pārslēdzējam tādus varu uzlikt? kāda ir cena? gribas notestēt, k-kur lasīju ka varot 10% ātruma dabūt klāt, bet nu- kaut kā īsti neceļas ticēt :)
es uzskatu ka nav :)
XT/XTR/X.9/X.0 nāk gana labi zobratiņi. nodilst- liekam atkal oriģinālos. (ir kādam nodiluši? parasti “bruņošanās sacensības” rezultātā slēdzis tiek nomainīts pret jaunāku/krutāku, pirms paspēj izdilt)
a pārējos tjūningot jēga maza. varbūt vienīgi LX un X.7, bet tās ir apšaubāmas investīcijas. labāk pārdot veco slēdzi, piemest naudu un nopirkt jaunu- labāku.
izņēmums ir WW. bet tā kā mans aicinājums nav psihiatrija, tad netaisos šamo problemātikā iedziļināties.