Sveiki!
Vēlējos uzzināt kā īsti ir ar tām collām, jo vēlos pirkt velosipēdu internetā un negribu nopirkt sieviešu velosipēdu.
Cik noprotu pāra ciparu collas atbilst sieviešu velosipēdiem? (Balstoties uz 1a paraugu)
Paldies jau iepriekš! :)
Sveiki!
Vēlējos uzzināt kā īsti ir ar tām collām, jo vēlos pirkt velosipēdu internetā un negribu nopirkt sieviešu velosipēdu.
Cik noprotu pāra ciparu collas atbilst sieviešu velosipēdiem? (Balstoties uz 1a paraugu)
Paldies jau iepriekš! :)
Nekas tā neatbilst ! Katram ražotajam ir cita rāmju ģeometrija un katram rāmim tā ir sava, atkarība no modeļa. Un ražotāju mājas lapās var atrast kalkulatorus, kur viņi norāda no cik līdz cik garam cilvēkam tas velo atbilst.
Vispār uzraksti cik gars esi un kādu velo doma pirkt, tad jau tev te pateiks ! ;)
Viss līdz 20 collām vai 56cm ir bērnu izmēri un ir jāliek maksimā pie rotaļlietām.
Es nezinu kurš posts ir stulbāks - mans vai autora.
Domāju pirkt šo - http://ej.uz/h3gc
Esmu 174 cm.
Augums Izmērs collās, centimetros
168 – 178 17 – 18 43 – 46 M
Tāpēc noteikti 18 collu !
Domāju, ka ņemšu to, ko pieminēju - 20 collu velosipēdu, jo 4 cm izaugt vēl nav tik tālu :)
Paldies, ka izpalīdzēji!
Ūn kā noprotu tur nav nekādas saistības, visi šie ir vīriešu velosipēdi?
P.S Kur Tu atradi šo tabulu? :)
20" būs par lielu. Ja Tev ir 42 izm. apavi, tad vari staigāt ar 46?
Velosipēdu pirkt bez izmēģināšanas ir tas pats, kā…
Pirms kādiem 5 gadiem kādi 80-90% rāmju ražotāji bija pieņēmuši standartu, ka pāra izmēri ir sieviešu, bet tagad tas ir sajaukts.
Daudz lielāka ņerazberiha rodas no tā, ka šis izmērs attiecas uz sēdekļa stutes caurules garumu, bet atšķirīgi ražotāji “vienam rāmja izmēram” mūsdienās ražo ļoti dažādus augšējās caurules garumus, kas patiesībā ir svarīgākais mērs. Kādu laiku bija apzīmējumi “īsie rāmji”, “stieptie rāmji”, tagad to vairs nav. Tā kā, ja grib nopirkt pareiza izmēra velosipēdu, to neizmēģinot baucot, vajag atrast tabulu vai vismaz dzirdēt rekomendācijas par atbilstošo izmēru attiecīgajam rāmja ražotājam.
Man ir bijis konkretā mtb sieviešu velo modelis, atšķirās no vīriešu ar krāsu un ar mīksto dakšu
Un burtiem WXC
Sieviešu drizāk ir tas ar drusku zemāku/ieliektu augšējo trubu, kaut gan spriganām siev tādi nebūs prioritāte
Bulta, silti iesaku pirms pērc. izbrauc (un necis 70 metrus, bet 7 kilometrus). lai pēc tam pašam sev nav jāpārmet par nepareizo rāmi…
Par to izmēģināšanu. Nedzīvoju tuvu nevienam jēdzīgam velosipēdu veikalam un iespējas ar mašīnu aizbraukt arī ir minimālas uz Rīgas veikaliem, tāpēc šeit rakstīju, lai gūtu kādu rekomendāciju!
Paldies visiem!