Par pulsometru.. (un ne tikai)

Sveiki!

Esmu šogad nolēmis iegādāties pulsometru un pievērsties izbraucieniem ar velo nedaudz savādāk nekā to darīju citus gadus, kad strādāju pēc principa: vairāk, ātrāk, labāk. Rezultātā kā šobrīd saprotu pārtrennējos ar pārāk lielu pulsu, ķermenis neatjaunojās, slimoju un nekādus labus rezultātus neparādīju. Cik nu esmu salasījis pie forumiem un saklausijies labas lietas, tad nonācis pie secinājuma, ka būtu jāpabrauc ievērojot dažādas pulsa intensitātes, lai varētu galvenokārt jau nostiprināt sirdi, asinsvadus un veselību.
Plāns ir pabraukt sportam, priekam un veselībai vairākas reizes nedēļā. Neticu, ka varu domāt par regulāriem treniņiem, jo vienkārši darba un dzīves režīms neļaus veikt treniņus, kurus varētu ieplānot nedeļām uz priekšu. Bet tā kā dzīvē netrūkst stresa, tad izbraukšana vispār ir kā sava veida svētki un atpūta no ikdienas.
Lai vai kā - pirmais gribēju noskaidrot jūsu domas par šādu produktu: http://www.sigmasport.com/en/produkte/pulscomputer/topline/pc_15/?punkt=features Prasības no tā nav neko lielas - galvenokārt saprast kādā intensitātē braucu - un vai palielināt / samazināt slodzi. (pārējo kalkulāciju gan jau redzēšu mājās kladītē sarēķinot spidometra un pulsometra rādītājus)
Un otrais ir par to, kā jūs iteiktu man darboties - cik saprotu pēc aprēķina 220-vecums = max, man sanāk ~199. Jāpiezīmē, ka nekādas “bāzes” man nav, kad pirms gada uzzināju vispār par tādu lietu kā pulsu (agrāk nekad par ko tādu nebiju aizdomājies, nekad nav bijis treneris vai kāds kas pamācītu) pulss bija diezgan augsts pie mazām slodzēm.
Nezinu cik sakarīgi uzrakstīju, bet cerams dosiet kādu labu ieteikumu! ;)

Paldies iepriekš!

nezinu par tām sigmām, bet polar ir nevainojams un pārbaudīts dabā :) Kaut kādi lētie CS modeļi būs labi.
Par visu pārējo - šeit forumā vismaz 10x atrunāt.

Es lietoju tieši sādu sigmas modeli. Savu funkciju tas pilda, problēmu arī nav bijis. Tam nav iespēju pārkopēt datus uz datoru analīzei, bet vai tas ir vajadzīgs, katram pašam ir jāizlemj. Man nav. Šim norādītajam modelim nav kodēts signāls. Tas nozīmē, ka braucot barā tuvu viens pie otra, kuriem arī ir pulsometri, ir iespēja, ka Tava pulsometra rādītāji var sākt gļukot. It kā arī zem trolejbusu/tramvaju vadiem var parādīties šādi brīnumi. Pats es pa Rīgu nebraukāju, nezinu kā ir, bet sacensībās līdz šim viss ir bijis kārtībā, bez datu kropļošanas.

Ar tiem kodetajiem ari nav nemaz viss tik skaisti saistiba ar traucejumiem. Vismaz mans Polar CS200 juk prata un rada milzigus ciparus/neko atrodoties tiesi virs metro, vai braucot tiesi blakus dzelcela linijai (aptuveni 5m attaluma).

Man arī bija šāds pulsometrs. Pēc 3 gadu lietošanas saplīsa siksniņa, citu problēmu nav bijis.

Manuprāt ar Garmin Edge sēriju var iegūt vieslielāko vērtību pret naudu. Gan advancēts puslometrs ar iespēju datus pēc patikas izmantot neskaitāmos internet servisos, gan GPS maršrutu plānošanai. Ir pieejami velololietas.lv un protams arī citās vietās.

Par HR max - nepaļaujies uz formulu! Vidēji tā droši vien strādā, bet faktisko rezultātu izkliede droši vien ir milzīga.

Kādreiz uz šo formulu paļāvos un rezultātā ar būtisku kļūdu biju aprēķinājis treniņu intensivitāti. Reālo HR max toreiz parādīja tikai uzbraukšana Siguldas serpentīnā SEB gonkas izskaņā.

Arī lietoju šo modeli. Savu funkciju tas pilda. Neesmu novērojusi nekādus gļukus ne skrienot/ braucot zem elektrolīnijām, ne zem tramvaju vai trolejbusu vadiem. Sacensībās gan nelietoju, tāpēc nevarēšu atbildēt, kā darbojas blakus citiem pulsometriem.
Un pēc 2 gadu lietošanas siksniņa vēl vesela :)

Šo modeli lietoju jau 4 gadus. Nevainojams un vienkaršs aparāts. Gljuki dažreiz uzmetas, parsvarā, kad blakus vēl kāds lietotājs, bet uz īso brīdi, līdz ar to nekāda veida netiek sabojata kopaina (avg pulss un taml.)
Ja esi iesacējs neņem polarus, suunto … lieki izterēta nauda. Vajadzīgu performanci sigma sniedz pa 100%.
Garmin ir ar labam funkcijam un labo cenu (iekš ebay) bet ar sūdīgu gps uztverēju…signals bieži pazūd…neiesāku arī.

Paldies, par pozitīvijām atsauksmēm, laikam tā arī darīšu un iegādāšos šo modeli! ;) un tad jau aiziet tik braukt un sportot :)

Kādi vēl ir pulsametri ar GPS? Pieredze no lietotāju puses.

Jaunam jautājumam jātaisa atsevišķu tēmu.

Par Polar ir tikai labākas atsauksmes. Ja iemācās izmantot visas iespējas, tad tiešām ļoti derīgs treniņiem un palīdz arī motivācijai - var dabūt virtuālu kausu katru nedēļu :), ja izpilda programmu.

Starp citu ir pieejams ļoti labs, bet palietots Polar F11. Pirms mēneša mainīta baterija oficiālajā Polar pārstāvniecībā. Atdotu pa Ls30.
ssandijss@gmail.com

Man ir Garmin Edge 705, esmu ļoti apmierināts. Var sastādīt treniņus, un kā jau fusio minēja, piedāvā plašu klāstu, kā apstrādāt datus. Man gan ir/bija problēmas ar statisko elektrību, bet pamainot drēbes, vai apstrādājot tās ar speciāliem līdzekļiem, problēma ir atrisināta. Problēmas ar GPS signālu vai citas kļūdas neesmu novērojis.