Izsērčoju forumu atiecībā uz pulsametriem, un sapratu, ka runāts plaši un daudz, taču galīgo secinājumu nevaru pieņemt.
Bet lieta tāda - šobrīd noskatīts Sigma sport Onyx pro. Tas arī nosaka max cenas griestus. Lai arī konkrētais modelis funkciju ziņā ir pārāk plašs, nolēmu, ka cenas atšķirība starp easy un pro nav tik liela, lai neņemtu pēdējo.
Tad nu būšu pateicīgs, ja ieteiksiet kāds būtu labākais variants cenā līdz 70LVL, ņemot vērā, ka ļoti specifiskas prasības nav, tik vien tas, ka jābūt liekamam uz rokas+ričuka stipreklis, kaut cik ūdensizturīgs un ar kodētu signālu, lai rīgas magnoviļņos nemelotu.
Paldies par saturīgām, konkrētām atbildēm jau iepriekš.
Pats lietoju Polar F6. Cena bija ap 60 vai 70 Ls. Darbojas perfekti. Ar Sigma Onyx pro salīdzināt nevaru, bet par Sigma fit watch darbojas labāk, vismaz man, jo uz mana rumpja vienkārši Sigma fit watch nedarbojās.
Lietoju SIGMA onyx fit. Sākumā kaut kas kliboja ar signālu, bet nomainīju abas bačas un kalpo labi. Ir gadījies, ka ziemā slēpojot sākumā nav signāls, bet kad iesvīst tad ir OK.
Nezinu vai tā var būt, bet gadās ka gļuko, ja mēģinu rādžiņu klausīties skrienot. Bet tas tikai tad ja rādžiņa ausis uzliek pirms signāls tiek sinhronizēts. Tas pats bija pagājušo vasar Sportlat Skrīveru gonkā. Startā mēģināju palaist, bet šim neizdevās sinhronizēties, kaut arī biju iesvīdis pietiekami, bet kad tauta izretojās (vismaz es tā domāju, ka tas bija par iemeslu), tad viss strādāja labi. Tas par mīnusiem.
Plusi - nemācēšu teikt, jo nav ar ko salīdzināt, bet prekš manis fīču pietiek. Un galvenais, ka ir velostipreklis.
Lietoju Trelock BT1000. Jau vairāk kā mēnesi, lai gan nav kodēts signāls, kļūdas vēl izmetis nav. Iepriekš braucu ar BB3000, tam bija kodētais signāls, arī neko sliktu nevaru teikt, varbūt sarežģītāks, jo kadence un spidometrs u.c. viņam bija.
Polar nav lietots, es teiktu: cita cena, cita klase.
Pāris gadus palietoju Sigma FitWatch, tagad izmantoju Sigma Onyx Fit.
Jaunākais modelis ir labāks, bet tik un tā pilnībā neatbilst manām prasībām:( Šķiet, ka pati josta tam ir dikti jūtīga (signāls vājš vai trausls), jo pabraucot pat nelielā vējā, kad velomaika kaut nedaudz plivinās, viņš pulsu spēj nolasīt ar diezgan palielām atstarpēm, vienu brīdi rāda 145, bet nākamais rādījums jau 155, 160 (abas baterijas tikko nomainītas). Nezinu kā citus pulsometra lietotājus, bet mani tas ļoti kaitina. Ja brauc biezākā jakā, kas tik daudz neplivinās vējā, rāda labāk. Ja grib braukt plānajā vasaras velokreklā, tad laikam apakšā jāuzvelk tas baltais sviedru krekls. No Polar lietotājiem šādas sūdzības neesmu dzirdējis! Uz meiteitenēm gan šis viss neattiecas, jo visticamāk viņām velokrekla rāvējslēdzējs pulsometra jostai nemaz nepiesakaras:) un līdz ar to viss strādā!
Rezumējums: Te jau pareizi par Polar rakstīja - cita cena, cita klase. Manuprāt, ja vien ir kaut mazākā iespēja, ir jāmeģina tikt pie Polar! Gribas cerēt, ka lētā gala Polar modeļi attiecībā uz pulsa nolasīšanu ir tik pat labi kā dārgā gala un, ka tā atšķirība starp modeļiem ir tikai visādās papildus funkcijās un opcijās. Sigma pulsometrs varētu būt labs kā pirmais pulsometrs, lai ir ko pamācīties, vai arī lietošanai aukstā laikā, kad būtu žēl izmantot dārgāku pulsometru:)
Es cerēju, ka Sigma Onyx Fit būs labāks par savu priekšgājēju nekā tas patiesībā ir, tagad pilnīgi noteikti zinu, ka priekš manis Polar ir tikai laika jautājums.
Varūt kādam ir komentārs par GARMIN pulsometriem. Forerunner 50 maksā tikapt cik Sigma Onyx Pro, bet ir iespēja pielikt kedances censoru, ātruma mērītāju un uz kājas soļu skaitītāju, kas mēra attālumu un skriešanas ātrumu. Vēl visu to uzparikti var piedabūt pie kompja un visu to apskatīties datorā. Pats skatos GARMIN virzienā, jo bez velobraukšanas regulāri skrienu Magnētā orientēšanos un būtu intresanti uzzināt, cik daudz vairāk es noskrienu no tā, kas rakstīts leģendā.
Laikam, ir kkāda maiku plivināšanas epidēmija sākusies! Man ir Polar CS600 (WearLink W.I.N.D sensors) ar šādu problēmu, zinu 2 cilvēkus, kas tikko to pašu secināja attiecībā uz Garmin dārgā gala aparātiem (305, 705, sensors tiem gan vienāds). Tagad vēl sigmas…
Nezinu, kāpēc lētam un primitīvam Sigma PC15 3 gadu laikā tādu problēmu nav bijis!
Savam Polaram vairākas reizes manīju, ka tas rāda pulsu, kad sensors vienkārši mētājas uz galda. Rādījumi ir ap 170-200. Mēģināju mazgāt/nemazgāt siksnu, arī tās izvietojumu mainīju. Pagaidām neko jēdzīgu pateikt nevaru. Vēl nomainīšu bateriju, ja nelīdzēs, tad rakstīšu somiem
Manam Sigma FitWatch pulsometram arī reizēm mēdza rādīt pulsu te 300, te 600, kad josta vienkārši bija nolikta uz galda, aiznesu jostu uz citu istabu, tas pats atkārtojās. Tas izrādījās tāds savdabīgs signāls, ka jāmaina baterija (es mainīju uzreiz gan jostai, gan pulkstenim) un viss bija ok!
Jaunajam Sigma Onyx Fit ir cita īpatnība - nepatīk televizora kaut kādi viļņi, bija aktuāli, kad sēdēju uz ruļļa, nācās TV slēgt ārā un klausīties MP3 :)
Saistībā ar maikas plivināšanās problēmu Polar pulsometram bija gadījums, kad treniņu biedra CS300 modelim kaut kas līdzīgs bija novērojams, bet tas tiešām bija stiprā vējā.
Pieļauju, ka tā maikas plivināšanās problēma nav atkarīga no paša pulsometra medeļa, bet no jostas, vēja un velo apģērba. Ja padomā, tad tas ir tikai loģiski, ja maika vējā drebot ritmiski piesitas jostai, tad sigāls var nojukt.
Polaram ir elektrodi, nekādi vēja herzi-megaherzi tur nav pie vainas. Slikts kontakts - lūk kur problēma.[/quote]
ir CS600 un stipra veja gluko ka maz neliekas. apgriezies pa vejam un viss strada ok. ir ieraksts no trenina kur to var redzet
KLau, bet kā palika ar tiem Garmin produktiem? Skatos, ka fofefunner no US ar visiem foot pod un usb puļķi var atvilkt par 50LVL.
Vai kāds ir reāli lietojis forerunner 50?
Man ir pieredze ar diviem SIGMA pulsometriem: PC 9 un pašlaik - ONYX EASY
Esmu apmierināts, kā amatierim pietiek. Lielāku, plašaku informāciju man neprasās, jo pamatā to lietoju, lai kontrolētu treniņa intensitāti un sekotu sirds ritmam.
PC9 nebija ar kodētu signālu, tad sporta zālē gadījās ka manu pulsu rādīja arī kaimiņa trenažierim :-)
EASY ir kodētais signāls un nu viss kārtībā. Tā ir būtiskākā atšķirība. Vēl PC 9 rādīja pēdejā treniņa rezultātu un iepriekšejo visu summu nedalot pa nedēļām un mēnešiem, kā to dara EASY.
Pašam jāizvētē vai samaksājot lielāku naudu iegūsti funcijas, kura Tev ir tiešām nepieciešamas
Rudeņos, ziemā, pavasaros, kad pēc darba jau ir tumš man parsītos pulsometra apgaismojuma iespēja, bet lētā gala pulsometriem tādu neatradu.
Mans ieteikums jostai mainot bateriju vāciņa gumijas gredzentiņu/blīvīti noteikti samirināt ar silikonu, lai sviedri netiek iekšā jo savādāk jostiņas mūžs drīz beigsies. Ir bēdīga pieredze :-(
Tiem kam ir problēmas ar plivojošiem krekliem, varu ieteikt piestrādāt pie krūšu muskulatūras, tad Jums tāpat kā sievietēm šī problēma izzudīs kā šķira :-)
Nekā personīga tas tikai ieteikums :-)
Polaram ir elektrodi, nekādi vēja herzi-megaherzi tur nav pie vainas. Slikts kontakts - lūk kur problēma.[/quote]
Varbūt vari precīzāk izskaidrot savu domu?
Kur tas sliktais kontakts ir, elektrodiem, vai arī jostas savienojumā ar raidītāju? Un kas ir citiem, nePolariem, nav vai tad elektrodi?
Par Garminiem: forerunner es neieteiktu priekš velosipēda. Lieta tāda, ka batareja par īsu, jo ātruma/atrašanās signālus tas visu laiku ņem no GPS. Līdz ar to batarejas laiks ir pāris stundas (droši vien atšķiras konkrētiem modeļiem). Edge sērijai, ja pērk velo paku kopā ar kadences un ātruma sensoru, ātrums un atrašanās tiek rēķināta izmantojot ātruma noņēmēju no aizmugurējā riteņa un elektronisko kompasu. Pats Garmins šos datus laiku pa laikam pārbauda pret GPS, bet šīs viltīgās sistēmas lietošana ļauj batarejai darboties stundām.
Nupat nakts velobraucienā, darbodamies kādas 9 h, no kurām 6h režīmā ar ieslēgtu apgaismojumu, Edge 305 batereju iztērēja apmēram par 40-50 %.
Garminam ar pulsa mērīšanu nekad neesmu sastapies ar problēmām, un, tīri subjektīvi, pulss parādās ātrāk, nekā uz polāra CS-300, kam patīk, ka nēsātājs iesvīst. Garmins dod krietni vairāk datu un statistikas kā vidusmsēra Polārs, taču tam nav iekšā visādi viltīgie Polar nieki, tādi kā fitness test vai own-zone kalkulatori.
Ja es pirktu tagad, es noteikti skatītos uz Garmin Edge sēriju kopā ar kadences/ātruma sensoriem.
Garmin edge fīčas, kuru tipiski nav polāram:
iespēja plānot maršrutus izmantojot google earth
iespēja braukt pēc augstuma diagrammas - noder sacensībās
brīvāka iespēja apmainīties ar datiem ar dažādiem webservisiem
Paldies par ieteikumiem/pārdomām.
Tomēr nolēmu pagaidām paņemt forerunner 50. Iekš ebay kopā ar footpod sanāca 55LVL ar atsūtīšanu. Tad jau redzēs, kāds būs, kad atnāks. Patik tas, ka atsevišķi var iepirkt cadence sensoru.
Ja kas, review sekos pēc kādām pāris nedēļām
Lietoju Sigma PC-15, nu jau vairak kaa gadu.
Gaisma tam ir pieejama, atskiriba no citiem letakiem un dargakiem modeliem. (pc-9 un fit watch)
Tam patik kad baterijas ir svaigas, tapec siksninjai nomainiju uzreiz pec iegaades.
Vel ari ziema ir gruti dabut kontaktu - sviedru nav :)
Visadi citadi ir ok, ja negribas nekadu specialu statistiku.