Par LABĀKO servisu!!!

Vai te bišķiņ neož pēc kaut kāda sūrā PĀRSPĪLĒJUMA? Nu nav un nevar būt tāda LABĀKĀ meistara. Pasaulē taču viss ir relatīvs. Ir lietas ko viens paveiks labāk, bet cits ne tik ļoti, ibo viss veidojas no attiecīgā meistara darba pieredzes konkrētajā jautājumā. Tā ka visai šai tēmai neredzu lielas jēgas. Korekti būtu uzrakstīt par labo vai slikto pieredzi dažādās vietās (ko arī atsevišķu komentu autori dara, protams), bet apgalvojumiem no sērijas: ‘‘LABĀKAIS MEISTARS pasaulē ir tas un tas, jo dzīvē nekur citur ričuku neesmu vedis’’…‘’ Labākais meistars ir tas un tas, jo VIENREIZ mūžā man tur un tur piečakarēja, bet te nekad’'…nu galīgi nav nekāda seguma. Kas gan ir labs un kas gan ir slikts? Par labu nepateikšu, bet slikts viennozīmīgi ir variants, kad cilvēkam uzspiež par dārgu naudu mainīt detaļas, ja jāsamaina ir tikai piemēram trosīte. Pašam ir divi tādi gadījumi bijuši, kad vienreiz cilvēks ar nokārtu galvu pirms Seba posma (otreiz cits pirms trases apskatīšanas) lūdz vai nevar nedaudz ātrumus pieregulēt, jo viņš jau gan zinot, ka tur pārslēdzējs ir beigts un vecs, tomēr varbūt kaut nedaudz var līdzēt. Abos gadījumos pietika ar trosītes nomaiņu plus vēl apvalciņa gabals pie šiftera. Kad paprasīju par šito darbību TIKAI 2 latus, tad abās reizēs cilvēka acīs bija īsta neticība, pēc mēģinājuma brauciena tā drusku saruka, tomēr kad teicu ka tas slēdzis kalpos vēl vismaz divas sezonas(viens bija XTR, otrs XT) tad izskatījās, ka klients galīgi zaudē ticību manām prāta spējām, jo DIŽAIS meistars taču kaut kur Rīgā bija teicis, ka bez 50 ls (XTR gadījumā 100ls) tur nekas vairs nav darāms, ka slēdzis ir sadilis, ka slēdzim pa sezonu ir NORMĀLI jāsadilst. Nesaukšu vārdā, bet tas bija, otrajā gadījumā viens no šeit pārslavētajiem meistariem. Piebildīšu, ka šie ļaudis, patiešām NEKO nerubīja no riteņiem, un spriežot pēc ekipējuma, bija maksātspējīgi, bet vai tāpēc tiem jāpielieto citi standarti? Kur sākas un kur beidzas velo meistara godīgums? Tas lūk man liekas galvenais kritērijs, jo standarta darbus jau vairāk vai mazāk visi mehi tomēr dara vienā līmenī.
P.S. Toreiz tie cilvēki devās prom no manis ne visai apmierināti, viņiem likās, ka par DIVIEM latiem un vēl tik ātri (viss notika expromtā viņu acu priekšā) nekas tur labs gan nevar būt, un lai arī es neko negruzījos, bet viņiem nepatika doma, ka jāmaina uzskati par viņu labo meistaru. Lai gan slēdzējs pēc visas ambrāžas strādāja PERFEKTI.

Velosipēdus skrūvēju tikai patikšnas pēc sev, radiem un draugiem. Kaut kāda morāle rakstā ir. Liekas ka Sturmgevers arī ar velosipēdu remontu naudu nepelna. Jo ja es par trošu maiņu ņemtu naudu, tad 2Ls manuprāt ir par maz.

Manuprāt dzēšams topiks, ja cilvēks nespēj nosaukt konkrētus faktus, tad tas izklausās pēc bullshita, un teikt ka KĀDS no šejienes meistariem ir slikts ir ļoti nekorekti, jo cik man ir nācies sastapties, tad liela daļa velo meistaru strādā pēc vislabākās sirdsapziņas un ar lielu rūpību.

Man vairāk iekrīt acīs, ka no turīgākiem cilvēkiem cenšas dabūt lielāku naudiņu un tas jau ir ļoti nekorekti. Bet domāju topika vieta ir Poligonā kamēr nav konkrētu faktu (vislabāk no visām iesaistītajām pusēm: meistars-klients).

Es nevienu nesaucu vārdā un arī neviens taču neteiks, ka NEKAD UN NEKUR velo apkalpošanas sfērā nav bijis NEVIENS mēģinājums iesmērēt kādu nevajadzīgu vai vēl pagaidām nevajadzīgu dzelzi.
Man pašam pieder veloserviss tāpēc zinu ko rakstu. Neprasu jau katram klientam viņa vārdu un uzvārdu, tāpat kā nevaru apgalvot, ka viņš nav šo stāstu izdomājis (lai gan neredzu arī nekādu iemeslu viņam to darīt). Konkrētais gadījums bija pirms divām sezonām un toreiz 2 lati (tāpat kā šodien) bija ļoti normāla nauda par troses mainīšanu un pieregulēšanu. Darbs 10. minūtēm, materiālu izmaksas nesastāda ne ceturto daļu no tās summas. Varbūt ka Rīgā tās cenas ir citas, jo īres maksas noteikti ir 10 reižu lielākas kā man, bet tāpēc jau nesākšu šķirot klientus pēc maka biezuma vai dislokācijas vietas.

Šis stāsts ir pilnīgi tād pats, kā stāsts par iecienīto autoservisu, vai iecienīto datortehniķi utt.
Ja klients šķiet maksātspējīgs, tad gadās ka tiek paprasīta samaksa mazliet vairāk,nekā vajadzētu… Kad klients kļūst par pastāvīgo, tad nu tiek piemērotas atlaides, un maksa par pakalpojumu sarūk. Paiet laiks (gads, divi, trīs) un kad klientam radusies uzticība, tad atkal sāk parādīties brīnumi…
Te nu es teiktu, ka ja meistaram ir standarta cenas (par gabaldarbu vai darba stundu) tad jautājumiem par to kāpēc tik daudz jāmaksā, nevajadzētu būt.
Vēl viens novērojums par velo-servisiem: Daļa no velo meistariem paši protams brauc gonkās vai arī remontē komandu velosipēdus, vai arī dzīvo veikalā (un apgrozās starp velosipēdiem kuru cena sākas no 1000 LVL)… Tad nu cilvēkam dzīvojot tāda vidē, rodas pilnīgi normāls iespaids, ka ja kaut kas nestrādā - jāmaina, un viss. Priekš kam pievīlēt kasetes zobratus (čakaris + garantijas par rezultātu nekādas), ja var uzmest jaunu kaseti un brauc!
Arī autoservisos ir tāds pats princips (piem.: auto bremžu disku neviens Tev nevirpos - vieglāk uzlikt jaunu… un maksā tikai).
Vienīgais ko varu ieteikt - drosmīgāk vaicāt meistaram: - kāpēc Tas maksā TIK un CIK laika un detaļu tam visam vajag…

Par ko vispār satraukums? Notikusi 1M EUR naudas balvas piešķiršana nominācijā “LABĀKAIS velomeistars 2009” un rezultāti tiek apstrīdēti?

Nē, vispār tēma kā tāda ir interesanta.
Nav jau vērts runāt, varbūt, par konkrētām personām. Bet par to, ka klients nesaprot, bet pārdevējs (meistars) izmanto to. Man jau arī šķiet, ka ir daži braucēji, kuri paši roku klāt neliek un saprot tikai riepas piepumpēt. Tādiem tad arī var sastāstīt visu ko.
Pašam ir gadījies kādreiz skraidīt ar neveiksmīgi nobrauktu XT kaseti, kurai 1 zobrats pārlec, bet pārējie ir daudz maz ok. Un visi kā viens neparakstījās uz vīlēšanu. Kad atsevišķa zobrata meklējumi beidzās neveiksmīgi, tad ieteica pirkt jaunu kaseti. Tagad pašam vīle mājās.

Nav slikti, ka padalās ar reālu stāstu no dzīves, tas nemaz nav slikti! Teorijai ir grāmatas, forumi ir pieredzes apmaiņai, sarunām, tā ka topiks ir varbūt neīstajā tēmā, bet es pieredzi uzzināju, protams, tas nepārsteidz, taču dod papildus bruņojumu man, kad nākošreiz būs runa ar meistariem. Arī šajā svētdienā pārcilāju prātā savas (kā klienta) muļķības un nosolījos tās neatkārtot

[quote=Atis]
Pašam ir gadījies kādreiz skraidīt ar neveiksmīgi nobrauktu XT kaseti, kurai 1 zobrats pārlec, bet pārējie ir daudz maz ok. Un visi kā viens neparakstījās uz vīlēšanu. Kad atsevišķa zobrata meklējumi beidzās neveiksmīgi, tad ieteica pirkt jaunu kaseti. Tagad pašam vīle mājās.[/quote]
Tieši tā, Ati! Arī es šo pašu esmu izbaudījis - veikalu ieteikums viens - jāpērk kasete. palasījos XC.LV forumā gudras lietas, un pēc vīlēšanas nobraucu sezonu līdz galam.
Vīlīšu komplekts Maksimā maksā 2 LVL, bet kasete…

Nu jau gan atradāt ko apspriest pie tēmas par klientu app****u - kasetes vīlēšana.

Ja kasete pa lielam ir nobraukta, tad tā IR nobraukta. Un ir tikai normāli, ka servisā neviens Jums viņu nevīlēs.

Ja kasete nobraukta, tad jāmaina viss velosipēds… nav ko čakarēties :D

[quote=raiter]Tieši tā, Ati! Arī es šo pašu esmu izbaudījis - veikalu ieteikums viens - jāpērk kasete. palasījos XC.LV forumā gudras lietas, un pēc vīlēšanas nobraucu sezonu līdz galam.
Vīlīšu komplekts Maksimā maksā 2 LVL, bet kasete…[/quote]
Vīlīšu komplekts par 2 Ls, jādomā, ātri nolietosies. Būvniecības veikalos K-Rauta, Centrex (vairs nav?) ir zviedru vīles (vismaz tāda uzlīme) par apm. 3 Ls gab. Ilgspēlējošās, un kāts plaukstai ērts. Pietiek ar divām - apaļo un plakano. Ja vēl apgādājas ar urbjmašīnā iestiprināmo slīpējamo “cilindrīti”, tad var tikt klāt gandrīz visiem zobiem, kas piekniedēti pie zirnekļa.

Normālā servisā nav pienākums vīlēt kasetes. Parēķiniet, cik daudz laika tas aizņem un sareiziniet ar h likmi. Nebūs nekāds lētais prieks un rezultāts arī apšaubāms. Paši, protams, var darīt kā grib, bet no pieredzes saku, ka jauns ir jauns un tāds tas būs vienmēr.

Un ja nu kādam nebūs slinkums parēķināt un šeit ierakstīt?

ERAF naudiņas projektos, kas tagad Latvijas darba tirgū skaitās ļoti labi apmaksāti projekti, stundas darba likmes ir šādas:

• projekta izpildītājs (zinātnes tehniskais personāls, zinātni apkalpojošais personāls) līdz 8 Ls/h
  • zinātniskais personāls (ar zinātnisko grādu, atbildīgs par projekta rezultātu sasniegšanu) līdz 10 Ls/h
  • zinātniskais vadītājs līdz 13 Ls/h

20+ Ls vērtu dārgā gala kaseti pa pusstundu var izjaukt, apvīlēt un salikt uz labāko. Tātad 40 Ls/h, kas 40/8=5 reizes pārsniedz ERAF apmaksu - ja vīlē darbonis bez zinātniskā grāda:) Citādi tikai 4 reizes.
Bez tam, pērkot jaunu, jūs maksājiet PVN valstij, kuras nekompetence naudas sadalē regulāri tiek atspoguļota visos medijos, par izšķērdēšanu un krāpnieciskām shēmām nemaz nerunājot.

P.S. Tie, kuri uzskata par vajadzīgu, var ar precīzākiem aprēķiniem šīs 5 un 4 reizes mazliet samazināt…

[quote=Ansis]
Bez tam, pērkot jaunu, jūs maksājiet PVN valstij, kuras nekompetence naudas sadalē regulāri tiek atspoguļota visos medijos, par izšķērdēšanu un krāpnieciskām shēmām nemaz nerunājot.

.[/quote]

Nu, nu kopš kura laika servisa darba maksa netiek aplikta ar PVN?
Normāli servisā paņems 10 Ls(ar pvn) par kasetes vīlēšanu.

Ja es pats vīlēju, es sevi neaplieku ar PVN.
Es neesmu rakstījis, ta to noteikti vajadzētu darīt servisiem.

Kaseti izvilēt man izdevas ap 10 min mazos zobratiņus, un servisos ar to tiešam nav jānoņemas! Bet ja ir gribešana un varēšana tad pašam to izdarīt ir sikums!
P.s. servisi ir lai taisītu apkopes un lai jaunas spidigas lietas liktu veco vietā!

Un ja nu kādam nebūs slinkums parēķināt un šeit ierakstīt?

ERAF naudiņas projektos, kas tagad Latvijas darba tirgū skaitās ļoti labi apmaksāti projekti, stundas darba likmes ir šādas:

• projekta izpildītājs (zinātnes tehniskais personāls, zinātni apkalpojošais personāls) līdz 8 Ls/h
  • zinātniskais personāls (ar zinātnisko grādu, atbildīgs par projekta rezultātu sasniegšanu) līdz 10 Ls/h
  • zinātniskais vadītājs līdz 13 Ls/h

20+ Ls vērtu dārgā gala kaseti pa pusstundu var izjaukt, apvīlēt un salikt uz labāko. Tātad 40 Ls/h, kas 40/8=5 reizes pārsniedz ERAF apmaksu - ja vīlē darbonis bez zinātniskā grāda:) Citādi tikai 4 reizes.

P.S. Tie, kuri uzskata par vajadzīgu, var ar precīzākiem aprēķiniem šīs 5 un 4 reizes mazliet samazināt…[/quote]

pec tava rakstishanas stila domaju ka tu pats ari esi deputats vai ari rita agruma esi zaliti sapipejies :D

talant, Ingmārs Līdaka liek tevi sveicināt! ;)