par kedem

:) var tikai vēl reizi uzsvērt, ka tiešām ir ļoti svarīgi, lai tas “pins” jeb nagliņa tiktu iestumta atpakaļ ķēdē tā, lai abās ķēdes pusēs tās gali nāktu laukā pilnīgi perfekti VIENĀDI. neder vienu nanomilimetru mazāk vai vairāk. nu protams, neviens neizmanto nanometru, liekot ķēdi :D :D :D bet uz aci nedrīkst būt nekādas pielaides. un tad iztaisno ķēdi un ar rokām palauz to maigi šķērsvirzienā, it kā mēģinātu braukt ar 3 - 1 vai 1 - 9, lai tā posma ļipiņas mazliet panāk vaļā. ja bail lauzt, iepūt pilīti WD40 un nelauz škērseniski, bet mēģini ielocīt savienoto posmu - ja galīgi nelokās, pins nepareizi iebakstīts. principā tagad pateikts tiešām viss. uzrakstīt to bija ilgāk, nekā savienot ķēdi… veiksmi!

Varu piebilst, ka nekad neesmu īpaši lietojis to speciālo savienojuma “pinu”, jaucu vaļā jebkuru, un lieku to pašu atpakaļ. NEKAD nav bijušas problēmas. P.S. Ja kādās ķēžu atsauksmēs tiek komentēts, ka ķēde pārtrūkst, tad salicējs nemāk savu darbu. Ķēdes pašas netrūkst. Ok, Maximas ķēdes trūkst gan, bet ne par to stāsts, vai ne?

ari dura ace kedes plist…atkarigs ka izmanto:)

Vai kāds nav braucis ar titāna ķēdi? Ja ir, kādas atsauksmes?

Tās ir visai dārgas ķēdes, bet ja jau var atļauties Žurku Karaļa (Chris King) rumbas, tad kāpēc gan ne arī titāna ķēdi… piemēram:

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=5157

wow… feinšmekerings un velo gourmet pacelts augstākajā līmenī… perversi ;)

starp citu, es arī runāju nevis par savienojuma pinu - nu to pats nekad neesmu izmantojis, bet, sakot “savienojuma pins”, domāju to pinu, kas dotajā mirklī tiek savienots. :)) eee ķēdes, man šķiet, trūkst nevis tāpēc, ka ir nemākulīgi savienotas (arī gadās, bet retāk) - bet uz to laiku, kad ir tā krietni palietotas, un pie milzīgas slodzes, kad tiek mazā pārnesumā riktīgi spiests pret stāvu kalnu. tad ir TRINKŠ un stumies mājās… vai velc laukā chaintoolu, ja esi bijis tālredzīgs :D

Pavisam vienkārši izsakoties, drusku palauz (ar rokām) to ķēdi SĀNISKI tai vietā, kur ir tas ciešais posms. Šurpu turpu - un viss kaŗtībā :)

Mazā pārnesumā (26-34) lielas slodzes nebūs, jo saķere zudīs pirmā, jeb tu ar “mazs” domā 44-11?

Jebkurā gadījumā, TRINKŠ ir pieredzēts tikai pārslēgšanās brīdī, tiesa, vēlams pret kalnu, kad riskantā ķēdes vieta ir tieši uz zobratiem. Tad ir papildus lauziens. Ar stiepi vien ķēdi saraut ir pagrūti.

man pēdējās divas reizes (1 reiz paša, otrreiz bračkas ričukam) :DD ir bijušas pret ļoti stāvu kalnu mazā pārnesumā… nu ne smieklīgi mazā, bet kādā 36 priekšā un 24 mugurā. smieklīgi 26-34 vispār nevar izmantot man šķiet…

Sosezon man kkeede ir pliisusi divas reizes, un domaaju, ka abas reizes manas passas vainas deel, izveeloties neepareizo paarnesumu, keede dabuu vienreiz LAUZIENU, otrreiz, un naakamajaa reizee pret kalnu Trrrrr…
P.S. - Viena LX , otra ROLOFF , un abaam nodilums ( stiepums ) normas robezzaas! Taa luuk…
REZUME: domaajam ko daram un Mekleejam sev optimaalos paarnesumus!

Ja nemaldos 7701 izturība ir 1,5 t, ar cilvēka radīto spēku ķēdi saraut nav IESPĒJAMS!!!
Visas “sarautās” ķēdes ir vienkārši atvērušies posmi, un tur nav jāvaino ražotājs, bet gan cilvēks kurš šo ķēdi ir uzlicis uz velo.
Kopš parādijās Shimano ķēdes ar “buļļa acs” kniedējumu, tieši šīs ķēdes ļoti bieži “atvērās”, ja kniedējot netika izmantots speciālais pins. Es parasti ļoti rūpīgi ar divu āmuru palīdzību apstrādāju kniedi ( ja nelietoju spec.pinu), pagaidām neviena ķēde nav pievīlusi.

Precīzi. Ķēdes toolis + divi āmuri ir pareizais instrumentu komplekts veiksmīgai ķēdes savienošanai, kas rezultējas bezbēdīgā ātrumu slēdzelēšanā visā ķēdes kalpošanas laikā.
Parastā pina kniedējums, atverot ķēdi, tiek deformēts un - lai cik rūpīgi savienotu ķēdi - tāds paliks arī pēc savienošanas. Šajā brīdī talkā nāk katra smalkmehāniķa iemīļotākais instruments āmurs, ar kura palīdzību kniedējumu var pietiekami labi atjaunot. ;) Vienīgi ieteiktu vispirms atjaunot konkrētā ķēdes posma kustīgumu, kā aprakstīts augstāk, jo pēc atkniedēšanas iekustināt ķēdi var būt ļoti grūti.

Visiem (pietiekami daudziem) velo, kam esmu šādi montējis ķēdi, tā atveras tikai ar instrumenta palīdzību. Patvaļīgi - nekad, pat lietojot neatļautās kombinācijas bezfilmas brīžos.

Līdz šai vasarai nebiju sarāvis nevienu ķēdi. Šosezon pārtrūka divas svaigas ķēdes pēc kārtas. Pirmajā reizē nepievērsu uzmanību, norakstot to uz savu nevīžību savienojot, otrajā reizē nobrīnījos, tomēr secināju, ka mans savienojums nav bijis pie vainas.
Bet kad pārtrūka nule uzlikta trešā, pavisam jaunā, pielēca, ka iemesls jāmeklē kur citur.
Izrādījās, ka pie vainas vidējais zobrats, kuram kaut kādā veidā noliecies viens no zobiem. Pie kam braucot nekādu sliktu sajūtu vai aizdomu nebija (esmu ļoti piekasīgs uz jebkuru čarkstoņu, ķeršanos vai tml). Ķēde tajā vietā vis skaisti neuzgūlās zobratam, bet gan atbalstījās ar posma maliņu uz noliektā zoba gala. Un šeit nu tonnas, kuras jāpiekarina ķēdei lai tā pārtrūktu, vairs nav vajadzīgas. Pie noteiktas (un nepavisam ne stulbas)pārnesumu kombinācijas ķēde gluži vienkārši tiek pārlauzta. Tā kā uzmaniet ne tikai ķēdes kniedējumu, bet reizi pa reizei pārbaudiet zobratu stāvokli.

cik zinu ka lielu dalu no kedes cenas nosaka to pinu atkniedesanas veids,pina gals varbut gluds,varbut divas malas atsistas,varbut visas cetras puses atsistas,utt…cerams ka izsakos daudzmaz saprotami.tas ari nosaka kedes izturibu. kedem virs 10 ls ir pins kura abi gali ir gludi (nav atkniedeti) tas ari ir tas kurs jaizspiez,ja spiez ara kadu citu pinu tad ta kniedejums tiek bojats,un tas ir kedes vajais posms,ta vieta iesaku likt specialos pinus,kuri ir nolauzami pec iespiesanas un maxa ap 1 ls,vai ari izmantot divus amurus,kas aiznem laiku un nervus.tapec sram piedava power link…tas ir par shimano kedem…

dalisos sava pieredze,pats sev lietoju sram savienojuma posmu,atri,erti,kad velies to izmazgat,pec riktigas dublu gonkas!!!