Novatec rumbas - ka nomainit gultnjus?

Heisaa,

Ir 3 gadus nobraukta Novatec pakalejaa rumba. nu kadas 15 shtukas kilometru.
Gultnji juutami bez elljas palikushi… pasmagi iet.

Biski pajaucu, bet jutami instrumentu pietruukst. Ko ieteiksiet?

Lidz shim pats esmu vecaas rumbas apkopis. Galigs tejkanna neesmu :)

G

1kārt, vārds ekspertiem, vai Novatec ar 3 gadu stāžu ir vērts remontēt. Esmu dzirdējis, ka viņiem sunīšu / brīvrumbas resurss neesot no iespaidīgākajiem.
Pats ar tādu braucu 4. sezonu, un vienīgais remonts bija kā reizi gultņa nomaiņa pašā lietošanās sākumā.

Ja tomēr remontēt, tad gultni, kas ir rumbas korpusā, ārā var dabūt, izsitot pašu asi, jo rumbas asi fiksē iepresētie gultņi - katrs savā pusē. Ja sliktais gultnis ir brīvumbā, tad, iespējams, jāņem talkā instruments līdzīgs šim http://www.skrab.lv/?area=products&item=445 . Jaunā gultņa iepresēšana notiek atkal vai nu ar atbilstošu štrumentu vai ļoti uzmanīgu iesišanu.
Gultņi ir standarta - šķiet, 6001, dabūjami visos sakarīgos gultņu veikalos.

Veiksmi!

ja sūdzību par brīvrumbu nav, tad tik uz priekšu.
es teiktu, ka ļoti uzmanīga iesišana ir ok. tikai vajag trubiņu, lai sistu pa gultņa ārpusi.
par gultņiem nav vērts maksāt vairāk kā 2.50 par 1 gab, ja kas.

varu dabūt 6001 gultņus pa ~1,5Ls, SKF ražojums, galvastiesu labāki par FAG, INA, Craft, Asahi vai citiem latvijā atrodamajiem japāņu mēsliem.

Sudzibu nav. Britinju atpakalj pamaniju ka brivrumba taa pasmagi iet. Tiri pec skanjas. Tir-Tir-Tirrrr.
Iznjemu ratu un konstateeju ka gultnji ari sudigi griezhas.

Paproveshu vakaraa to asi izsist araa.

galvastiesu toč nav, un japāņu gultņi it nemaz nav slikti. bet cena ļoti laba.

Kadi butu ieteicami gultnju veikali?
Ikdiena gultnjus neperku :)

Drosi vien butu jauki piebraucami ar sab trans. Ibo velo patreiz nav aktuals, izjaukts :)

1. paņem no airava.
  2. FAG (hehe) pie Salu tilta. pastaigājies pāris kvartālus pusdienslaikā.

taisi jaunu tēmu!

jebkura veida gultņus vari meklēt pie manis, gasha jau ir salasījis pasūtījumu 10 gultņiem, gan rumbām, gan monoblokam, gan rāmim (FS). 6001-2RSH maksā Ls 1,89

Airavs - lokālais gulņu karalis! :)
Pirmklasīgs serviss: gan palīdzēja atrast nepieciešamos izmērus pēc aptuvenas informācijas, gan visu operatīvi sagādāja. Protams, cenas stipri draudzīgākas, kā veikalā, par to pašu SKF kvalitāti, kura runā pati par sevi.
Iesaku visiem!

es arī iesaku, rādās ka braucieni uz gulņu veikalu aiziet pagātnē.

šodien atklājām ka gultņi CrosMax ratiem nav nekas neiespējams.

liels PALDIES par to! :)

Izlasiju šos rakstus nopirku 6001 gultņus, īstenībā Novatec pakalējai rumbai jāpērk ir 6000 un 6200 gultņi.
Varbūt kādam noder.

Tu pērc gultņus neapskatoties Novatec lapā attiecīgajam modelim kādi gultņi ir iekšā? Way to go!
Ir Novatec rumbas kurās aizmugurē ir vienādi gultņi, ir tādas, kur dažādi. Nav viens gultnis visām Novatec/Joytec rumbām.