[quote=egils13]Es nerunāju par pieejamību, bet gan par publicitāti. piekrītu, ka velosports ir dārgāks un mazāk pieejams par skriešanu, bet tas netraucē SEBos uz katru posmu pulcēt 2000+ dalībniekus. tātad - riteņbraukšana ir mazāk pieejama, bet ne mazāk populāra :)
Delfin, no skatītāju viedokļa grupas brauciens ir daudz interesantāks par ITT. Vot uztaisīt starptautiskus šosejas mačus pilsētas centrā (kaut ko līdzīgu Nordea maratona maršrutam) - tas būtu kaut kas :) žēl, ka šogad nenotiks Rigas GrandPrix, es jau plānoju doties uz Siguldu skatīties, kā lielie vīri min serpantīnā.
un par skriešanu: piekrītu, ka trenēties skriešanā ir vieglāk, jo treniņš aizņem mazāk laika (ja grib noskriet pusmaratonu, pilnīgi pietiktu ar 2 stundām nedēļā (3x20min darba dienās un 60 min brīvdienās), bet ja grib braukt MTB maratonu (50-60 km), treniņiem jāvelta vismaz 8-9 stundas (3x90min darba dienās un 4 stundas brīvdienās). tikai jāatceras, ka skriešana pa asfaltu ir diezgan kaitīga (celīšus var viens divi nobeigt), bet Rīgas mežos pilns ar suņiem, kas labprāt paskrien pakaļ.[/quote]
Nu nezinu. Nepiekriitu par laiku. Es velo maratoniem negatavojos - lai nobrauktu tos nieka 50 pilniigi pietiek ar to, ko noskrienu. laiks liidz ar to aiziet tik pat.
Un veel - skrieshanu pa asfaltu nav kaitiiga. Celiishus nobeidz jebkura nesameeriiga slodze. (arii velo piemeeram)
Es ar sāku ar velo par Ls 156, jau daudzas sezonas lietotu, iesākumam lai saprastu kas ir MTB pietiek…
Gribētos jau lai Rīgas velomaratons iet caur pilsētas centru nevis pa nomali, tas būtu daudz interesantāk kā dalībniekiem, tā arī skatītājiem, bet laikam jau tā ir utopija…
egils13
Es kā reklāmai un mārketingam tuvu stāvošs cilvēks varu sniegt vienkāršu matemātisku patiesību.
Nordea nopērk reklāmu par X latiem, lai tas bankai būtu interesanti, šim X vajadzētu iekļauties plānotajā rekl.budžetā un “patiesā” cena par šo pakalpojumu (reklāma pret auditoriju) būtu daudz augstāka (ja to realizētu vienkārši pērkot reklāmu mēdijos). Tiktāl viss ir vienkārši. Marketinga ekvilibristika sākas realizācijā, jo ir nepieciešams starta kapitāls, kurš ar kārtu pārsniedz rezultāta izdevumus pēc “galu savilkšanas”. Nezinot līguma nosacījumus varētu pieņemt ka Nordea arī veic šo riska “piesedzēja” funkciju. Nevaru iedomāties nevienu SIA, kurš finansiāli varētu veikt ko līdzīgu. Pasākums tiek organizēts jau vismaz gadu iepriekš, un ne jau virtuāli, bet par reālu naudu, tādejādi “iesaldējot” ievērojamu žūksni. Savukārt kur nauda, tur mediji … (manuprāt komentāri lieki). Mūsu organizētos velopasākumus no Nordea maratona šķir nieka divas nulles budžeta cipara galā.
p.s. mēs preses relīzes par saviem pasākumiem nosūtam veselai virknei mēdiju, publicētas tiek 10-20% no tām.
…akmentiņš pareizajā laukā…TV darbiniekiem nav ko darīt - budžets ‘‘sasējis’’ rokas! …,bet nevajag jau tik zemu krist! …var tak ielēkt autiņā un nepilnas pusstundas laikā patīkami pavadīt laiku un vēl iegūt reportāžu (…es laikam gan nepareizajā forumā to pieminu - jo šis te domāts TV darbiniekiem un presei… :)). Te piem. ir viņuprāt ‘‘interesantie’’ pasākumi: http://www.ltvsports.lv/sportsltv.htm
…nu MTB redzējāt?..
Mani personīgi ar besī ārā Itālijas čempis basī, Eiropas čempis zemūdens daiļvingrošanā vai kā kārtējā ķīniete pacēlusi tik un tik kg…,lai gan esmu sportiski orientēts un šīs ziņas skatos obligāti un vienmēr. Nu patiešām ,vai tad ir jābūt žurnālistikas guru, lai arī TV redzētu vnk, smuku repo par svētdienas nogali …nu piem Siguldā…vai Smiltenē. Vajag taču rādīt ko varam un mākam un arī daudziem ļoooti interesanto, nevis sūdīgu regbiju, zirgu manēžas pasākumu vai ķegļus Piņķos (negribēju nevienu aizskart personīgi)
Bet vispār ņemu pie sirds- Nordea maratonam var Vanšu tiltu uz pus dienu slēgt pat, nerunājot par pusi Rīgas, a RV pat par katru sīkāko nomales šķērsielu bezmaz jālūdzas…
Nerunājot par to, ka tiešām kaut kāds kērlings (piedodiet, ja kādu aizvainoju) Šanhajā ir nozīmīgāks kā mūsu vietējie MTB pasākumi :(
Bez jau pieminētā finansējuma trūkuma (mūsu velopasākumu organizētājiem nevar pārmest to, ka viņi nevar atļauties tādu pasākuma budžetu, kā Nordea), manuprāt, ir arī pamatīgs “politiskās gribas” trūkums. ja Rīgas dome izvirzītu mērķi: katru gadu viens liels un prestižs velopasākums Rīgas centrā, atrastos gan rīkot gribētāji, gan nauda. bet pašlaik tiešām vairāk izskatās pēc pakalpojuma sniegšanas - “atkal tas Japiņš ar savu velopraidu, vajag kādu nomaļāku vietu ierādīt, lai ir miers”…
ko var ņemties- maratons tas ir pavisam cits līmenis. Paskataties lielo maratonu (Ņujorkas, Bostonas, Londonas) mērogu- nevienas velosacensības ar tiem nav salīdzināmas.
Un par masveidību- domāju , ka futbols un basketbols tāpat iekabina, pat nerunājot par profesionālās riteņbraukšanas līmeni Latvijā…
Tikpat labi orientēšanās sporta entuziasti varētu izdomāt, ka magnētam par maz publicitātes un visi pēc kārtas bombardēt medijus - manuprāt patizli.
P.S. pēc manām domām SEBiem publicitātes atliku likām- zina visi kam interesē un pat tie, kam neinteresē.