Sekojoša slimības vēsture:
Viens vecs velo godam kalpoja 10 gadus (svētdienas izbraucieniem līdz Jūrmalai un atpakaļ), līdz pērn sadomāju ar to nobraukt kadu sebu un arī citas sacensības. Protams, uzreiz nācās šo to nomainīt (troses, aizmugurējo kaseti un pārslēdzēju, ķēdi, monobloku), taču sacensībās joprojām bija problēma priekšā ieslēgt 3(lielo) zobratu. Naimainīju arī prikšējo pārslēdzēju. Slēgties slēdzās, bet sacensībās parādījās jauna problēma, ķēde sāka krist pāri lielajam zobratam. Aizvedu uz servisu, tur viss normalī, bet pēdējā sebā 3 reizes ķēd nost.
Palasījos netā par priekšejā pārslēdzēja regulēšanu un sapratu ka viņš man stāv par augstu. Meģināju nolaist zemāk (kā instrukcijā teikts 2mm virs lielā zobrata), bet šādā augstumā ieslēdzot 3 robu pārslēdzēja iekšējā apakšejā mala strīķejas pret 2. zubratu!
Zobrati man 24-34-42 (shimano dula sis), pārslēdzējs Shimano Altus. Vai varētu būt ka šāda kombinacija kopā nestrādā?
Vēl servisā tika izteikta hipotēze ka monobloks ir par garu un zobrati atrodas par tālu no pārslēdzēja.
man ar shis tas tapa skaidrs, nesen nomainiju monobloku un knapi knapi kjeede uzkaapj uz lielo zobratu priekshaa (48zobi), parsleedzot viegliiteem jaminas apm 5-10 aplji, kameer uzkaapj uz lielaa zobrata (meeginaaju reguleet paarsleedzeeju, tik un taa nesleedzaas). Tagad sapratu, ka klanis vairaak jauzdzen uz monobloka, jo pirms tam vinji nebija vienaadi uzdziiti, nesaprastams kapeec, uzdzinu abas puses vienaadi, tagad tapa skaidrs.
kašķis, pirmaa doma ir ka vaina ir reguleeshanaa (2/3 no tiem kas atnaak ar shaadu suudziibu, viss atrisinaas ar reguleeshanu).
Parasti, ja uzsleedzot uz lielaa, paarsleedzeejs striikjee pret videejo zobratu, tad paarsleedzeejs ir domaats klanjiem ar 48z lielaa zobrata klanju sisteemu.
Gadijumaa ja monobloks ir par garu, tad vel nav redzeets ka mestu paari lielajam zobratam…
Vel reti ir varianti, ka paarsleedzeejs ir shkjiibs (vai uzlikts shkjiibi), bet taa gadaas ljooti reti.
Laurelz, kaa to saprast - uzdziit vienaadi? Klanji vai nu ir virsuu, vai nav.
Pievēršam uzmanību zobratiem (24-34-42), normāli būtu (24-34-46) vai (22-32-44), tad pārslēdzējs neķertos aiz vid.zobrata.
Nevajag nekādu bildi, pārslēdzējs ir jāpaceļ augstāk un viss darbosies!!!
A Vanags - man ir 4 kantes monobloks (nedaudz koniski ass gali), kad njeemu nost klanjus, vienu puse bija virsuu uzdziita par paris mm vairaak. Tachu liekot atpakalj abas puses pievilku vienaadi, liidz ar to zobrati atrodas nedaudz talaak no paarsleedzeeja, taapeec nesleedzas tik raiti uz lielo zobratu.
[quote=LOOK]Pievēršam uzmanību zobratiem (24-34-42), normāli būtu (24-34-46) vai (22-32-44), tad pārslēdzējs neķertos aiz vid.zobrata.
Nevajag nekādu bildi, pārslēdzējs ir jāpaceļ augstāk un viss darbosies!!![/quote]
Ja paceļ augstāk, tad protams nestrīķējas un robā ielikt var, bet vai tas nepapilina risku ķēdes pārkrišanai? Esmu mēģinājis maksimāli ierobežot galējo pozīciju, bet tad atkal parādās problēmas ar ieslēgšanu.
Servisā un braukājot pa pilsētu tā problēma neparādās, bet tikai sacensībās. Pagājušajā sezonā neko pats neregulēju un visu darīju servisos, bet no problēmām īsti vaļa netiku.
Vai pareizi saprotu ka man tas zobratu komplekts ir samērā eksotisks?
Bildi ielikšu vakarā.
Par to garo monobloku versija tika izvirzīta tad, kad bija problēma ar slēgšanos nevis ar ķēdes pārkrišanu.
Citā servisā izvirzīja hipotēzi ka lielajam zobratam ir nodiluši tie izvirzījumi, kuri uzķer ķēdi. Tā varētu būt taisnība, jo vizuāli aplūkojot tiešam tur nekas dižs nav palicis. Vai tos var restaurēt vai jāņem jauni klaņi (manam modelim zobratus atsevišķi nomainīt nevar)
Nu visu esi izdarijis godam, atliek tik vienas aizdomas, ka tiesham ir nodilushi celej zobi priekshas zobratam, jo velo gana vecs tev un bilde zobrats izskatas gana bedigs!!! ar sledzi var panakt ka tjedi uzmet uz augshu piespiedu karta, tachu tas izradas jau par daudz un sak mest pari tjedi! Un ja jau esi nomainijis tjedi kaseti un tt. tad nenaks par skadi nomainit klanjus lai neizstaipitu jaunos guvumus !!!