Problēmas izklāsts:
Bija sūce eļļas pievadā uz aizmugurējo bremžu suportu. Aizstiepu braucamo uz garantijas apkopi Scott velosipēdiem (serviss laikam bija Rīgā, Biķernieku ielā 11). Tas klauns, kurš “laboja” defektu laikam nebija aiztaisījis bremžu kluču sprostu, jo pēc pārsimt metriem viens no lučiem izlidoja ārā, ko pamanīju tikai bremzējot. Aizripinājos atpakaļ, lai saved visu kārtībā - it kā salaboja (ielika citu kluci). Turpmāk sanāca braukt tikai pa vasaru un sausu laiku, un tā kā velo bija jauns un bremzes vēl nepiedilušas, tam, ka aizmugure sliktāk bremzējās, pārāk nepievērsu uzmanību -domāju piedils kluči un būs ok., savukārt tagad man iznāca panēsāties pa lietu un pamanīju, ka aizmugure baigi gaudo un ļoti izteikti nav bremzēšanas jaudas salīdzinājumā kā tas bija sausā laikā. Sapratu, kas kaut kas tomēr nav labi.
Noņēmu suportu un konstatēju, ka viens no bremzēšanas cilindriem ir iesprūdis un nebīdās ārā (vispār nekādas kustības), laikam es to sabeidzu bremzējot brīdī, kad klucis bija izlidojis ārā.
Protams, kā tas SIA “Latvija” ir pieņemts, nekur netā Shimano BR-M485 aizmugurējo suportu kur nopirkt LV neatradu, dīvaini, ka arī ebay bija galīgi apdalīts un bija tik kādi 6 piedāvājumi no kuriem uz SIA “Latvija” bija iespējama piegāde kādiem 2 par diezgan nesamērīgu cenu (apmēram 60 $ + vēl piegādes cena).
Jautājums:
Varbūt kāds, zin vai LV ir Shimano izplatītāji, vai arī kāds normāls serviss, kur varētu mēģināt tās bremzes sataisīt un vai to vispār var sataisīt, vai arī vienk. labāk pirkt jaunu supportu?
Gan jau ka ir remontējams, ja jau visu laiku bija sūdīgas tās bremzes tad jau droši vien bija visu laiku noķīlējis.
Ja ir interese remontēt,padod ziņu.
Nu neesmu baigais meistars un neredzot neko labāk paklusētu, bet no pieredzes varu teikt, ka bieži lai disku bremzes strādātu un negaudotu, pietiek tik vien, kā attaukot, notīrīt rotorus :) Bieži arī meistari servisā to vienkārši ar eļļainām rokām var nogrābstīt ar ko pietiek, lai bremžu nebūtu vispār :)
Ir līdzīga problēma ar priekšējo bremzi un bez nekāda remonta. Viena puse vnk ķīlējas un viss, pat supportam nograuzta maliņa - otras puses cilindrs kompensē šo problēmu un, protams, kad kluči nodiluši, tad tas viss strīķējas pret vienu malu. :(
Piezīme - ja neveicas ar vietējā servisa attrašānu, tad varu ieteikt rakstīt vēstuli angliski uz Shimano. No kompanjona teiktā, SIA “Latvija” darbonīšu iepriekš vienaldzīgā attieksme krasi mainās… (case study nebija tieši ar Shimano saistīts, bet nu bija diezgan jautri)
gan jau ir remontējams, un iesaku pievērst uzmanību mrkey teiktajam, bet jau nu dikti gribas pirkt jaunu suportu, tad liec aiz auss, ka tev der arī jebkuri citi shimano hidraulikas suporti
šo sezon tas noteikti nav noticis (par kluča izkrišnu)pagājušo sezonu es biķernieku ielā diemžēl nestrādāju…ir man shimano suporta rezerves daļas, ir pieejami arī suporti. ja ir interese vari ienākt gan salabosim…
Paskaidrošu sīkāk - supports ir nocentrēts. Problēma ir ar bremžu gājienu darbības laikā - saspiežot bremzes, kluči ar cilindriem nevis no abām pusēm vienmērīgi spiež disku, bet tas notiek tikai no vienas puses - attiecīgi, disks tiek spiests pret supporta malu un tā jau sāk veikt uzlikas funkciju. Pašlaik problēma pēc uzliku nomaiņas ir mazāk jūtama.
To bumbierisss - “remonts” notika kaut kad aizpagājušo sezonu (burtiski pāris nedēļas pēc velo iegādes), tā kā domāju, ka viss ir salabots un problēmas nebūs, servisā strādājošās personas vārdu nenoskaidroju (aceros, ka bija apmēram pusmūža vecuma persona) un precīzu datumu ar nepierakstīju, līdz ar to pierādīt, kas un kad to remontu veica, vairs nevaru (tā teikt, reāli mācamies tikai no savām kļūdām, lai arī bezmaksas padomi ir visur pieejami).
Šobrīd jau velo nodevu remontā cilvēkam, kas man iepriekš caur forumu piedāvāja palīdzību. Cik šobrīd noskaidrojās, tad abas suporta puses nesavienojas vienā eļļas ceļā, jo ir ievietota nepareiza detaļa (“O ring” laikam), līdz ar to bremzējas tikai viena puse, bet uz otro spiediens netiek, lai arī caur atgaisošanas ventili ar kompresoru šo bojāto cilindru bija iespējams bīdīt (cilindrs pats par sevi laikam nav bojāts).
To ka ar bremzēm kas nav kārtībā sākumā braucot man bija grūti pamanīt, jo: 1) kluči bija jauni un kamēr nav piediluši ekscentrs nav liels un bremzēšana kaut kāda jau notiek, 2) uz aizmuguri bremzēšanas jauda nav nepieciešama tik liela kā uz priekšu, līdz ar to bremžu “vājums” ir mazāk jūtams. Ņemot vērā minēto un manu cerību par “bremžu kluču piedilšanu”, problēmu pamanīju tikai tagad, kad jau 2 gadi ir riņķī un uz garantijas apkopi nav ko cerēt (garantija beidzās kur 1,5 mēnešus atpakaļ - škrobe).
Bet visvairāk izbrīna tas, ka Scott servisā, labojot to eļļas sūces defektu un nomontējot/uzmontējot suportu divas reizes pēc kārtas, servisa darbinieks nepamanīja, ka viens cilindrs nestrādā - tāda sajuta, ka man pašam kā mehāniķim jāatrod vaina un ar pirktu jāiebaksta, kas darāms (negribas jau nevienu lamāt, bet par velo tika samaksāta pieklājīga nauda un šādas nolaidības dēļ esmu zaudējis garantijas izmantošanas iespējas).
Paldies Intam, bremzes ir sataisītas, diemžēl suports ar nepareizo detaļu bija deformēts un laida garām eļļu, līdz ar to nācās mainīt visu iekārtu (par to “paldies” Scott servisam).