No velosipēdiem neko daudz nesaprotu, tikai zinu to, ka agrāk patika braukt un tagad vēlos sev iegādāties šādu agregātu.
Rakstu šeit, jo kā nopratu, šeit apgrozās profiņi, tāpēc vēlos uzticēt savu problēmu jums.
Ātrumā mēģināju sameklēt līdzīgu tēmu, bet neatradu.
Budžets ir līdz 150 Ls.
Lietošana - tiks lietots pārsvarā pa pilsētas asfalta ceļiem, bet noteikti gribēšu nomaļākās vietās palietot - pludmalē, mežos.
Jautājumi / info:
Uz kādiem brendiem mest acis šajā cenu kategorijā ?
Apsveru iespēju pirkt lietotu caur ss.lv , tikai nezinu kādu izvēlēties. Pēc kādiem kritērijiem vērtēt, vai tas ir labs vai slikts velo ? Es domāju kvalitātes ziņā, lai neplīst ātri. Pēc skata patīk šis http://www.ss.lv/msg/lv/transport/bycycles/mountain/hpjhg.html bet vai tāds ir ok jūsu skatījumā ?
Nezinu, vai daudz ekstras par šādu cenu varu gribēt, bet pēc loģikas spriežot, amortizatori ir domāti komfortablākai braukšanai, tāpēc manās acīs tas ir pluss ja velo ir šī uzparikte. Ko par to varat sacīt ?
Domāju arī, varbūt, aiziet uz kādu velo veikalu, bet tur droši vien būs milzīga izvēle, man vajadzētu kaut kādus pavedienus, pēc kā filtrēt piedāvājumu.
sveiks:) zinu cilveku kas pardot loti labu velo,kas ir vieglaks,un labak nokomplektets neka šis variants… šo cilvēku var atrast draugos.lv kā Kārlis Kampāns,uzraksti viņam vēstuli.
Nu tādu krodilu kā bildē, nepērc gan. meklē lietotu. Nomainot dažus komponentus, (ķēdi, br klučus, kaseti), varēsi braukt ar baudu,…nu līdzīgi baudai.
galvenais lai ir pareizs izmērs.
Gandrā par 157Ls ir nopērkama Merida MATTS 5-V '11.
Man pašam ir lēta Merida, kas labi iztur visai ātru vizināšanos pa takām, mežiem utt. Dakša, protams, nav laba, plastmasas pedāļi noplīsa pēc sportiski nobrauktiem 200km, bet uzturēšana lēta, astotnieki ratos nemetas …
Ja gribi pirkt SS.lv, tad skaties, lai ražotājs ir atpazīstams un lai konkrētais modelis būt atrodams ražotāju mājas lapā, citādi nopirksi kaut kādu ķīniešu mēslu ar amortizatoriem priekšā un pakaļā, disku bremzēm un vēl nezin ko, bet vienīgā fizkultūra sanāks no velo staipīšanas uz rokām.
Uz kādiem brendiem mest acis šajā cenu kategorijā ?
Katram Brendam ir sava ģeometrija (cik es zinu)!
Par mani, pirmais ričuks bija merida Kalahari 4 - sajūta ka brauc ar pārāk taisnu muguru.
Nopirku un nobraucu 2010 līdz 2011 gadam ieskaitot ziemu, nekas slikts - bremzes V - veida, tikai klucīši jāmaina, Ratus gan ātri nomainīju, aploces un rumbas - mēsls (ieguldīju apmēram 100LVL pārgāju uz Deore sākumu un AlexRim adventure aplocēm bija ok! Ķēde man dīvainā kārtā ilgi turēja un nestiepās! Pārslēdzējus nomainīju - beigās ričuks sanāca uz 250LVL.
Nākamo nopirku Trek - lōti patika ģeometrija it sevišķi G2! :) bet tā ir cita cena! :)
Apsveru iespēju pirkt lietotu caur ss.lv , tikai nezinu kādu izvēlēties. Pēc kādiem kritērijiem vērtēt, vai tas ir labs vai slikts velo ? Es domāju kvalitātes ziņā, lai neplīst ātri. Pēc skata patīk šis http://www.ss.lv/msg/lv/transport/bycycles/mountain/hpjhg.html bet vai tāds ir ok jūsu skatījumā ?
Tavā gadījumā kritēriji ir lai ir dubultās aploces un zināma Shimano pārslēdzēji un protams atbilstoša izmēra! Vēlams ar dokumentiem! uzsveru AR DOKUMENTIEM (pirku čeks vai garantijas talons!
Tevis izvēlētais ričuks, nepērc, pēc tam spļaudīsies!
Nezinu, vai daudz ekstras par šādu cenu varu gribēt, bet pēc loģikas spriežot, amortizatori ir domāti komfortablākai braukšanai, tāpēc manās acīs tas ir pluss ja velo ir šī uzparikte. Ko par to varat sacīt ?
Labāk paņem bez amartizātoriem un vēlāk jau te kāds pa saldām cenām piedāvās, ja gribēsi uzlabot!
Domāju arī, varbūt, aiziet uz kādu velo veikalu, bet tur droši vien būs milzīga izvēle, man vajadzētu kaut kādus pavedienus, pēc kā filtrēt piedāvājumu.
Ja pirkums ir apmēram ap 250LVL tad vajag filtŗēt! Es palasījos te kādu laiku un sāku ko mazliet vairāk saprast! :)
[/quote]
Jāskatās pazīstamas un labas firmas, Giant, Cube, Merida, Focus, Corratec, Trek, Scott, Superior, Cannondale un protams vel citi ! Aprīkojumu Shimano vai sram, nevajag nekadus tur sunride un vel visādi ķīniešu mēsli !
To savu dzelteno neņem gan, un neskaties ar diviem amiņiem, jo par tādu cenu labu nedabūsi ! ;)
Apskaties kuru gribi, ieliec te linku, un tauta pateiks vai vajag !
Ir jauna “KONA” ar garantiju, par skaistu cenu, vien 199 Ls … Deore slēdzis aizmugurē, priekšā ~ alivio, truvativ klaņi, 28 collas, cietā dakša, Hayes MX2 disku bremzes, WTB beņķis, salīdzinoši viegls. Ir tā vērts !
Superīgs velo, ripo un vadās vienkārši burvīgi.
Atšķirībā no foto velosipēdam ir ērtāks un foršāks WTB beņķis.
Atbilstoši tevis pieminētajam velo pielietojumam un budžetam - disku bremzes nav nepieciešamas un pat nav vajadzīgas, jo par Ls 150 komplektā nekas labs nebūs, tāpat var iztikt ar cieto dakšu. Kā bāzi paņem labāku rāmi un riteņus, un tad pēc iespējas, kad pieejami lieki finanšu līdzekļi, maini detaļas - apgreido…tā arī radīsies izpratne, kas ir kas! Protams, seko arī līdzi foruma diskusijām, bieži var atrast kādu labu domu graudu, un laba līmeņa lietotu detaļu…
[quote=sandijslv]Gandrā par 157Ls ir nopērkama Merida MATTS 5-V '11.
Man pašam ir lēta Merida, kas labi iztur visai ātru vizināšanos pa takām, mežiem utt. Dakša, protams, nav laba, plastmasas pedāļi noplīsa pēc sportiski nobrauktiem 200km, bet uzturēšana lēta, astotnieki ratos nemetas …
[/quote]
Labāks par šo Meridu ir STR Breeze 2010. Viss ir labāks, sākot ar dubultajiem aplokiem un beidzot ar metāla pedāļiem, izņemot klaņus.
jau nominos kādus 10 km - sēdeklis pārāk duras dibenā un stūre škiet par zemu, bet šīs lietas tad piekoriģēšu, a tā minas labi.
Īpašnieks teica, ka tas esot vecāks modelis, kas kādreiz baigo naudu maksājis.
Paldies visiem par komentāriem un info / ieteikumiem!