Motoklubi: nodokli «jāpiemēro» arī velosipēdiem...

Dienas Biznesa u.c. masu mediju mājaslapās ir raksti par to, ka motociklisti, sašutuši par transporta nodevu celšanu, un ierosina ar nodevu aplikt arī velo, sniegadēļus un skrituļdēļus utt
Izlasļiju visus murgus, un nonācu pie atziņām, ar kurām sevi un citru nomierināšu, ka velosipēdiem valsts nodevu tik drīz nepiemēros.
Lūk argumenti:

1. Mocis pilnā mērā izmanto valsts autoceļu infrastruktūru, un reāli piesārņo dabu - tātad ir pamats maksāt. Velo nepiesārņo, ceļus izmanto 0.1 % attiecībā pret pārējo transportu.
  2. Atšķirībā no močiem, velo utt netiek reģistrēti CSDD, tiem nav numuru, nav saimnieku identifikācija utt. Līdz ar to kaut kādas nodevas ievišana bez velo reģistrācijas ir utopiska.
    Saprotu baikeru (un viņu maku) sāpi, taču cerams šī problēma mums velo-pēdistiem ies secen…

Nu secen gluzi neiet - uz velomaratoniem ne vienmer brauksi ar velo un to tomer nakas vest uz/no pasakuma ;)

Vai, cik jauks, tīri latvisks gājiens - ja uzbrūk naidnieks, tad nevis sauc kaimiņus palīgā aizstāvēties, bet gan parāda naidniekam, lai nosvilina kaimiņa sētu arī :)))
Nē, nu es jau saprotu, ka tas bija domāts kā sarkasms, bet mūsu gudrie tak nesaprot tādus smalkus mājienus, apliks ar’ visu, no hokejnūjām līdz erotiskiem sapņiem…

Baikeri pieraksta pilnas avīzes ar uzsaucienu - aplieciet ar nodokli velo, slidas un hokejnūjas. Un tas tiešām ir sarkasms, tās ir emocijas, un pilnīgi nevietā.
Man arī nodevas palielinājums ir sāpgs (jo auto masa ir paliela, un sliktākais - trekno gadu mantojumā ģimenei ir veseli divi). Bet tāpec taču es neskeirnu uz ielas, un nesaku, lai apleikar nodokli bērnu ratiņus un skritulenes.
Sliktākais no sarkasma - valdības vīri saklausīsie un teiks: “Eu, bet tomēr kā tur ar tiem velosipēdiem? Varbūt tad tomēr arī var kādu miljonu no tiem izspiest…”.
P.S. Tomēr visu cieņu valsts ekonomistiem. Novēlu salāpīt musu budžetu.

divritenis izejot no mūsu likumdošanas (ceļu satiksmes noteikumi, ceļu satiksmes likums) nav transportlīdzeklis, ar visām no izrietošajām sekām (nodokļi, teh. paskates utt.)

Vai tu nekļūdies ? Velosipēds nav MEHĀNISKAIS transporta līdzeklis

Otra Latvieshu ipatniiba, vairaak intereseeties par kaski nekaa par lietas butiibu.
Man patika taa vakardienas vai aizvakardienas aviiize kur vaks bija ar 20 laucinjiem noklaats un katra bija ielikts kaadu nodokli palielinas vai ieviesiii.
Bet taa Latvieshiem vajag - lai ruudas - noveelu lai nepartraukti nodokli celjas!

Vai tu nekļūdies ? Velosipēds nav MEHĀNISKAIS transporta līdzeklis[/quote]nu drusciņ neprecīzi izteicos, bet es domāju, ka visi saparata ko es gribēju pateikt

runāt jau var gudri un mest akmeņus vēl tālāk svešos dārziņos, bet aizmirsāt galveno atšķirību starp velo un moci - velo ir HUMAN POWERED devaiss, respektīvi tas NAV motorizēts. savukārt moči ir ar normālu dzinēju, daži eksemplāri ir pat tik jaudīgi, ka spēj aizlaist pie dieviem ne tikai pašu stūrētāju, bet arī citus pa ceļam pagadījušos tautiešus.
es atbalstu progresīvo nodokli močiem un mašīnām, ja tas ir pamatots - ekoloģiskie standarti, dzinēja tilpums, utt. galu galā savu dārziņu piegānam.

Kašķis nav… vismaz tik ilgi, kamēr mūsu alumīnija un karbona rumakus nesāk pielīdzināt dzelzs kvadrām, un attiecīgi likt par to maksāt :)

Velosipēdu reģistracijas sistemu neizveidoja pat baisajos sovoka laikos. Vienu brīdi jau ņēmās, miliči pat ķēra puiseļus, kam nebija pie velosipeda numuru un velosipedistu apliecības. Vainīgajiem tika dusmīgi kratīts ar pirkstu. Paši veļuki tāpat netika reģistrēti. Visa tā ākstīsanas ilga apmēram gadu, tad nomira savā nāvē. Nedomāju, ka šādu uzskaiti izdotos izveidot šajā bardakā un šajos ekonomiskajos apstākļos. Bet bez uzskaites, kādi vēl nodokļi?

Nu, sliktākajā gadījumā gudrās galvas var piemērot kādu nodokli pie velosipēda pirkšanas (līdzīgi kā dabas resursu nodokli sadzīves tehnikai). Ieganstu jau vienmēr var izdomāt.

Pilnai Laimei Laikam-trūkst tikkai ----MAKSAS VELLOCELIŅI--Rubbika būvētais -Rumbula -Dārziņi-jau laimīgi aizaudzis-
                                                                AU tfu VELLOBĀŅI-smaidiņus nelikt......

Kur iekasēs piepirkšanas? Latgalītes tirgū, vai Viļņas supermārketā? Tad es braukāšu ar vectēva Erenpreisu (par kuru nodokļus nomaksāja vēl 1938. gadā)

Motocikliem piemērotais nodoklis ir paredzēts ceļu infrastruktūras uzturēšanai. To motocikli izmanto 4 mēnešus gadā (stipri mazāk kā auto) to masa un iespaids uz ceļu segumu ir stipri mazāks nekā auto (atsevišķi varētu runāt par smagajiem kruīzu močiem), bet nodeva ir pielīdzināma auto. Tādēļ par loģiku šajos lēmumos ir grūti runāt. No tā secinājums ja gribēs tad uzliks nodevu arī uz velo un bērnu ratiņiem juridiski pat necentīsies to korekti nostrādāk. Saeima ir pieņēmusi tik daudz jurisdiski nihilistiskus lēmums aizsedzoties ar krīzi, ka visiem vienalga, ja būs vēl viens.
Principā xc cienītajiem nav ko lieki uztraukties velo var nopirkt neLatvijā un nezvai kāds dzenāsies pa meža takām un pagalmiem velo mīļotājam pakaļ (ar bērnu ratiņiem gan var būt problēmas:) )
Diemžēl starp motociklistiem dzirdēts viedoklis - numuri gaisā un noķeriet mani.

db.lv rakstīts, ka būs tomēr tikai 24 Ls. Es arī uzskatu, ka iepriekšējie skaitļi bija krietni pārspīlēti, jo motocikls tiešām ir krietni mazāks ceļu deldētājs nekā automašīna. Es, piemēram, šogad tikai 1000 km nobraucu.

So video vajadzetu valdibniekiem aizsutit… lai paskatas uz sevi no malas :D

http://www.youtube.com/watch?v=THJCBPZEFbI

Tikai ne erotiskos sapņus !!! :D

Turpat arī tika minēts,ka ar nodokli vajag aplikt izelpoto gaisu. Nu veči (velobraucēji) ,kas Jums humora izjūta galīgi mīnusos? (!)

ha, no daža laba velo zagļu nīdēja ir dzirdētas runas par velo reģistrēšanas kā preventīva pasākuma iekš csdd vēlamību. nu lūk, šeku tagad viens pretarguments tai, visumā labajai idejai - būtu velosipēdi csdd reģistrēti, gan jau pamanītos i tiem nodokli uzlikt.

ai, vir, vir, vir, vir, nodoklis,
ai, trrrrrrr, rassassā,
ai, jāmaksā, ai, jāmaksā,
ai, šim un tam, bļin, jāmaksā…