Mikroautobusu vadītāji

Šodien braucot pa centru ar velo,maz pietrūka līdz sadursmei ar mikriņu. Apstākļi sekojoši: redzot ka krustojumā deg sarkanā gaisma, vairs neminos, ripinos līdz krustojumam.Paskatos blakus, mierīgi ripina līdzi mikriņš. Kad jau kādi 30-40m noripināti un kādi 15m līdz krustojumam palicis, meitene paceļ roku, un skat, mikriņš piebrauc priekšā neatstājot vietu velo, nekas cits neatlika kā paglābties uz trotuāra. Skaidrs ka cilvēciskas pārunas ar šiem vadītājiem nemaz nav vērts sākt. Man jau dikti prasījās izāķēt kāju no klipša un ievilkt pa mikriņa sāniem …
Kāda ir jūsu pieredze un lietas risinājums šādā situācijā?

nav jēgas tur neko risināt. Mikriņi ir visneinteleģentākie un naglākie braucēji, kurus nekas nespēs mainī, jo viņi vienmēr skrien pēc naudas - ātrāk ātrāk un vēl ātrāk! Mikriņi ir īpaša šķira, kas velosipēdistiem brauc vistuvāk un nosplaujas par tiem. vienkārši vienmēr uzmanies.

citreiz uzsit dusmu un tad gribas paglāstīt bleķus ar stūres galu → oi, sorry, nemaniiju, ka tu mani taranē! sauksim cp vai brauksi taapat prom?

ataisi pie krusta duris un pa jebalu iedod un lieta dariti un visiem labs prats :D

uzmanīgi ar šito tautu! pirmkārt viņiem visiem aizsardzībai ir kaut kas sitams/durams/šaujams. otrkārt daudzi ir krimināli vai vienkārši ļoti agresīvi ļaudis- par intelekta līmeni pilnīgi piekrītu.
pilnīgi reālas iespējas, ka tu uzreiz dabū ar beisbola nūju, vai tevi vēlāk notriec cits tāds pats busiņš un aizbēg. pilnīgi nopietni- gribat iedzīvoties problēmās- meklējat kašķi ar viņiem. tādi gudrinieki kā talants savus padomus lai izmanto paši, nebūs liels zaudējums civilizācijai :(

es teiktu, ka bez pieklājīgas aizrādīšanas nekādus citus līdzekļus NAV VĒRTS izmantot.

redz tur jau ir tada lieta ka tadi individi ka tu kas vnk aizrada un pazud zilas tales nekrata vinjiem. ir tada cilveku kategorija kamer nesit tamer nesaprot!!!

viņus nekas nekrata! un dažus no viņiem nekrata ne tava veselība, ne dzīvība.

Jāpiekrīt fubaram, lai gan arī līdz zināmai robežai, tomēr jācenšas būt jaukiem vienam pret otru, pēc tam jau, ja redz, ka nav diskutēšanas, tad pasūti nah un brauc vien tālāk, vēl labāk, ieliec viņam, kad iedegas zaļā ;) :D

PASMAIDI UN DOMAA POZITYIIVI ZAKJIIT!

Nu nezinu gan vai būtu jābaidās iekraut pa muti kādam vecam zekam, kas nopīpē pa savu darbadienu 3 sarkanā bonda paciņas! Manuprāt ir tieši baigi gļēvulīgi ir neko neteikt.

больше позитива, в этом наша сила!
man vairāk bail no lielajiem busiem. tie biežāk piespiež pie malas tā, ka nav, kur mukt.

[quote=blieztunmaukt]больше позитива, в этом наша сила!
man vairāk bail no lielajiem busiem. tie biežāk piespiež pie malas tā, ka nav, kur mukt.[/quote]
Vo vo, mani arī šodien Jūrmalā viens lielais uzstūma uz trotuāra, tā nepārprotami. Divas joslas viņam bija par mazu. Baigi bija apvainojies, ka es šamo Bulduros apdzinu un ta nu dzenās man līdz pat Dubultiem, kur pārlaimīgs parādīja ka viš i liels un smags.

ar pašnovērtējumu tev viss ir kārtībā, jo spēj pats sevi pārliecināt ka nokaitināji šoferi to vienkārši apdzenot :)

Kkur dzirdēju, ka Spānijā, kur dažnedažāda tipa velosipēdistu uz ielām daudz, kā galējs līdzeklis tiek izmantots, piem., atslēgu saišķis- strīpai uz auto sāniem…un prom tuvākajā sānceliņā.
Vienreiz esmu tā darījis- lielam resnam autobusam.
Vienreiz esmu arī kāpis autobusā un ievilcis šoperim pa muti.
Bet to visu prātīgi.
Un galvenais- baigi jāsargās pašam, acis un ausis vaļā un ir intensīvās satiksmes vietas, kur izvairīties braukt vispār.

no manas pieredzes gadaas jau visaadu… biezhi vnk var ignoreet kaadu nekorektu riiciibu pret Tevi, aizmirst un braukt taalaak, bet ir reizes, kad shoferis speciaali Tevi piespiezh, nomet pa meemajiem Tev priekshaa utt, tikai lai paraadiitu to, ka velosipeedam nav vietas uz celjiem… taados mirkljos ir veerts lietot kaadu pretliidzekli - vienkaarshi var apdziit un nobraukt priekshaa krustaa, pabremzeet pashu vaditaaju, var piebraukt pie lodzinja aprunaaties, var vicinaat duuri, lamaat un bljaut… tas taa maigi un iipashi shamajiem nekasa - veel vairaak uzvelk… bet nu loti biezhi paliidz, kas radikaalaaks, kas liks shoferim atcereeties, to ka velosipeedistus labaak apbraukt ar liikumu - atlauzt spoguli, ar kurpi izsist priekshejo vai aizmugureejo faari, ar roku pa kapotu vai jumtu, ar duuri pa seju, ar ragu pa durviim utt… bet tad gan neiesaku ielaisties turpmaakaas paarrunaas un vnk uzreiz aatri aizbraukt prom un viss… taadas situaacijas ir daudz un jo vairaak velosipeedisti liks maniit shoferiem, ka vinjus nevar apcelt, jo varaak respekta buus no shoferu puses… tas mans viedoklis un pieredze, kas uzkraata ikdiena braucot pa rigu jau 8us gadus :)

ar pašnovērtējumu tev viss ir kārtībā, jo spēj pats sevi pārliecināt ka nokaitināji šoferi to vienkārši apdzenot :)[/quote]
tas, ka es viņu apdzinu, tas bija sākums. viņš vēlāk mani nevarēja apdzīt dēļ pieturvietām. pieturas es apbraucu zolīdi un traucēt varēju vienīgi ar savu eksistenci kā tādu. nu tad Dubultu prospektā šis arī vilka man garām un spieda nost - kuram ta busam patīk, ka velo priekšā rēgojas…

bet vispār jau labāk esam zolīdi uz ceļa, nekā veicam asinskāras “razborkas”

Šo’n braucot pa Šiguldas šošeju 2x piebrauca aizmugurē fūres un sabremzēja. T.i. nelīda garām stumjot ārā, nepūta savu miglastauri, bet tā kautrīgi piebrauca un gaidīja, ka palaižu. Murjāņu apkaimē un uz “lielās štrāses” - tur gan nesapratu kādēļ - kreisā josla bija brīva… Tā ka nav gluži visapkārt nihilisti vai maniaki pie stūrēm… Abas fūres bija refrižerori, laikam tos dod tikai inteliģentākajiem tālšāvējiem

A šie moš arii iekš XC.lv iemet aci ik pa laikam un zin ap ko lietas grozās! :))