Tēma pārņemta no Draugiem.lv MTB foruma, kur jaunieši sāka “mērīties ar krāniņiem” (atvainojos par tiešu izteicienu), kurš ātrāk var (citēju) “izspiest ar MTB”.
Labi, ticami šķita visi ap 75 km/h no Turaidas kalna, un vairāk aizvējā aiz mašīnas.
Taču kāds tur ierakstījis (varbūt viņš tepat xc.lv arī ganās) ka uz taisna gabala bez palīglīdzekļiem ar MTB var uzspiest 80 km/h. Minētais"gigants" gan nav pieminējis zobratu skaitu un riteņu izmēru un riepas.
Bet mani sāka tirdīt ziņkārība, vai šeit mītošie zinātāji var pateikt vai 80 km/h ar MTB uz plakana ceļa ir mīts vai patiesība?
Pagāšsezon darijām bieži, īpaši pirms Kuldīgas-veselu nedeļu. Šoferitim ari jabut ritenbraucejam, tad ir mazāk nesaprašanās. Labās vietas Rīga-Jelgava, Rīga-Sigulda.
Jūs video skatījāties?
Es neticu, ka ar MTB tas ir iespējams. Man pagājušo vasaru izdevās pa taisnu gabalu čut virs 60 dabūt, bet tas tāpēc, ka bija stiprs pavējš. Ātrāk kājas es nespēju pakustināt, lai iegūtu lielāku ātrumu.
Kārtējā mērīšanās, khm 80km/h pat Kančelara uz līdzenuma bezvējā ar savu Cervelo P3 neizspiedīs, ekhem pa taisno uz Pasules čempi un protams pārbaudīt vai nav labi daudz dopinga saēdies ja tādus virsskaņas ātumus izpiest.
Gaidām LV čempī jaunus čempionus:D:D!!!
Es reiz milzīgā pavējā dabuju kadence 145 uz īsu brīdi ar 44/12, un tas nebūt nebija viegli. Lai atrastu ātrumu jāmeklē Polar-a faili. Kaut kur jau ir.
Ja Tu nebrauci spolēdams, tad, zinot riepas izmēru, pēc šiem dotajiem datiem var aprēķināt ātrumu, skat. “piektdien 19:25:16”. Ar to pašu baika riepu 2,03 m sanāk 64…65 km/h.
nu nez, aizveja aiz businja, pa lezenu kalnu kadi 94 ar mtba un michelin skujinju bij.
baigi stulba sajuta, ritens peld pa gaisu, tric un dara vel visadas stulbibas.
bet tas ir to verts :)
baigi labi kajas var iegriest :)