Patiešām gribu izteikt savu sajūsmu par manujprāt ļoti foršu ieradumu - pasveicināt uz ceļa ikvienu velosaimes locekli, it īpaši to, kurš ir uzvilcis veloformu un ar šosejnieku vai MTB ir devies uzlabot savu sportisko formu. Vienalga vai tas ir tavs labs draugs, kaut kur redzēts sāncensis vai pilnīgi nepazīstams minējs.
No vienas puses tikai pieklājīgi, bet no otras tas dod tādu kā kopīgas sajūtu, ka ne Tu vienīgais izdzenies līdz pēdējam, lai ar katru reizi brauktu arvien ātrāk un ka ne Tev vienīgajam (vienīgajai) domas par velo sastāda 30-70% (100%) no tavas dzīves. Dažreiz grūtā treniņā viens tāds sveiciens no pretimbraucoša velobrāļa (it īpaši ja tas ir kāds no mūsu varenajiem) un tevī atkal ieplūst jaunas spēku rezerves, lai izturētu uzņemto tempu līdz mājām.
Varbūt visus nepārņem gluži tādas pašas sajūtas kā mani, bet kāds vēl varētu šeit padalīties ar pārdomām par šo tēmu.
Tas taču nav tik grūti - pacelt labo vai kreiso roku apmēram galvas līmenī un drusku pasmaidīt. Pretimbraucošais noteiki atbildēs ar to pašu! ;)
ZINU KA IR ARPUS LV AR SO LIETU.BELGIJA,HOLANDE,FRANCIJA ,SPANIJA ,ITALIJA DROSI VEL KADU VALSTI NENOSAUCU,JA PATS TO DARU LV NU NEZINU VAI 100%SVEICINAAS BET TADS PARADUMS IR LOTI PLASI IZPLATITS SAJAS VALSTIS UN JA KADS TURISTS KADAM PROFAM TIEK ASTE PASEDET(LV LAIKAM NESANAKS,TAGAD JADODAS UZ FR)…STASTS PARIS DIENAM GARANTETS!
motobrauceji arii taa sveicinaas:))
pacelt labo vai kreiso roku apmēram galvas līmenī => parādīt pagriezienu un negriezties?
… kaut kas TĀDS man pat galvā nebija ienācis… :))
p.s. runa iet par ceļiem, ne Rīgas ielām.
es kaa toposhais autovadiitaajs… to uztvertu kaa pagriezienu.
jo dziivee izmantoju vai nu smaidu vai plaukstas pacelshanau mazliet virs stuures.
Vainam ir pilnīga taisnība!!! Ar mani ir tā pat!!!
Arii manupraat pilniigi pietiek ar nelielu plaukstaas pacelshanu virs stuures un mazu maajienu…
Manupraat…lai katrs sveicina kaa grib, galvenais, ka pasveicina un otrs saprot, ka tas bij sveiciens, nevis “Get out of my way”!!:))
Tas tieshaam ir patiikami!!
Pats dodu priekshroku otrajam sveiciena veidam:)
Man personīgi ir tā ka es kurjerēju pa Rīgu un diezgan bieži pat sveicinos ar rietumbankiešiem un citiem visai lieliem profiem kautvai man līdz viņiem augt un augt bet lielākie joki ir tādi ja es braucu ar šosejnieku ir pat tā ka rietumbankieši mani sveicina pirmie, bet mtb braucēji ne visai aktīvi sveicinās, bet ja es uzkāpju mtb ričukam šosejnieku braucēji reti mani pamana bet sveicina mtb braucēji. Šosejas braucējiem esu pamanījis visai elegantu sveiciena veidu pat roku neņemot nost no stūres vienkārši paceļot tikai plaukstas daļu.
Kad velosipēdisti sasveicinās (ar rokasspiedienu, t.i. klātienē), tie ne vienmēr novelk cimdus (vismaz tos īspirkstainos). Itkā saprotami un daudziem tas liekas pieņemami, tomēr reizēm liekas tā dīvaini. Kā sveicināties Jūs un ko par to domājat?
Atbalstāma lieta, ar esmu sveicināts un atbildēju ar’.
Tikai gan par to parādīt, ka pagriezīšos un nepagriezties
tā ir kā ir… jāuzmanās
[quote=Delfins]Atbalstāma lieta, ar esmu sveicināts un atbildēju ar’.
Tikai gan par to parādīt, ka pagriezīšos un nepagriezties
tā ir kā ir… jāuzmanās[/quote]
nau jau tik traki, necel roku augshaa bet uz stuures piepacel tikai plaukstu un pretimbraucoshais noteikti atbildees ar to pashu.
es esmu eskalteets, kad mani sveicina;) pats arii labpraat atsveicinu, bet reizeem esmu taa izbesiijies no miishanaas uz Saulkrastiem un atpakalj, ka vareetu arii nepamaniit, ka kaads mani sveicia, bet tagad es to izdaru Jums visiem virtuaali. hey :) es priecaajos, ka tieshaam mani sveicina beerns vai profs kaada shkjirba?
Nu cik rādīju MTB-istiem,… visi brīnās, bola acis un ir nesaprašanā… gy… ;)
Ar kaadu richuku Tu pats tad brauci, ja Tu shajaa reizee brauci ar shosejnieku tad labaak kaadreiz pameegjini pasveicinaat jebkuru shosejas ritenjbrauceeju vinjsh noteikti atbildees ar to pashu sveicienu!
Andersons, cik reizes sveicināju (pretīmbraucošo), neviens… kaut arī ka viņi 100% skatās tieši uztevi… laikam mēģina saskatīt no kāda Team-a nāku… es ne no viena ;) … ar amatieriem laikam nesveicinās…
Man šodien kurjerējot kā par brīnumu pie Dominas uz ieriķu ielas kad es gaidīju luksoforā zaļo gaismu pie manis piebrauca NN-Marss mtb braucējs kuru nudien es nepazīstu sasveicinājās cimds cimdā!
Labi jau labi, laikam nepareizā formā esmu vai feiss atbaidošs ;)
Ja sanāk braukt pa Siguldu, Cēsīm, Valmieru - tur sveicieni darbojas
Uz Imantas - Jūrmalas veloceliņa - ČAU
P.S. Runa iet par tiem, kuri ir uzvilkuši velo formu un brauc ar MTB vai šosejnieku