Mainīt rāmi no 20 collām uz 19

Laikam vēlos samanīt savu CUBE Ltd 20 collu rāmi (zilais) uz 19 collu vai pat 18 collu rāmi (arī CUBE), jo mans augums ir 175 cm un svars 74 kg. Sāku just, ka rāmis nedaudz par lielu. Varbūt kāds var mani nomierināt, ka rāmja izmērs atbilst manam augumam un svaram un nogurums ir tikai sezonas vidus sportiskās formas kritums?

varbūt pamēģini paregulēt … pamodelēt ar iznesumiem utt. … diezgan piķerīgs pasākums tā rāmja maiņa …

man 174, nomainīju rāmi no 50cm uz 45cm(18").
mazais rāmis ir piemērotāks.

imho 20 collu pa lielu, 19 buus kaa reiz

Oi, šitais smags jautājums. Man iepriekšējasi velo bija par īsu. Tagadējais arī škiet par garu. Tie regulējumi ar iznesumu un sēdekli ir iespējami, bet viasm jau savas robežas… Ar garo rāmi krosu pa meža takām braukt pagrūti.
Pēc izmēriem jau izskatās ka Tev tas 19" būtu ok. Bet tās collas atkarīgas no ražotāja un ģeometrijas. Bet es pievienojos Legionary teiktajam, ka rāmja maiņa ir galējais riniājums, pirms tam jāizmēģina viss iespējamais ar iznesumu, stūri vai pat dakšu.

Man 176. Pēc aprēķiniem vajadzēja ņemt 19’’ rāmi, bet tāda izmēra CUBE nebija. Pamēģināju 18’’ un 20’'. Mazākā izmēra rāmis šķita tīkamāks. Esmu nomainījis iznesumu, lai stūre zemāk, pārējais viss apmierina.

dažiem cube (to skaitā ltd) oriģinālkomplektācijās ir manīti nepiedienīgi gari iznesumi - 120mm uz 20" rāmjiem.
ja tev ir tāds, tad ļoti iespējams, ka tev tas rāmis būs labs, ja uzliksi kādus 90mm. ja vien tav nav izteikti garas kājas vai īsas rokas.
cube ltd ir vidēji garas ģeometrijas - īsākas par, piemēram, trek 6*** un 8***, garākas par, piemēram, cube acid, analog un pārējiem cube, kas sākas ar a.

apskaties www.wrencscience.com , sevi izmērot, iegūsi vajadzīgo rāmja + iznesuma garumu. ja neizdodas nomainīt iznesumu uz pietiekami īsu, atliek mainīt rāmi. Mans augums ir 176 cm, man teorētiski vajadzētu 18 collu rāmi, braucu ar 19 un 75 mm iznesumu. (bet rāmja garumi atšķiras ražotājiem)

paldies visiem par padomiem. Iznesums man ir 120 mm, un pie visa tā man sēdeklis atbīdīts gandrīz max uz aizmuguri. Tā es jūtos ērtāk. Ja nomainīšu iznesumu, man sanāks krietni iztaisnoties, ne?

es ar 170cm braucu ar 18’'. ar īsāku iznesumu šķiet ok. Kādreiz bija 17". ar 110mm iznesumu bija ok. Bet profesionāļi iesaka tomēr braukt ar mazākiem MTB rāmjiem. Piemēram 180cm braucējam iesaka 18".

Bet ar cube ir savādāk, jo viņiem tie rāmji ir izteikti īsi. Es pat uz cube 20" jūtos ļoti labi, ja neskaita to, ka augšējā truba ir par augstu.

nesaprotu, kāda mārrutka pēc tev var būt ērtāk ar uz aizmuguri aizbīdītu beņķi, bet katrā ziņā pamaini iznesumu un tad jau redzēs, varbūt būs labi.
vai - vēl labāk - pamēģini vispirms sadabūt rokā kādu, kam ir tāds pats rāmis kā tev, bet ar citādāku iznesumu un/vai stūri un sarunā izbraukt, uzreiz tev taps skaidrāks, kas īsti tev nav tā, kā vajag.

respect tavus padomus blieztunmaukt, jo vēroju, ka tu visiem iesaki ko lietishkju. staastu par seviim:
1.peec 20 km man saakk vilkt krampis labo pusi sprandai uz pleca pusi;
2. braucot no kalna lejā (ljoti stāva) mani met pāri stūrei
Šodien uzliku iznesumu par 3 cm iisaaku- 90 mm un jutos normaali, bet konkreeti par rezultaatu vareeshu pateikt peec sestdienas machiem.
peetot CUBE rāmi tieshaam CUBEi 20 collu rāmis ir iisaaks par TREK 18.5 collu raami . vispaar jaameklee, braucu pirmo gadu, uzskatu, ka ljoti labi, un taapeec uzklausu visus litishkjos padomus. cienjaa visiem . A.

Arī tieši pasūtīju CUBE LTD 20 izmēra bike" un jau sāku domāt, ka būs pa lielu . Man augums 185cm. Skatījos, ka tieši CUBE LTD ir ar tiem izmēriem savādāk, ka citiem, kur tādām markām kā TREK vai Specialized šie izmēri ir starp 18" - 19" rāmi, kas CUBE ir 20". Gan jau , ka pa lielu nebūs, jo CUBE LTD 18" pēc izmēriem tāds pavisam mazs.

man neatver to adresi!!
kautakdaa cita lidziigiaa ir ?

Kļūdas druka: http://www.wrenchscience.com/

[quote=aiks]respect tavus padomus blieztunmaukt, jo vēroju, ka tu visiem iesaki ko lietishkju. staastu par seviim:
1.peec 20 km man saakk vilkt krampis labo pusi sprandai uz pleca pusi;
2. braucot no kalna lejā (ljoti stāva) mani met pāri stūrei
Šodien uzliku iznesumu par 3 cm iisaaku- 90 mm un jutos normaali, bet konkreeti par rezultaatu vareeshu pateikt peec sestdienas machiem.
peetot CUBE rāmi tieshaam CUBEi 20 collu rāmis ir iisaaks par TREK 18.5 collu raami . vispaar jaameklee, braucu pirmo gadu, uzskatu, ka ljoti labi, un taapeec uzklausu visus litishkjos padomus. cienjaa visiem . A.[/quote]
tā kaite NR.1 Tev noteikti nav no rāmja,bet muguras skriemeļi kaut kur kaut ko bloķē un pie slodzesto uzreiz jūt.
ieteikums apmeklēt manuālo terapeitu(kaulu lauzēju).
NR.2 ir nemācēšana braukt no kalna,svars pēc iespējas vairāk jāatvirza uz aizmugurējo riteni,jāpatranējas uz kāda neliela stāva paugura.

Tad jau sanāk, ka CUBE LTD 20" varētu būt pēc izmēriem tāds pats, kā citu firmu ražojumi uz 18.5 vai 19". Vienkārši nu jau ir pasūtīts CUBE LTD 20" uz domāju, ka varētu būt pa lielu. Augums 185. Bet nu neko darīt būs jābrauc.

pats 185cm. Braucu ar Cube Acid 20". Domāju arī, ka būtu feināk uzlikt neudz īsāku iznesumu. Citādi viss ok.

Cube LTD ir labs rāmis ar “parstu” race ģeometriju, kādi ir daudzi citi augšējo galu rāmji. nav tur nekas īsāks vai zemāks, 20 collas lieliski der man uz 189.
Trek rāmji savukārt ir garāki pie līdzīgiem citiem parametriem. gan vispārējais garums, gan “aste”.

un jā, ar iznesumiem un stūres novietojumu var ļoti radikāli izmainīt braukšanu. nav uzreiz jāskrien sapirkties kaudzi ar dažādiem rāmjiem.