Mans jautājums, protams, tikai pastarpināti saustīts ar velo, bet tomēr ar šo auto tiek transportēts inventārs un pašu sportistu miesa.
Esmu nonācis pie secinājuma, ka jāpērk GPS navigators, ko lietot auto braucieniem 3000km radiusā ap Latviju, izņemot Krieviju, Baltkrieviju utml. Pirkt oriģinālos VW navigācijas CD ar vienu valsti ir pilnīgi nerentabli, tad jau labāk, par to ka 3 gadus atpakaļ, jauā auto, ir tikusi iebūvēta arhaiska navigācija, labāk aizmirst.
Ar ko atšķiras dažādu navigatoru (TomTom, Route 66, Navigon u.c.) ražotāju modeļi, nav jau tā ka cena atkarīga tikai no displeja izmēra. Kāds ražotājs labāks, ar ko?
Ja kautkas ir sūd*, tad paskaidrojiet, lūdzu, kāpēc tieši.
Jau vairākus gadus izmantoju TomTom un esmu ļoti apmierināts.Diezgan labs karšu materiāls,protams ka Austrumeiropā arī var atrast kādu gļuku, bet tas jau sīkums.Vienkāršs lietošanā,tā kā darbojās Latviešu valodā tad problēmu ar lietošanu nebūs nevienam. Izmantojams kā telefona Hands-free sistēma.Jaunākajos modeļos ir iebūvēts Mp3 atskaņotājs un FM raidītājs,kas atļauj caur auto audiosistēmu klausīties savu mūziku un brīžos kad navigācija dod norādes mūzika tiek pieklusināta un caur audiosistēmu tiek atskaņotas navigācijas norādes.
Tom tom modeļu cena atkarīga arī no līdzi doto karšu daudzuma. Lētākajiem var nebūt Amerikas. Kartes var nopirkt internetā, tā kā var salīdzināt, kā labāk. Auto ražotāju navigācijas ierīcēm joprojām piemīt tās pašas īpašības, kā pirms 3 gadiem (tikai oriģinālās VW utml. kartes). Jāņa sētā man stāstīja, ka šīs ierīces var pārbūvēt, lai varētu lietot datoriem domātās kartes, bet tas diez vai ir finansiāli attaisnojami.
Arī mēs pērnvasar, pirms ceļojuma uz Austriju, nopirkām TomTom One XL, kuram defaultā bija iebūvēta Austrumeiropa, bet piepirkām klāt Rietumeiropas karti (neliels čips). Šobrīd tāda pirkuma cena varētu būt ~ 200 Ls. Vienkārši brīnišķīgi! Komandas un vadība latviešu valodā, ko vēl vairāk var vēlēties. Varšavai izveda cauri bez korķiem un pa platām štrāsēm, pēc kā pilnībā iekaroja mūsu uzticību. Pēc tam ir pierādījis savu uzticamību arī Skandināvijā. Ja godīgi, trūkumus uzskaitīt nevarēšu. Citu ražotāju izstrādājumus - Garmin, Becker, Sony novērtētēt nespēšu, jo lietojis neesmu. Pilnībā uzticos savam TomTom!
Uz Vāciju braucu ar Route 66.
Pats sev iegādājos tom tom one xl par 126,- ar austrumeiropu. Klāt pieliku rietumeropu, austrumeirpu, z-eiropu. Nesen kā atgriezos no Itālijas. Darbojās nevainojami. Bet pēc reāliem testiem tagad pirktu Routi,jo
saulainā dienā routes ekrānu var vieglāk saskatīt- bieži nācās braukt, blakussēdētājam to turot rokā un stāstot, vai arī vienkārši klausīt ko tas aparātiņš stāsta;
ja kaut ko saproti no angļu valodas, tad latviešu valodas neesamība nav traucēklis- saprast var visu!
routei variāk papildus fīčas un vairāk atmiņā var ierakstīt adreses- tom tomam priekš manīm ir stipri par īsu.
var kartes pielikt klāt “pa lēto” gan tam, gan tam.
praksē routes bača ārpus auto ilgāk turēja par tomtoma!
neņemt displeju mazāku par 4,3" - pat šis ir tāds maziņš! (es brilles nenēsāju un redze man i normāla),
manis lietotajam routem komplektā bija 220v lādētājs, tomtomam standartkomplektācijā tādas nav- laba štelle, jo vari visus datus savadīt un izkalkulēt maršrutu sēžot siltā dīvānā, nevis auto!
Man ir TomTom GO710 un pilnībā apmierina,vienā 2GB SD kartē ir gan Austrum gan Rietumeiropas kartes,var pieslēgt datoram un regulāri saņemt atjauninājumus un kartes labojumus. Arī papildus fīčas ir pietiekošā daudzumā.Arī tīkla lādēšana ir komplektā. Pieslēdzot pie datora vari kalkulēt savus maršrutus mājās.
Man ir TomTom 920. Esmu ļoti apmierināts 1) jau latviski, 2)ļoti labi ir arī rīga un lielākās latvijas pilsētas un ap 70% latvijas ceļu 3) arī komandas ir korektas un iztektas pareizi, nevis “Pagreizies ap kreisi! pēc 800m” 4) ļoti labi un ātri pārrēķina maršrutu, 5) ļoti ērta stiprināšana pie stikla, un viegli arī noņemams, ka’arī parošanas vads ir no apakšas un absolūti netraucē.
ĻOTI noderīga lieta ceļojumos būtu tāda, ka ja pamani ka tava ātrā šoseja ir sastrēgusi, tad ir iespējams to apbraukt pa mazākiem celiņiem. TomTom tādu lietu neatradu, viņš spītīgi pie katras iespējas vilka atpakaļ uz sastrēgušo it kā ātro šoseju. Prasītos pēc iespējas pa vidu tavam no A līdz B maršrutam iebāzt vēl vienu punktu caur kuru izbraukt, tad varētu mēģināt apiet to šoseju.
Kaut kādai citai navigācijai sanāca nobraukt gabalu nost no šosejas (pareizā virzienā) un tad izvēlēties nevis ātrāko ceļu, bet taisnāko - tad izdevās apbraukt korķi.
Labas atsauksmes ir dzirdētas par Garmin Nuvi un Mio navigācijām. Tom Toms man liekas te LV ir baigi uzspiedis uz reklāmu tāpēc arī ir tik populārs.
Kaut ko var palasīt www.gpsreview.net
TomTOm ir arī iespeja izvēlēties apbraukt korķus. Vienkārši norādi ka taja’vietā ir korķis un lai izvēlas citu maršrutu, vari norādīt ceļu pa kuru gribi apbraukt, vari, galugalā, zivēlēties nevis ātrākos, bet citus ceļus. Variantu ir daudz :)) Latvija nav pieejama sistēma par satiksmi uz ceļa kā tāda, salīdzinot ar vāciju, franciju utt. Līdz ar to tā TRaffic antena lavjias gadījumā ir pilnīgi bezjēdzīga.
Vēl, par reklāmu… Krievū redakcija autoreview ir veikusi salīdzinošos testus ar Route, Garmin, TOmTOm, MIo… un TomTom ir atzīts par vienu no labākajiem. Tā ka, tā nav tikai Latvijas reklāma…
[quote=KKTK]ĻOTI noderīga lieta ceļojumos būtu tāda, ka ja pamani ka tava ātrā šoseja ir sastrēgusi, tad ir iespējams to apbraukt pa mazākiem celiņiem. TomTom tādu lietu neatradu, viņš spītīgi pie katras iespējas vilka atpakaļ uz sastrēgušo it kā ātro šoseju. Prasītos pēc iespējas pa vidu tavam no A līdz B maršrutam iebāzt vēl vienu punktu caur kuru izbraukt, tad varētu mēģināt apiet to šoseju.
Kaut kādai citai navigācijai sanāca nobraukt gabalu nost no šosejas (pareizā virzienā) un tad izvēlēties nevis ātrāko ceļu, bet taisnāko - tad izdevās apbraukt korķi.
Labas atsauksmes ir dzirdētas par Garmin Nuvi un Mio navigācijām. Tom Toms man liekas te LV ir baigi uzspiedis uz reklāmu tāpēc arī ir tik populārs.
Kaut ko var palasīt www.gpsreview.net[/quote]
Tomam ir iespējams pievienot papildus punktu caur kuru doties no A uz B,tāpat pastāv iespēja sagatavot veselu maršrutu. Rietumeiropā ir pieejama satiksmes abonēšana,kura ar trafic antenas vai caur mob.tel.GPRS saņem info par sastrēgumiem un piedāvā apbraukt tos.Katrā ziņā vissmalkāk par šīm iespējām var izlasīt TomTom mājaslapā.
vel jau var ietaupit naudu un parastajam laptopam (ja tads ir) piepirkt GPS uztvereju (cena ap 30 Ls) un uzinstalet kartes( MS Autorout, rout 66, JS Baltija) pietam uztvereji var but gan caur usb piesledzami, gan bleutooth… bluetooth varianta uztvereju var saslegt ari ar mobilo telefonu.
Letakais variants, ja Tev ir mobilais talrunis ar Sumbian vai Windows mobile 5.0 programmu, tad var ieladet TomTtom mobile 5 un nopirkt gps bluetooth uztvereju (paskaties interneta veikalos, maksaa ap 40LVL). Sakariga lieta. man ieraadiija un baigi iepatikaas. dazreiz pat latvijaa lietoju, ja slinkums svesa pilseta meklet adresi.
ja ar mobilo nesanak, tad piekritu seit forumaa teiktam, ka TomTom sobrid pec programaam un servisiem ir prieksaa visiem. un cenas ari sakariigaakaas.
Laptopa + GPS uztvērēja cenai pieskaiti ari 12v uz 220 pārveidotāja cenu. Nu tādā variantā ekrāna izmērs, pie mūsdienu daudzcollām pieradušajām acīm, ir ļoti tīkams :]