Lūdzu iesakiet!

Vēlos iegādāties savu pirmo MTB. Gribētu uzzināt kāda pieredzējušāka MTB braucēja viedokli. Pirmkārt, uz kādām firmām man skatīties un jūsu pieredzi, kāda jums ir bijusi vai ir ar jūsu ieteikto velosipēdu.
Takā tas bus mans pirmais MTB būtu ļoti jauki arī uzzināt kur izdevīgāk vai labāk iegādāties. Varbūt kāds arī var izteikt kādu labu piedāvājumu.

Liels paldies jau iepriekš!

Viss atkarīgs no summas kuru vari atvēlēt pirkumam … ;-)

būtu labi apzināties , cik km plāno braukt ikdienā uz kurieni, pa kurieni. budžets!

Reku šeku tepat foruma augšējā rindā ir vesela virkne linku uz veloveikaliem :) Praktiski katrā no tiem strādā vairāk mazāk profesionāļi kuri noteikti varēs ieteikt to ko tev vajag, bez tam ne tikai ieteikt, bet pat uzsēdinās pamēģināt uz dažādiem veļukiem ;)
Tad arī atradīsi to pareizo un īsto :) Forumā uzdot tādus jautājumus ir diezgan bezjēdzīgi, daudz liekas un nevajadzīgas informācijas

Galvenais lai rāmis patīk - uzsēde! :)

Pareizāk būtu pajautāt, no kādu zīmolu velosipēdiem vajadzētu izvairīties, ja esi nolēmis velosipēdu izmantot sportiskos nolūkos. Tie ražotāji, kuri strādā ilgtermiņā, cenšas jebkurā cenu kategorijā piedāvāt labāko, ko var sakomplektēt par konkrēto summu.

Mūsdienās bagātai līgavai uz dzimumu neskatās.

jebšu mūsu valodā - velo ražotājs nav būtisks.

[quote=despecs]Mūsdienās bagātai līgavai uz dzimumu neskatās.

jebšu mūsu valodā - velo ražotājs nav būtisks.[/quote]

Es nepiekrītu ne Tavam pirmajam apgalvojumam, ne otrajam. Pirmajā gadījumā katrs tomēr izvēlas tāda dzimuma pārstāvi, ar kādu grib dzīvot. Cita lieta, ka sabiedrība īpaši nebrīnās par šo izvēli pat ja paši izvēlētos savādāk. Pēc Tava apgalvojuma sanāk, ka Tu atved mājās meiteni, tiri - piri, pēc tam ar draugiem ierēc, ka patiesībā tas bijis džeks, bet tā kā esi moderns frukts, tad starpību īpaši nejuti. Tā modernizējoties var līdz kazai nonākt.

Ar velo ražotājiem ir tikpat nopietni. Tie ražotāji, kuri specializējušies ekonomiskās klases braucamo ražošanā, parasti nav spējīgi saražot tiešām kvalitatīvu augstas klases velosipēdu. Iemesli tam ir vairāki. Viens ir tāds, ka pēdējā tehnoloģijas rāmju ražošanā izmanto samērā šaurs zīmolu loks. Zem katra giganta ir virkne satelītu: ražotāji, kuru īpašnieku struktūra vai citi iemesli ļauj piekļūt šiem īpašajiem rāmjiem. Tā kā globalizācija ir visās sfērās, tad augstas kvalitātes velosipēdu ražotāji agri vai vēlu savā starpā ir saistīti. Vismaz pa savstarpēji konkurējošām grupām. Saucam to par kooperāciju, sadarbību vai kopējām investīcijām nākotnes tehnoloģijās. Tos, kuri spiež uz kvantitāti, visas šo lielo zēnu spēles neinteresē un viņi tajās netaisās ieguldīt ne kapeikas, drīzāk otrādi - nošpikot, pakaļdarināt viņi mēdz labprāt. Lielo zīmolu velosipēdus pasaulē pazīst un pērk lielā skaitā, izvēlas līdzvērtīgu zīmolu starpā. Budžeta produkcijas ražotāja XTR līmeņa velo pēr 1000x retāk, tāpēc viņa izmaksas komplektējošo daļu iepirkšanā tīri objektīvi nevar būt līdzvērtīgas. Tad arī rodas velosipēdi ar XT aizmugurējo pārslēdzēju, Altus priekšējo, Alivio stūres slēdžiem, dakšu, kuras nosaukums sakrīt ar velosipēda nosaukumu (patiesībā Zoom), kroplīgu rāmja ģeometriju, bet elegantu krāsojumu. Nezinošs pircējs apjūk, uzķeras uz dizainu un “iekrīt”. Tā tas ir ar ļoti retiem izņēmumiem.

#Vaskis protams precīzi km nevarēšu pateikt cik domāju braukāt dienā, bet pēc iespējas biežāk, cik brīvais laiks atļaus. Doma braukāt ir pa tuvumā esošajiem Ogres Zilajiem kalniem, diezgan plāša teritorija, kur izpausties ar MTB.

#despecs noteikti un pavisam tavi apgalvojumi ir galigi garām un labāk nebūtu neko rakstijis…

#QQ Ļoti daudz un noderīgu informāciju tu man sniedzi, liels tev paldies. Es nedomāju pirkt jaunu MTB, jo ir kā ir ar naudām, ir vēl citas lietas par kurām jamaksā. Tāpec gribēju uzzināt uz ko man jaskatās pērko lietotu.

Budžetu tā arī nepateici.

Ja velo tiešām priekš trenēšanās un/vai sacensībām, tad jau kaut kāds treniņu plāns takš padomā? Un ja tā, tad, piemēram, brauksi kā minimums 4 reizes nedēļā 1.5-2h… neatkarīgi no laikapstākļiem un sezonas?

Budžets ~300Ls

Katru otro dienu vien tik man sanāks braukāt, jo paralēli mācībām strādāju. Tātād jā, 4x reizes nēdēļā noteikti, 1-2h, kā jau teici.

Pa 300LVL var dabūt k-ko lietotu ar Deore vai pat XT. Labi meklējot var atrast vēl k-ko labāku. Vajag tik labu padomdevēju blakām. :) Jo viss lietotais jāredz dabā.
Kolēģis tikko nopirka 98gada Trek 6000 (mans ietekums) ar normālu Shimano aprīkojumu, labu Rock Shock Indy S dakšu, vieglu alumīnija rāmi pa nepilnu pusotru simtu. Vienu vakaru pārskatīja, pārvilka rumbas, sasmērēja pedāļus un nu brauks kā lielais! Kad sapratīs, ko īsti grib, tad nākamo nopirks pats! :) Pašlaik lietotajos cenas gan liekas palielas - tām vajadzētu vēl pakristies pirms pašas sezonas. :) Piedāvājums mainās katru dienu - vajag tik rakt!
Piemērs: http://www.ss.lv/msg/lv/transport/bycycles/mountain/imlob.html
Neredzu iemeslu, lai pa 300 šo nepaņemtu.
Vai šo vēl nedaudz pakalējoties:
http://www.ss.lv/msg/lv/transport/bycycles/mountain/ilbkn.html

Galvenais, vai rāmis der!
Citas neminu, jo šīs man zināmākās markas. Vēl Focus esot lēts un labs, cik jau nu tas iespējams. :)
Un, nopircis, labāk aiznes uz prātīgu servisu, kur tev pateiks, kas kā un laicīgi novērsīs visas nepatikšanas - rēķinies ar kādiem max 50-70LVL klāt palielu problēmu gadījumā (pēc savas pieredzes spriežu).

nu lai triektu katru mīļu brīdi cauru sezonu varbūt neko baigi glaunu (ne labāko ko vari atļauties) nevajag, bet labu (atbilstošās ģeometrijas) rāmi ar ekspluatācijai izdevīgu dilstošo daļu. Bet tas atkarīgs no tā cik vari atļauties tērēt uz ķēdēm, kasetēm, dakšu apkopēm, monoblokiem utt.

Ar 300LVL budžetu, gan jāatzīst neko glaunu nedabūsi, ja arī tur būs kādas “dārgās” līnijas komponentes, tad rēķinies, ka pastāv iespēja, ka tās ir nodzīvotas…

Es rekomendētu paredzēt izdevumus apaviem, ķiverei, apģēram, midžekļiem utt.

http://www.elkor.lv/lat/sports-un-atputa/velosipedi-un-skrejritenji/author-dexter-802713.html
Tīri labs…protams ja nav aizspriedumi pret Elkoru :)

Ja vēl ir uz vietas un esi gatavs samaksāt 400Ls, šis ir ideāls http://www.veloprofs.lv/shop/velosipedi/mtb/superior-xc840-2010-detail?Itemid=0
Sram X7 ar lētajiem Acera/Alivio būtu pat kauns salīdzināt.

[quote=DZ]Ja vēl ir uz vietas un esi gatavs samaksāt 400Ls, šis ir ideāls http://www.veloprofs.lv/shop/velosipedi/mtb/superior-xc840-2010-detail?Itemid=0
Sram X7 ar lētajiem Acera/Alivio būtu pat kauns salīdzināt.[/quote]

Šim piedāvātajam variantam ir problēma ar klaņiem, diviem draugiem vienāda problēma, krakšķis ( un veloprofā teica, ka kaite klaņos)

QQ, nepiekrītu nevienam tavam vārdam. savu viedokli jau pateicu.

vnkJancis, ja jau tik labi zini par zīmola atbilstību kvalitātei, tad ko vispār te jautā un vēl kautkādi puksti par "tavi apgalvojumi ir galigi garām "
Ja der, tad ņem, kautvai noname. ja gribi statistiku, tad LV visvairāk mtb ir merida, bet dažiem pret šo zīmolu ir nepamatota alerģija, braucot vari sagaidīt smīnus no krūmiem.
mana veloizvēles skala jau kautkur http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=28859 ir uzrakstīta:
izturība
cena
svars
un tad varbūt beigās zīmols, pie noteikuma, ja viss pārējais sakritīs vienāds vairākiem pretendentiem.

Kolēģis veselības dēļ, nolēma vairs nebraukt, tāpēc pārdod CUBE REACTION , xt , un utt, 20 collas rāmis, ar dokumentiem no veikala FANS, jauns maksāja ap 1400Ls, 2008 gada, tehniski viss ir OK, apkopīte jauztaisa. Uz sitienu bildes nav. Velo ir pie manis. Ja interesē m.t.29254071. 400 Ls.

domaju, ka shajaa cenu kategorijaa brendam nav ieveerojama noziime. Izmantotaas tehnologijas ir standarta, lielaakaa dalja raamju tiek razhotas tajaas pashaas dazhaas ruupniicaas.
ieteiktu izveeleeties peec servisa. Ja esi iesaaceejs - padomus vai paliidziibu ar mazajaam vainaam mekleesi tieshi servisaa, taa ka kopeejaa apmierinaatiiba vairaak no taa arii buus atkariiga. Ja velo pa leeto, tad arii servisa cilveekam naudinja neatliek, rezultaataa tur straadaa vai nu neprasha vai cilveekniideejs.
Man liekas, ka Meridai un Cube shajaa cenu liimenii ir laba veertiibas/kvalitaates attieciiba, bet veesturiski (t.i. pirms vairaakiem gadiem) man gan ar Gandra, gan Fana servisa kvalitaati ir bijushas probleemas.
Ietaupiit 20ls un peec tam p***ties ar servisu nav ieguvums.

Man ar Gandra servisu gan viss vienmēr bijis ok, kā arī Merida kā zīmols ir ok. Pašam kādreiz bija Merida.