Varēja jau arī kāds velomeistars ierakstīt , iecomentēt ? Klusē tā kā partizāni :)
Ar pedāļiem šeit nau nekāda sakara , bet ar to ka visas Šimano rumbas ir ar koniskajiem gultņiem un kasetei ir minimāla bet tomēr lufte , un tad kad ķēde pēc kādas braukšanas aplīp ar smiltīm ( bet varbūt arī ka nē ) īsāk sakot kasete kustās un tajā momentā kad ar spēku uzmin , notiek šī gurkstēšana zobratos starp ķēdi un kaseti !
Ir arī krakšķēšana , bet tas ir vairāk tad ja klaņiem monoblokam ir pi…ts
Man ar parādijusis tāda skaņa pie kājas. Ar jauniem pedāļiemun kurpēm nobraucu kādus 200km un skaņa parādījās :( Bet tādas aizdomas, ka no kreisā pedāļa.
Ja tā skaņa atgādina tādu kā klikšķi, tad varētu būt no tā, ka mazliet jāpievelk pedālim gultņi. Man jauniem Shimano 520 pēc kādiem 150km labais pedālis sāka klakšķēt, pievilku tam gultņus, jo bija jūtama mazliet lufte. Skaņa pazuda, bet vēl pēc kādiem 100km skaņa parādījās otrā pedālī. Tam brīvkustība nebija, bet pedāli izskrūvējot un ieskrūvējot atpakaļ klanī, skaņa pazuda. Pieļauju, ka pie vainas bija nesasmērētā vītne.
Ja tā skaņa atgādina tādu kā klikšķi, tad varētu būt no tā, ka mazliet jāpievelk pedālim gultņi. Man jauniem Shimano 520 pēc kādiem 150km labais pedālis sāka klakšķēt, pievilku tam gultņus, jo bija jūtama mazliet lufte. Skaņa pazuda, bet vēl pēc kādiem 100km skaņa parādījās otrā pedālī. Tam brīvkustība nebija, bet pedāli izskrūvējot un ieskrūvējot atpakaļ klanī, skaņa pazuda. Pieļauju, ka pie vainas bija nesasmērētā vītne.[/quote]
Būs japamēģina izskrūvēt un ieskrūvēt, jo lufte nav :)
[quote=Corratec]Ko varētu nozīmēt ja pēc 130.km minot ar vidēju spēku sāk gurkstēt pašiem pedāļiem un kas ? Apavi mani ir šosejas Bontrager carbona zoli …
jebšu jāparegulē +/- atspere ? Dīvaini bet sākumā nekas negurkstēja , apskatoties zoli nekas nekur nerīvējās …[/quote]
Ar aci gurkstēšanas pēdas nepamanīsi ;)
Vai starp karbona zoli un “cleat” ir kāda plāna blīve?Ja nav pamēģi pašu smalkāko smilšpapīru izgriez “cleat” formā un ielikt kā blīvi(papīra pret cleat,smiltis pret zoli).Pēc pirmajiem 3-4treniņiem lietderīgi ir pārbaudīt cik stingri turas “cleat” skrūves.Ja turpinās gurkstēt tad jārok dziļāk.
[quote=cello][quote=Corratec]Ko varētu nozīmēt ja pēc 130.km minot ar vidēju spēku sāk gurkstēt pašiem pedāļiem un kas ? Apavi mani ir šosejas Bontrager carbona zoli …
jebšu jāparegulē +/- atspere ? Dīvaini bet sākumā nekas negurkstēja , apskatoties zoli nekas nekur nerīvējās …[/quote]
Ar aci gurkstēšanas pēdas nepamanīsi ;)
Vai starp karbona zoli un “cleat” ir kāda plāna blīve?Ja nav pamēģi pašu smalkāko smilšpapīru izgriez “cleat” formā un ielikt kā blīvi(papīra pret cleat,smiltis pret zoli).Pēc pirmajiem 3-4treniņiem lietderīgi ir pārbaudīt cik stingri turas “cleat” skrūves.Ja turpinās gurkstēt tad jārok dziļāk.[/quote]
Būs jāpamēģina .