Līvu Akvaparka velobrauciens!

Braucu pa velo celinu tikai agri no rita uz darbu, vakara majup neriskeju pa turieni braukt. Tur viss ir ta aizaudzis, ka nevar redzet, kas aiz likuma paradisies tava brauksanas josla.
Labak butu rikot tikai parbraucienu, bez sportiska elementa, nav prata darbs 3 latu pec paklaut sevi un citus briesmam, kas var rasties gazot uz pilnu klapi pa velo celinu.

Orangy-padoms, neorganizēt sacensības pa veloceliņu !

Par 3 latiem Akvaparkā tiks ikviens dalībnieks, bet labākajiem būs vēl papildus balvas, tāpēc katrs var izvēlēties savu ātrumu, kas viņam liekas pietiekoši doršs un pieņemams.

Klau, Orangy, man te daži ieteikumi (lūgumi). Pirmkārt, būtu lieliski, ja izdotos vismaz kaut kādā mērā norobežot trasi sacensību laikā. Protams, diez vai kāds ļaus visu veloceliņu vienkārši aizbarikādēt, taču man nudien negribētos domāt, kas var notikt, ja, piemēram, velosipēdistu grupai, kas nesās sacensību ātrumā, pretī vizinās sīči uz skritulenēm vai tantuks ar suni. Vismaz līkumos toč vajadzētu kaut kā paregulēt satiksmi, jo uz veloceliņa ir daži ļoti nepatīkami līkumi.

Otrkārt, nolikumā ir punkts, ka drīkst braukt tikai pa veloceliņu. Tas ir okei, bet ir viens bet. Posmā no Priedaines dzelzsceļa pārbrauktuves līdz Lielupes tiltam veloceliņš ir bedraina un grubuļaina asfalta taciņa, kuru parasti neviens neizmanto. Visi brauc pa ceļa labo malu tajā vietā. Varbūt to varētu atļaut arī velosprinta laikā? :)

Bet nu vispār, ekstrēmi… Ko tad, ja sprinta laikā nāk vilciens un pārbrauktuvi aiztaisa ciet? :D Bīstams šis brauciens būs jebkurā gadījumā. Cerams, ka viss beigsies labi!

Unga, paldies par ieteikumiem. Pirmo punktu esam apzinājuši un tāpēc pašās bīstamākās vietās mēģināsim izvietot savus cilvēkus, kuru uzdevums būs dzīt prom tantes ar suņiem utt.
Ar otro punktu ir nedaudz sarežģītāk, jo viss jau ir saskaņots ar ceļu policiju un atkāpēs būs grūti panākt, lai gan var mēģināt.
Aicinu visus izteikt savas domas par visbīstamākajām vietām uz veloceliņa. atziņas par to, ka viss veloceliņš nav nekam derīgs, šajā reizē nekādu lielo palīdzību nedos;)

man arii neticaas, ka kaut ko tadu var saskanjot… savaadi… bet nu labi!! Veelreiz - lai veicas!!

Tak uzziniet no “Latvijas dzelzceļa”, kad Priedainē sanāk vislielākā vilcienu pauze, un startu iedodiet ar tādu aprēķinu, lai līdergrupa trāpītu uz tās pauzes sākumu!
Es šogad skatījos Paris-Roubeaux pa Eurosport, tur līderiem sekojošā 3 braucēju grupa pāršmauca pāri sliedēm vilcienam gar pašu purnu - kad barjera jau bija ciet. Uzreiz pēc finiša tika izskatīts jautājums tos braucējus diskvalificēt. Diemžēl es tā arī neuzzināju, iedeva viņiem DSQ vai nē.

varbut prieksha katrai grupai varetu palaist kadu motoroleru kas dzenas nepiederigos ? vismaz tur kur celinsh iet pilseta ?
PS. Ansis, vinjus diskvalificeja…

“PS. Ansis, vinjus diskvalificeja…”

Paldies par info!
Bet vispār tā ir baigā škrobe. Tie trīs dzinās pakaļ līderim, bez tam viņi tai laikā atrāvās no otriem trijiem (liekas, ka atceros pareizi). Un līdz finišam vairs nebija daudz. Nu pašā cīņas karstumā tas vilciens visu izjauca! Es atceros, kā otri trīs bremzēja, lai neieliktos braucošam vilcienam sānos (man liekas, formāli arī viņus varētu DSQ, jo viņi sabremzējās līdz galam PĒC nolaistas barjeras).

jāņem verā ka 10 jūnijs ir sestdiena, tas nozīmē ka veloceliņš būs pilns abos virzienos, jo vieni brauks uz jūru citi no, citi tāpatās braukāsies vai izmantos brīvu dienu lai paskrietu, tantes ar kaļaskām vilksies uz mazdārziņiem… vienu vārdu sakot brīvdienās jau tāpat labā un saulainā laikā veloceliņs ir pilns un pa viņi normālā ātrumā braukt jau ir bīstami, bet kur vēl sacensības…nu nez nez. nopietni jāpiestrādā pie tā lai sacīkšu brīdī tur tiešām neviens nebūtu. zinot braucēju kultūru šaubos vai kāds gaidīs pie pārbrauktuves tad kad vilciens nemaz nebūs redzams…

Pa veloceliņu braucu diezgan bieži, bīstamās vietas ir arī dzelzceļa stacijas. Ja iegadās braukt garām, kad pienāk vilciens, tad nākas spiest uz bremzēm, jo tauta barā iet veloceliņam pāri (nemaz nerunājot par tiem , kas pēdējā brīdī nesas uz vilcienu apkārt neskatoties). Tāpēc ieteikums organizatoriem: veikt kontrolbraucienu, atzīmēt katras stacijas attālumu no starta, sarēķināt kad tur parādīsies pirmie minēji un salīdzināt to ar vilcienu sarakstu abos virzienos, vajadzības gadījumā starta laiku nedaudz mainīt. Bez tam pēc iespējas drīzāk stacijās vajadzētu izlikt paziņojumus par šo velobraucienu, lai vismaz tie cilvēki, kas ikdienā brauc ar vilcienu, ir informēti par iespējamo ierobežojumu nokļūt uz perona sacensību norises laikā. Lai veicas tiem, kas piedalīsies.

bus ljoti extrems pasakums un tas tiehsi man vilina piedalities protams ceru ka tiks noverstas visas nnepilnibas jo velo celinsh vietas apteisham ir ljoti bistams netikai specigiem viriem bet ari gimenes braucejiem

“kapu svētki” :D

btw- kur varēs glabāt savus tūkstošus vērtos ričukus, ja būs jāiet plunčāties?

ieteiktu patiiriit kruumus liikumaa pirms iebrauksanas babiitee un arii mazliet aiz taas…

Ričukus varēs novietot speciālās Akvaparka telpās, zem jumta.

mani joprojām interesē jautājums par organizātoru atbildību . Jābūt taču kaut kādiem likumiem, standartiem, UCI noteikumiem utt. nevar būt ka pietiek pateikt : mēs par to neatbildam, un viss kārtībā, guļam mierīgi.

Organizātoru atbildība ir plašs jēdziens, drīzāk jau tie neatbild par drošību, ciktāl rīkojas ar pienācīgo rūpību - viss ir saskaņots, dežūrē mediķu brigāde uc., ja kāds dalībnieks kurš ieguvis sacensībās miesas bojājumus, nepierāda ka no organizatoru puses ir bijusi neuzmanība, nolaidība, utt.
Priekš tam arī ir atruna par to ka neatbild, ka jālieto ķiveres utt
Bija jābūt kaut kādiem ministru kabineta noteikumiem par sporta sacensību rīkošanu vai tamlīdzīgi.
Orangy tagad par to būtu jāzin, ja kas…

Sporta likums 15.pants. Tur gan diezgan vispārīgi, tālāk laikam visu saskaņo Rīgas dome .
http://www.likumi.lv/doc.php?id=68294&rel_doc=on&mode=LIK#REL_DOC

Kā tiek saskaņoti sporta pasākumi Rīgā:
http://www.riga.lv/LV/Channels/Municipal_services/Alphabetic_list/INF017.htm

nu re, tomēr Sporta likumā kaut kas ir :
3) drošības princips, kas paredz, ka sporta pasākumi noris drošā vidē un tos organizē un vada kvalificēti sporta darbinieki.
(3) Sporta sacensību organizators sacensību norises vietā un laikā nodrošina sabiedrisko kārtību, medicīniskās palīdzības pieejamību, higiēnas, ugunsdrošības, drošības tehnikas un citu drošības noteikumu un normatīvo aktu ievērošanu un ir atbildīgs par to.
atvaino Orangy, un lai Jums veicas, mums visiem svaigā atmiņā ir Rīgas maratons.