Līvu Akvaparka velobrauciens!

Sveiki!

10.jūnijā no Volvo Sporta centra līdz Līvu Akvaparkam norisināsies velobrauciens. Sīkāka info/nolikums: Akvaparka velobrauciens
Visi laipni gaidīti piedalīties! Vismaz treniņa nolūkos ;)

Sacīkste, laikam ,domāta pa veloceliņu. Ļoti ekstrēms pasākums , īpaši izlasot visu , par ko organizātori neatbild!

Ir pieredze maukshana pa velocelinu ar lielu atrumu… paskatisimies cik tur tautas bus, varbut vares uzreiz no starta aizmukt un vienatne lidz galam aizbraukt, grupas brauciens pa veloceinu tas gan ir ekstrems pasakums. :)

No nolikuma:
“Par savas veselības, dzīvības atbilstību sacensībām un satiksmes noteikumu ievērošanu dalībnieks atbild pats, parakstoties pieteikuma anketā.” (Sevišķi labi patika daļa par “dzīvības atbilstību sacencībām”.)

“Organizātori bez iepriekšējas saskaņošanas var veikt izmaiņas sacensību nolikumā.” (Piemēram, pārcelt starta laiku 1h agrāk…)

Nu sis gan izklausas pec slima suna murgiem! Jurmalas velocelins nav piemerots sada veida sacensibam. Tur normali tikai divi ritenbrauceji blakus var pabraukt. Bez tam pec nolikuma pa prieksu laidis vajakos sakot ar Gimenes braucienu un tiem pakal laidis stiprakos beidzot ar viriem. Pat nevelos domat, kas notiks, kad visas grupas sapludis kopa! Vai ir padomats ari par to, ka sacensibu laika uz velocelina nevajadzetu atrasties citiem satiksmes dalibniekiem, t.sk. gajejiem, skrutolotajiem. Diez vai to vares noorganizet, jo velocelins briziem ved cauri apdzivotam vieta un ari garam dzelzcela stacijam.

Piekrītu Rolis’am un vēl piezīmēšu, ka fakts, ka tagad tur viss ir salapojis, padara to “trasi” vēl nepārredzamāku un tāpēc bīstamāku. Agrāk pa veloceliņu notika Latvijas mači (čempionāts?) pusmaratonā. Iemesls, kāpēc tur vairs nenotiek, tieši ir sadursmes starp skrējējiem un pārējo publiku. Bija arī lūzumi. Un tagad savā prātā aizstājiet skriešanu ar grupas riteņbraucienu!..

tas izskatas kaa 7dienas braucejiem paredzets pasakums un laikam galigi nav njemts veeraa, ka ciinjaa iesaistities varetu ari kadi psihie mineji, kas no tada celinja ikdienaa turaas taa pa gabalu, jo izpausties tur tiesham nav droshi… katraa zinjaa izklausaas ekstremi, varbut tieshi tadelj ari japaiedalaas…

cool. taga notiek sacensība, kurš noorganizēs ekstrēmāku velobraucienu… un nabaga Rīgas maratons šīs gonkas priekšā saķers krampjus un nobālēs :)
es labāk neizteikšos par situāciju, kad stiprie vīri apdzīs, nokillos sievas, tad bērnus un tad- ģimenes. izdzīvos stiprākie! :)

Nobrauc no celiņa un mauc pa Jūrmalas šoseju ar šosejnieku ;)

Paldies man jau pietika ar to ka Riigas velomaratonaa jau divus metrus aiz starta arkas manaa degungalaa notika zavals:(

Paldies par noderīgo info… sacensību nolikums tiks mainīts un pirmie startēs spēcīgākie. Tāpēc arī ir atruna par nolikuma maiņu ;)

Skats varētu būt interesants, manuprāt, veloceliņš neder sacensību rīkošanai. Pat ja kā pirmie startē vīri ;)

Sākumā man iešāvās prātā doma, varbūt ar sievu un puikām aizbraukt pavizināties un atpūsties, bet vēlāk aizdomājos, ka vai tik tas nav tas pats pasākums, par kuru šeit tika prasīts padoms nolikuma izstrādē. Un tiešām:

[quote=Orangy]Sveciens visiem!

Uzņēmumā, kurā strādāju plānojam, ka varētu uzrīkot nelielas velo sacensības. Ņemot vērā, ka pats līdz šim neesmu nevienās sacensībās piedalījies, tad man ir man ir tikai aptuvens un teorētisks priekštats par sacensību nolikumu un kam tajā ir jābūt. Zinu, ka šeit apgrozās zinoši ļautiņi, tad lūdzu pastāstiet, kādus obligātus punktus iekļaut nolikumā, lai es varētu sagatavot pieņemamu nolikumu;) Varbūt variet norādīt kādu +/- labi sagatavotu nolikumu? Galīgi dumš neesmu un esmu veicis izpēti LV mājas lapās, bet pašiem braucējiem jau labāk ir zināms, kurš nolikums ir labāks un kurš sliktāks/nesaprotamāks. Bez tam, copy-paste arī gluži negribētos.
Paldies jau iepriekš.[/quote]
Piedod Līvu akvaparks, bet mūsu ģimene veselības saglabāšanas nolūkos nepiedalīsies minētajā pasākumā un ieteiks arī citiem to nedarīt. Pat, ja viss tiek darīts it kā atpūtas vārdā, Jūrmalas veloceliņš nav domāts tādiem ekstrēmiem pasākumiem. Ja Jūs Orangy nestādaties priekšā, kas un kā reāli notiek trasē sacensību laikā, labāk neķerties klāt. Un tās visas Nolikumā minētās atrunas par ko Organizatori neatbild… Vismaz vienu ātrās palīdzības bīgādi gan sarunājiet, lai ir kas nobrāzumus apstrādā-ja kas, pat ja tiek deklarēts, ka neparko netik atbildēts. Gandrīz kā Saimas deputātiem-tikai politiskā atbildība.
Lai veicas tiem, kas nolems piedalīties.

Šie tiešām izskatās pēc kapu svētkiem! Tur vajadzēs Katastrofu medicīnas centru iesaistīt - medmāsiņa ar zeļonku šito pasākumu nepavilks…

No otras puses, nevar jau visi piedzimt uzreiz par Japiņiem. Džeks uztaisīs vienas sacencības (cerams, visi dalībnieki izdzīvos), ja tiks arī līdz nākamajām, tad tās jau noteikti būs labākas.

Piedāvāju organizatoriem ideju: pakonsultējieties ar CSDD, vai t.s. “sporta grupu” nevar palaist pa Jūrmalas šosejas labo malējo rindu. Varbūt CSDD būs ar mieru un atvēlēs tam pāris patruļmašīnas. Pārējie (svētdienas un ģimenes braucēji) gan jau sadalīs veloceliņu bez pārāk liela riska un traumām!

Vai ta pa šoseju nevar vālēt tāpatās pa labo malu? It īpaši uz platās jūrmalas šosejas… Bet tas jau nebūs tik interesanti, kā uz veloceliņa :)

Kā tad tas Katastrofu medicīnas centrs nonāks uz veloceliņa ? Vislabāk nolikumā būtu nomainīt sacensību norises vietu, vai neorganizēt tās kā sacensības, bet drošības jautājums paliek tāpat.

Jā tas esmu es, kas lūdza palīdzību un padomu par nolikuma izstrādi. Nolikumu esam izstrādājuši cik nu labi mācējām un mērķis nav sabojāt kādam dienu vai veselību, bet gan sestdienas rītā pavizināties ar velosipēdu, iekļaujot sacensību elementu. Par veloceliņa tehnisko stāvokli zinām un tāpēc braucējus pavadīs ātrās palīdzības brigāde, jo kā pierādīja Rīgas Velomaratons, tad kritieni var būt visnegaidītākajās vietās.
Ja tagad situācija ir zināma un ir pamatoti iebildumi, tad varbūt variet ieteikt ko darīt, lai maksimāli izvairītos no nepatīkamām traumām?

pilniigi psihi, ko lai saka… organizeeshana tikai no malas izskataas viegla, bet nu lai jau veicas… jo veiksme tur tieshaam buus ljoti vajadziiga!!