man ir doma izbraukt kaut kad tuvākajās dienās līdz Latgalei (~200 km), un lai pa ceļam varētu uzņemt enerģiju, noteikti ir jāņem kaut kas ēdams un dzerams. Ko jūs parasti ņemat līdzi?
Neinteresē visādi enerģijas batoniņi, bet kaut kas kārtīgs un sātīgs + var izturēt stāvēšanu somā vasaras karstumā.
200 kilometriem – muguras kabatās telefons, maksājumu karte, velokamera, pumpīts. Un vēl dzeramais pudelē. Kad pudele tukša, piestāj benzīntankā un uztankojas :-)
Visparastākie RIMI nopērkamie BelVita cepumiņi (var pirkt arī Selgu vai Vecrīgu), kā arī musli batoniņi ar rozīnēm un šokolādi. Latgalē jau nav tik traki ar veikaliem, lai 200km gabalā nevienu veikalu vai kafejnīcu neatrastu.
Kad es braucu uz to pusi, ņemu pāris muslikus un pilnas pudeles ar dzeramo. Ja kaut kā pietrūks vai sagribās ko citu, tad J-pilī uzpildos.
Ja vēlies kompāniju, tad dod ziņu kad brauc un no kurienes līdz kurienei.
Mana metode: 180 km = 5L ūdens + 6 gab. Snickers (gan jau var arī banānus un citas lietas, ko te iesaka). Ar esmu braucis no Latgales uz Rīgu. Vēlams turētājs, kurā lien standarta 1.5L pudele (labāk 2 tādus, ja nav bagāžnieka), lai pēc vajadzības DUSā kaut Mangali nopirktu. Galvenais nepārēsties pirms brauciena un neko grūti gremojamu.
man ir doma izbraukt kaut kad tuvākajās dienās līdz Latgalei (~200 km), un lai pa ceļam varētu uzņemt enerģiju, noteikti ir jāņem kaut kas ēdams un dzerams. Ko jūs parasti ņemat līdzi?
Neinteresē visādi enerģijas batoniņi, bet kaut kas kārtīgs un sātīgs + var izturēt stāvēšanu somā vasaras karstumā.[/quote]
Hmm, grūti saprast, vai vārākas dienas vai arī 7-8h. Bet nu jebkurā gadījumā nevajag ņemt neko līdzi - viss liekais smagums padarīs braukšanu daudz grūtāku. Pa ceļam ir veikali, ēstuves un DUSi.
Es jau 4 gadus braucu Zaķumuiža -Bērzgale 250 km 8-9 st. Braucot līdz pļaviņām tikai dzeru h2o, pļaviņās nopērku auzu pārslu cepumus ieēdu tos ar h2o un tad piestāju sakstagalā kafeinīcā, kur ir superīga saimniece, kad uzzin ka es atkal ar riteni šo maršrut braucu dod kafiju pa brīvu. Un tad līdz galam. H20 izdzeru aptuveni 5-6 l. Izbraucu es 5 no rīta, lai pa karstumu nav jāmocās. Šogad braukšu 3 augustā.