Lauzta potīte

Man ir lauzta potīte. Precīzāk - Kreisās fibulas distālā gala šķembains, dislocēts lūzums. Kreisās tibijas, mediālās potītes un mugurējās malas lūzums.
Tika veikta operācija, kā rezultātā dakters veica kreisās kājas laterālās potītes osteosintēzi ar plāksni un 2 Lage skrūvēm; mediālās potītes osteosintēzi ar kanulēto skrūvi.
Šobrīd pēc operācijas pagājušas 5. dienas, ir stipri sapampusi pēdas aukšējā daļa un apakšstilbs. Pēdas aukšpuse ir kā plastalīns. Ja piespiež ar pirkstu, paliek iespiedums. Vai tas ir normāli? Pēc cik ilga laika jāsamazinās sapampumam?
Pati potīte nav tik daudz sapampusi, kā tieši pēdas aukšējā daļa un šaura līnija no potītes uz aukšu gandrīz līdz celim. Vai tas nenorāda uz to, ka šajā joslā ir infekcija. Šajā joslā kad piespiež arī sāp, sāp starp papēdi un potīti, un sāp apakšstilba muskuļa daļa.
Kad kāju nolaiž pie zemes, kāja kļūst smaga kā bluķis, pēc cik ilga laika asinsrite normalizējas, un pārriet kājā spiediena sajūta.
Temperatūra sevišķi nav 36,9.

Vai tas viss iepriekš minētais ir normāls atveseļošanās process?

http://dr.lv/?cmd=inc&inc=6

šķiet ka jā. man nebija lūzums bet kārtīgs audu sasitums ar asinsizplūdumiem. vēl ilgi (vairākas nedēļas) bija līdzīga tūska ar plastilīna efektu un trulu pulsēšanu, ja kāja ilgstoši ir zemu.

Njaaa…Situācija no nepatīkamām…Domaju kad šos visus jautājumus Tev ir jauzdod ārstējošam dakterim!
Pēc savas pieredzes(potīte bija lauzta 4 vietas,skrimslis sadalījies 12 fragmentos,salauzti gandrīz visi pēdas kauli,abi kauli-kuri ir virs potītes līdz celim,apakšēja daļa bija vienās šķembās,tā rezultātā kāja saīsināta ~ par 5cm,iestieptas saites un bojāti nervi,operācijas laikā kauli bija sastiprināti ar 14 skrūvēm,3-jām plaksnēm un Jelezārova aparātu-situācija likās diezgan bezcerīga normālai staigāšanai…bet nu pēc tā visa(pēc gada pavadītā gultā,sāku no jauna mācīties staigāt)esmu klibs,dzīvoju ar sāpēm-bet tagad braucu ar ričuku un pat piedalos mačos)teikšu,kad Tev par ātru satraukties(5 dienas pēc operācijas),galvenais pacietība…kāja pamps(jo ir traumēta,kā arī bija ķirurgiska iejaukšanās),nolaižot uz leju sāpēs un pūlsēs,jo nervi un asinsrite atjaunojās ļoti lēni…Es kāju radināju pie vertikālā stāvokļa pamazam-sākumā karināju lejā no gultas malas 30sek.diena,tad ilgāk un ilgāk un vairākas reizes dienā.
Atvainojos par med.terminu nezināšanu.Atkartošos-pacietība,neatlaidība,ticība un daktera norādījumu pildīšana.
Veiksmīgu atveseļošanos un gan jau ar veļļuku vel arī brauksi…

Atslābsti. Man arī pirms vairākiem gadiem bija potītes operācija (gan ne tik pamatīga un bez skrūvēm) un pēc operācijas bija arī visas Tevis aprakstītās ļoti nepatīkamās sajūtas + baiss pietūkums. Labāk sāku justies ne ātrāk kā 10-12 dienas pēc operācijas. Tikai tad arī vispār atļāvos mēģināt laist kāju uz leju (līdz tam turēju kārtīgi saliektu celī), jo nolaižot sāpes bija nepanesamas. Gan jau Tev izrakstīja kādus pretsāpju / pretiekaisuma līdzekļus, ko tad nu arī vajadzētu apzinīgi lietot. Ja par kaut ko esi nobažījies, tad labāk piezvani ārstam, kurš Tevi operēja, jo mēs, forumieši, tik un tā Tevi neizārstēsim… ;) Neķer kreņķi - pēc operācijas visi tie simptomi ir normāli! Paguli nedēļu uz dīvāna, skatoties filmas, un pēc nedēļas jutīsi, ka ir jau daudz, daudz labāk :)

Liels Paldies.

Tas ir normali ka ir tuska, es kalnos uzgazu uz kajas akmeni un ari biski salauzu kaulus :)
Rekinies, ka kaulos ir daudz asinis. Un kad kautko salauzh, ilgs laiks paiet kamer uzsucas.
Tomer trauma ir nopietna.
1 nedelu bus gruti nolaist kaju zeme - labak nemaz nemegini. Noliec horizontali lai asinis neuzkrajas.
Pec 2 nedelam pampums saks nedaudz samazinaties. Bet tikai nedaudz…
Bet rekinies, ka kaaja bus lielaka neka normali kadus 2 meneshus vismaz.
Luzumu vietas pieaug ar kaulaudiem. Un pec tam lenam izlidzinas. Gramataas raksta ka pilnigs recovery ir pec 1.5 gadiem.
Un es to varu 100% apstiprinat.

salauzu arī potīti no 22ā uz 23o janvāri. Ir 9 skrūves , stieple un plaksnes iekšā. Slimnīca jau galīgi neko nepateica kā būs, cik iilgi un ko lietot. Vienīgi rakstīts 6 ned uz kruķiem, pec mēneša ar rtg pie ķirurga. Kāju turot uz leju piepamst dažas minūtēs. Pēda un apaksstilbs. Visvairak tagad tieši sāp apakšstilbs. Tur ir ari garenisks asinsizplūdums. Diegus izņēma piektdien. Laikam jau pēda vel ilgi būs ka notirpusi ,jo bojāti nervi. Tā teica ,kad diegus izņēma.

Juutu liidzi, bet …
Vai tu vispaar ar aarstu esi runaajis. Taada sajuuta, ka slimniicaa biji bez samanjas: “… upal. Zakritij perelom. Ochnulsja - gips!!” (citaats no filmas) :)
Gribeeju pateikt, ka shos jautaajumus vajadzeetu uzdot aarsteejoshajam aarstam, nu vai aarstam vispaar!

[quote=Deryl]Juutu liidzi, bet …
Vai tu vispaar ar aarstu esi runaajis. Taada sajuuta, ka slimniicaa biji bez samanjas: “… upal. Zakritij perelom. Ochnulsja - gips!!” (citaats no filmas) :)
Gribeeju pateikt, ka shos jautaajumus vajadzeetu uzdot aarsteejoshajam aarstam, nu vai aarstam vispaar![/quote]

domāju, ka ārsts bija tas kurš nerunāja.

Man apendicītu izoperēja un operējušo ārstu es tā arī neieraudzīju :D

Tādā bedrē diemžēl dzīvojam.

es operējošo arstu vienreiz pēc tam redzēju, bet ārstējošo ārstu gan nezināju, kurš man

[quote=wrongway][quote=Deryl]Juutu liidzi, bet …
Gribeeju pateikt, ka shos jautaajumus vajadzeetu uzdot aarsteejoshajam aarstam, nu vai aarstam vispaar![/quote]

Tādā bedrē diemžēl dzīvojam.[/quote]

Nesaki vis bedrē, Tev vienkārši nepaveicās. Līdz bedrei vēl ir ļoti tālu.

Slimniek, paklausi ko Tev saka tauta - kad iespēja pakonsulējies ar ārstu un nestreso. Apzinies, ka viss būs štokos, tik jāpaciešas ;)

[quote=delveris][quote=wrongway][quote=Deryl]Juutu liidzi, bet …

Tādā bedrē diemžēl dzīvojam.[/quote]

Nesaki vis bedrē, Tev vienkārši nepaveicās. Līdz bedrei vēl ir ļoti tālu.

Slimniek, paklausi ko Tev saka tauta - kad iespēja pakonsulējies ar ārstu un nestreso. Apzinies, ka viss būs štokos, tik jāpaciešas ;)[/quote]

Vecīt, es slimnīcās esmu biežs viesis. Tas kas tur darās ir prātam neaptverami, bet tā jau ir cita tēma… te par potīti.