Latvijas valsts meži

Tā kā forumā apgrozās visdažādākās profesijas pārstāvji, vēlējos painteresēties vai forumu aktīvi nelasa kāds cilvēks, kurš darbojas A/S Latvijas valsts meži. Ir tā, ka vietējā miestā ir viens valsts mežs, kurā gribētos garos vasaras vakaros parkties un pabūvēt kaut ko, lai padarītu XC dzīvi krāšņāku, papildonot mežus ar 7-9km garu aplīti agresīvā XC mīļotājiem. Protams, kalni šeit maziņi, bet tehnisku taciņu sataisīt var. Nu jā, tikai plānotā vietā ir ļoti tālu no daudzu braucēju velosipēdiem, t.i. Kurzemē, Ventspils novadā.

Situācija tāda, ka zvanīju šamajiem, teica, lai aizrakstu pastu un izklāstu situāciju. Aizrakstīju, bet liekas, ka man tur pilnīgi uzmetuši, jo gan jau šamajiem darba diezgan un atbildēt parastam mirstīgajam nevelk. Ir doma tuvākajā laikā doties uz kādu Kurzemes mežniecību, lai tur pārspriestu manis interesējošos jautājumus. Varbūt kāds jau ir kaut ko līdzīgu darījis, t.i. rakājies mazliet pa mežu, pabojājis augsni, nolauzis kādu zaru, ieracis kādu dolomīta akmeni, uztaisījis kādu laipiņu? Varbūt kāds zina, kas man jau būtu vajadzīgs, dodoties uz mežniecību runāties? It kā LVM lapā atradu kaut ko līdžigu iesniegumam, kurš man laikam būtu jāaizpilda, bet acīmredzot tur bez mērnieka neiztikt, tātad papildus izmaksas, kas neiepriecina. Būtu ļoti jauki, ja to visu varētu kaut kā ar Mamma daba cilvēkiem sarunāt, bet tas zīmols tāpat ir zem LVM un atsevišķi sazināties tur nekādigi nevar. Ja plāns izdotos, tad nākamgad varētu sabūvēt kādu mazo pasācienu. Protams, plāni lieli, bet tas viss varētu pajukt dažnedažādu problēmu dēļ.

Būtu pateicīgs par jebkādu pieredzi, padomiem. Ar pašdarbību, t.i. pa kluso neko darīt negribas, jo problēmas nemeklēju. :)

Varbut nedaudz ne-tēma, bet zinu ka medniekiem kanceļu būvēšanai atļauts izmantot meža kokus,kas ir ne resnāki par (neatceros cik cm), par resnākiem jau jāmaksā, bet cik sapratu simboliski. Ceru ka info bus noderigs.

Kādreiz bija, ka līdz 8cm var cirst diezgan droši.
Bet tas ir par privāto mežu. Valsts neesmu bojājis. :)

Iedod savas koordinātes. Gan jau kaut ko varēs sarunāt.

Pagaidām viss ir apstājies un pazuda iedvesma, jo netālajā mežā atradu jau diezgan labas taciņas, pie tam kaut kādu kvadracikla trasi un pa to braukājos. Turklāt sapratu, ka baigi grūti kaut ko tajā mežā saspiest, lai izveidotos vismaz 7km aplis.

Kādreiz bija, ka līdz 8cm var cirst diezgan droši.
Bet tas ir par privāto mežu. Valsts neesmu bojājis. :)[/quote]

Es runāju tieši par valsts mežiem.