Latvijas karte Garminiem

Kartes rādīt spējīgu Garminu (GPSMAP 60, 76 u.c.) īpašniekiem varu piedāvāt visai detalizētu Latvijas karti ar lielajiem un mazajiem ceļiem, grāvjiem u.c. ūdeņiem, stacijām, slimnīcām, baznīcām, apdz. vietām, utt. Arvienvārdsakot, tur ir gandrīz visa infa XC brauksanai, sēņošanai vai citām nodarbēm. Nav gan automātiskā rūtēšana, bet IMHO šādam pielietojumam nav arī vajadzīga. Dabūt var klikšķinot te.

Ielādēt var ar Garmin Mapsource, ierakstot reģistrā kātpielikto *.reg failu. Pirms tam gan pārliecinieties, vai tur esošā direktoriju struktūra atbilst jūsējai un pie nepieciešamības to parediģējiet (norādot ceļu jālieto dubulti slaši, kā piemērā).

Otrs un pavisam vienkāršs variants ir Img2gps, tikai šajā gadījumā karti neredzēsiet lielajā kompī.

Par karti jāpateicas Raivim R.!

varu iedot '91 gada “Генштабовскую карту”, arī ir smalka…
JPG formāts, 2CD…

[quote=Yeti]varu iedot '91 gada “Генштабовскую карту”, arī ir smalka…
JPG formāts, 2CD…[/quote]
…ar prieku pieņemtu. Kā varam sarunāt tranzakciju? Uzlikt man kādunebūt ftp, vai vienkārši kur piebraukt? Uzmailo.

Ventspils…
ja ir ftp jauki (~1.3Gb), ja nav rakstu diskā, naudiņu atdosi kaut kad satiekoties…
caur Skype ~ 6h

CCCP ģenštāba kartes jau sen lieto 4x4 braucēji mežos. Tās gan parasti skata uz Ozi explorer. Liela daļa LV ģenštāba kartes jau ir sakalibrētas priekš Ozi.
Ir arī Ozi versija priekš Windows Mobile (Pocket PC) un visas kartes ir iespējams pārģenerēt lai skatītu šajā mobilajā versijā. Uz Garmin vai Magellan gan to normāli dabūt virsū būs pagrūti.

[quote=GUF][quote=Yeti]varu iedot '91 gada “Генштабовскую карту”, arī ir smalka…
…ar prieku pieņemtu. Kā varam sarunāt tranzakciju? Uzlikt man kādunebūt ftp, vai vienkārši kur piebraukt? Uzmailo.[/quote]
stipri shaubos vai 91. gada. ja nu tev tieshaam ir 91. gada tad es ljoti ljoti gribeetu arii taadu ieguut. ticamaak tomeer 47 - 84 gads (kaut kaa taa, atkariibaa no kartes.)

tokš ne jau uz abiem?

[quote=kasio][quote=GUF][quote=Yeti]varu iedot '91 gada “Генштабовскую карту”, arī ir smalka…
…ar prieku pieņemtu. Kā varam sarunāt tranzakciju? Uzlikt man kādunebūt ftp, vai vienkārši kur piebraukt? Uzmailo.[/quote]
stipri shaubos vai 91. gada. ja nu tev tieshaam ir 91. gada tad es ljoti ljoti gribeetu arii taadu ieguut. ticamaak tomeer 47 - 84 gads (kaut kaa taa, atkariibaa no kartes.)[/quote]
labi, iespējams, mani piečakarēja, iegūšana tāda pati…

tokš ne jau uz abiem?[/quote]
Garmin, Magelan un visi citi GPS handheld akceptē vektorkartes. Armijnieces ir pieejamas jpeg formata, kuru protams ar roku var paryimet par vektorkarti :)
Ozi explorer ari izmanto vektorkartes, bet pieļauj iespēju strādāt ar skanētu karti (jpeg), ja vismaz 3 kartes punktiem ir pateiktas koordinātes. Uz armijniecēm ir uzlikti veseli 5 punkti, kas ļauj tās veiksmīgi izmantot tūrisma vajadzībām.

[quote=Yeti]varu iedot '91 gada “Генштабовскую карту”, arī ir smalka…
Kāds kartei mērogs?

[quote=trops][quote=Yeti]varu iedot '91 gada “Генштабовскую карту”, arī ir smalka…
Kāds kartei mērogs?[/quote]
1:50000

Šaj sakarā man ir jautājums - cik no šādām kartēm ir praktisks labums bezceļa apstākļos?

Saprotu, ka kopš 80to gadu vidus upes utt. pa lielam ir savās vietās palikušas, tomēr viena daļa mazo ceļu un stigu ir aizaugušas vai šur tur arī no jauna uztaisītas. Un tad vēl bebri un privātīpašnieki daudzas, kādreiz labi braucamas takas ir padarijuši necaurejamas.

Cik nu gadījies braukt un lidot XC Latvijā, parsti lietoju Jāņa sētas LV Tūrisma kartes (tās, kuras piecas uz Latviju). Rajonu kartēs jau ir viss vajadzīgais iekšā, tikai dažreiz mērogs par mazu un aiz kokiem grūti mežu ieraudzīt.

magelānam iegādājos VZD karti, varētu iedot, bet nejēdzu nokopēt…

Šaj sakarā man ir jautājums - cik no šādām kartēm ir praktisks labums bezceļa apstākļos?

Saprotu, ka kopš 80to gadu vidus upes utt. pa lielam ir savās vietās palikušas, tomēr viena daļa mazo ceļu un stigu ir aizaugušas vai šur tur arī no jauna uztaisītas. Un tad vēl bebri un privātīpašnieki daudzas, kādreiz labi braucamas takas ir padarijuši necaurejamas.

Cik nu gadījies braukt un lidot XC Latvijā, parsti lietoju Jāņa sētas LV Tūrisma kartes (tās, kuras piecas uz Latviju). Rajonu kartēs jau ir viss vajadzīgais iekšā, tikai dažreiz mērogs par mazu un aiz kokiem grūti mežu ieraudzīt.[/quote]
Kartes vēl joprojām ir lietojamas. Protams ir izmaiņas dabā, bet ne tik būtiskas lai nevarētu karti izmantot. Starp citu ir iznākušas jaunās NATO kartes, kurās ir precizētas izmaiņas, kas notikušas pēdējos 15 gadus. Interesantākais ir tas, ka tās joprojām balstās uz vecajām ģenštāba kartēm, kurām vekti precizējumi ar aero fotogrāfēšanu. Dažas lapas nonāca manā rīcībā un salīdzināju ar CCCP kartēm.
4x4 sacensību organizatori līdz šai dienai izmanto CCCP kartes, Jāņa sēta mežus vienkārši ignorē un ārpus apdzīvotām vietām ar to nav ko darīt.

Cik nu gadījies braukt un lidot XC Latvijā, parsti lietoju Jāņa sētas LV Tūrisma kartes (tās, kuras piecas uz Latviju). Rajonu kartēs jau ir viss vajadzīgais iekšā, tikai dažreiz mērogs par mazu un aiz kokiem grūti mežu ieraudzīt.[/quote]
Kartes vēl joprojām ir lietojamas. Protams ir izmaiņas dabā, bet ne tik būtiskas lai nevarētu karti izmantot. Starp citu ir iznākušas jaunās NATO kartes, kurās ir precizētas izmaiņas, kas notikušas pēdējos 15 gadus. Interesantākais ir tas, ka tās joprojām balstās uz vecajām ģenštāba kartēm, kurām vekti precizējumi ar aero fotogrāfēšanu. Dažas lapas nonāca manā rīcībā un salīdzināju ar CCCP kartēm.
4x4 sacensību organizatori līdz šai dienai izmanto CCCP kartes, Jāņa sēta mežus vienkārši ignorē un ārpus apdzīvotām vietām ar to nav ko darīt.[/quote]
varbuut vari padaliities ar jaunajaam NATO karteem

ja nav gruuti uzmet uz FTP

ftp://dead.eoz.lv

log: maps
pass: maps

tur jau staab jaunaa topo50 karte un ortofoto latvija un riiga

PALDIES

[quote=DeadmaroZ-TLOTL]…
tur jau staab jaunaa topo50 karte
…[/quote]
paldies!

Man ir tikai dažas, kuras pirms 2 gadi ieskaneju. Visu LV neesmu dabujis

Nu iemet folderii NATO taaspashas dazas ;-)

Kad buusu LV, varbut. Nav man lidzi OZI kompis ar kartem

Nu gaidiishu ar nepacietiibu ;-)