Latvijai 90-Ložmetējkalns

Izveidoju jaunu braucienu - Latvijai 90-Ložmetējkalns.
Ja kādam ir kādi ieteikumi, priekšlikumi, izsakieties šeit.
Brauciens paredzēts 18.novembrī.

Starta varianti: Brīvības piemineklis, Rātslaukums vai Uzvaras piemineklis.

Virziens šobrīd plānots tāds: Rīgas centrs, Mārupe, Stūri (Peles), Cielavas, Ložmetējkalns, pāri Lielupei pie Tīreļiem, tad augšā uz Ventspils šoseju un atpakaļ Rīgas virzienā gar Babītes ezeru (pa zemes ceļu), tad starp A10 un veloceliņu pa zemes ceļu, tad veloceliņš un pāri Vanšu tiltam atpakaļ Rīgas centrā.

Braucienam var pieteikties šeit
http://www.xc.lv/mtb/ride/index.php?id=12
(pieteikšanās nav obligāta)

ja jau braucienam ir simboliska nozīme, tad par uzvaras pieminekli vajadzētu aizmirst.

es tomēr par brīvības pieminekļa apkārtni. un varbūt var izbraukt agrāk, ātrāk būsim atpakaļ, jo vakarā vēl uz salūtu jāiet…

no Brīvības pieminekļa.
var sākt arī mazliet agrāk.

dc ir ielikusi 10:00, es esmu par 9:00 vai pat agrāk.

Izlaboju uz 9:00 un Brīvības pieminekli.
Principā man nav pretenziju sākt arī agrāk. Bet jāpagaida vēl viedokļi.

nee, nee agrak par 9 es nebuusu :)

Publicitātei vēl preses relīze un kāds foto medijs jāsarunā :)

Vai drīkst piedalīties arī ar MTB vārda (un izskata) necienīgu velo?

domāju, ka drīkst. bet ņem vērā, ka maršrutā būs daudz zemes ceļi.
interesanti, kāds tad ir tas necienīgais velo?

:)

aptuvenu brauciena karti jau var apskatīt? slinkums braukt ar pirkstu pa karti pēc apraksta.

nu, apmēram šādi
http://www.mapmyride.com/ride/latvia/riga/294082640415

Vēl neizdomāju, kā tikt no Brīvības p. līdz tai vietai, kur šobrīd kartē ir starts. Ir vairāki varianti. Piemēram, 1) caur Mārupi-Jaunmārupi-Stūriem; 2) veloceliņš-Piņķi-Sēbri-Dzilnas; 3) veloceliņš-Beberbeķi-Dzilnas

Pirmajam variantam mīnuss ir tas, ka sanāk vairāk km. Pēdējiem 2 variantiem mīnuss tas, ka pārklājas ar beigu posmu (veloceliņš). 3. variantam mīnuss vēl ir arī daži 100 metri jābrauc pa Jūrmalas šoseju pa kreiso pusi (pretēji auto plūsmai).

Vēl nezinu, vai to gabalu, kas ir paralēli P101, kā tas šobrīd iezīmēts kartē, var tā izbraukt. Satelītkartē ceļi ir, bet nezinu, kā izskatās dabā. Ir doma sestdien izbraukt visu maršrutu un paskatīties kas un kā un cik km kopā.

Ložmetējkalnā to 7km cilpu var arī nebraukt. Bet tur ir kaut kādas takas un bunkuri, tā kā varbūt ir interesanti tomēr izbraukt un paskatīties.

Es zīmēju maršrutu ar domu izvairīties no lielajiem ceļiem. Bet nu varbūt var arī neizvairīties, lai braucienu padarītu ātrāku?

paldies par info!
es piekristu ari neizvairities no autostrādēm, gan tāpēc, lai vieglāk, gan lai ātrāk. :)

Ar lielajām šosejām ir tāda nelāga lieta kā drošība - piemēram, Ventspils šosejas posms šimpus Kūdras ir vienkārši briesmīgs - ļoti šaurs, pārslogots un vēl ar risām un bedrēm. Tur braukt ar riteni irreāls risks pašiem un autovadītājiem, kam mūsu grupa būtu jāapbrauc. :(

veloceliņa posms ir salīdzinoši īss, varbūt nekas, ka pārklājas

pieņemot, ka ielas 18.nov rītā būs patukšas, domāju to sākuma posmu braukt bez lielas līkumošanas pa asfaltētu segumu - uzvaras bulvāris, O.Vācieša iela, Tēriņu iela un līdz Jaunmārupei pa šoseju, kas turpinās no Tēriņu ielas.
Tādējādi pirmie 20km būs pa asfaltu, nākamie 60 lielākoties pa zemes ceļu un pēdējie 15 pa veloceliņu. Apmēram tā.

Ložmetējkalna apvidū domāju to 7km cilpu tomēr nebraukt, jo droši vien pietiks ar paša Ložmetējkalna apskati un uzkāpšanu tornī, ja būs vēlēšanās.

es varētu pievienoties uz posmu līdz jaunmārupei vai arī ja skatās pēc Tevis zīmētās kartes tad līdz Jūrmalai, droši zinu, ka man visiem 90km varētu nepietikt plaušu tilpums :)
Ja gadījumā visi dalībnieki nobalsotu par Jaunmarūpes variantu, tad kā Tu tālāk esi plānojusi to braucienu? Nevaru īsti iedomāties zemes ceļu kas no turienes vestu uz Jūrmalu?

šobrīd plānots ir šādi
http://www.mapmyride.com/ride/latvia/riga/739167968547

Šodien pārbaudīju pirmās divas trešdaļas no maršruta - no Tēriņu ielas līdz tiltam pār Lielupi, kur sākas Jūrmalas apvedceļš.

No P101 tomēr izvairīties nevar. Traucē smilšu (vai kaut kā tāda) raktuves. Vispār jau bija forši - braucu braucu pa taku un pēkšņi priekšā krauja un paveras skats uz gandrīz vai kā citu planētu - krāsaini smilšu klajumi.

P101 ir ok. Nebija daudz mašīnu. Ceļa kvalitāte gan nav neko laba, bet pie tā jau esam pieraduši.

Sliktums ir tas, ka nezinu, kā izvairīties no apmēram 5km A10 šosejas. Bet nu nav tik traki arī tur.

Nākamnedēļ pārbaudīšu atlikušo posmu. Bet domāju, ka tur problēmu nebūs, ja nu vienīgi dubļi. Ja tur nebūs labi tie zemes ceļi, tad var braukt caur Jūrmalu pa veloceliņu piemēram.

Visi zemes ceļi, kur šodien braucu bija labi braucami ar dažiem nelieliem mīkstumiem.